Soudní spory mezi Applem a Samsungem: naděje na smír?

7

Soudní spory nejsou v mobilním světě v posledních letech ničím výjimečným. Mezi nejaktivnější protagonisty bezpochyby patří duo Apple a Samsung. Za poslední dny se udály dvě významné události, které by mohly přispět k uklidnění situace. Pojďme si je připomenout.

Nejprve byl na tahu Apple, který celý spor vyostřil v momentě, kdy požadoval úplný zákaz prodeje 26 modelů Samsungu na americkém trhu. To by byla pro jihokorejského výrobce citelná rána. V pondělí však soudkyně Lucy Koh žádosti Applu nevyhověla. Vše i navzdory tomu, že některé modely zneužívají technologie Applu. Samsung si tak mohl opravdu oddechnout. Navíc může na americký trh navrátit tři modely, které se tam nyní prodávat nesměly.

Zároveň s tímto sporem probíhal další, tentokrát vedená ze strany Samsungu v Evropě. Asi vás nijak nepřekvapí, co jihokorejský výrobce žádal. Ano, požadoval zákaz prodeje některých modelů Apple v Evropě. Záhy po vítězství v USA, se však Samsung odhodlal ustoupit a ze svých požadavků Evropě upustil. Sám Samsung to komentoval slovy, že nejdůležitější je svobodná volba pro všechny zákazníky. Zároveň dodal, že věří, že je lepší, když společnosti mezi sebou soupeří na trhu, než před soudem.

V tuto chvíli tak došlo k ukončení dvou významných soudních sporů mezi nesmiřitelnými rivaly. K pohádkovému usmíření však zatím rozhodně nedošlo. Až další týdny a měsíce ukáží, zda se nekonečný koloběh soudních sporů zastaví nebo naopak.

Zdroje: 9to5mac.com, bbc.co

Diskuze ke článku
.
Mě by nevadilo kdyby Apple nebyl prodejný v EU byl bych i rád :)
Pavel
Mně tohle vadí vždycky, škoda, že se strany Applu k takto vstřícnému kroku nedochází a musí to dojít až k rozsudku.
Albert
Je to naprosto absurdní. Všichni víme že každá společnost má své klady a zápory a Apple se s tím zřejmě nechce smířit a chce být víc. Na Samsung a jeho chytré "S funkce", které hýbou světem, ale očividně nemá..:D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze