Sony Xperia P a Xperia U na fotkách a videu přímo z Barcelony

9

Sony v Barceloně představilo nové přírůstky do své řady smartphonů NXT s nezaměnitelným designem s průhledným proužkem pod displejem. K dřívější Xperii S se nyní přidaly dva menší, ale neméně zajímavé modely. Podívejte se na živé fotografie smartphonů.

Sony Xperia U

Vybavené, ale přitom kompaktní a nápadité. Tak by se dalo definovat nové Sony Xperia U s 3,5 palcovým displejem. Nechybí ale dvoujádrový procesor a další špičková výbava. Opět se díváme na design řady NXT, který se nám opravdu líbí. Originální je brada s průhledným proužkem, do kterého je zabudována anténa. V případě Xperie U je navíc průhledný plast barevně a poměrně intenzivně podsvětlen. Barvy se mění při procházení fotografií podle jejich barev a ladí také se schématem v telefonu. Další možností personalizace je výměnná brada. Jednu dokonce výrobce přibalí vždy do balení s telefonem. Taková růžová brada určitě zaujme nejen ženy...

Sony Xperia U – první pohled z MWC

Telefon díky své velikosti výborně padne do ruky a dobře se ovládá. Potěší dvoujádrový procesor a kvalitní displej, na kterém ale můžeme sledovat ještě starší Android 2.3. Update by však měl dorazit záhy poté, co se Xperi U začne v polovině druhého čtvrtletí prodávat. Trochu zamrzí i nerozšiřitelná 8GB paměť. Jinak jsme ale z telefonu měli dobrý pocit a i přes plastové materiály je tělo kvalitní a nepůsobí levně. Podrobnější první dojmy včetně videopohledu očekávejte zanedlouho.

Sony Xperia P

Vybavenější novinkou z dvojice je Xperia P, nový mainstreamový model, kterému předpovídáme světlou budoucnost, pokud bude nastavena správně cenová politika. Chloubou novinky je 4 palcový displej s technologií White Magic. Displej nezaujme přehnaně sytými barvami, spíše ale ohromí svítivostí (která je opravdu výrazná) a až skoro nepřirozeně bíle bílou barvou. Potěší microHDMI konektor přímo na těle telefonu a opět krásný design v duchu série NXT. Podrobněji se na novinku podíváme již zítra. Těšte se také na podrobný videopohled a zevrubné první dojmy.

Sony Xperia P – rychlý pohled z MWC

Diskuze ke článku
pepa
To "U" je prostě bomba, pokud bude v ceně do 5000,-, jdu do něj
Edge
Konečně pěknej 4" display :-) Jediný co zamrzí je ta baterka. 1300 mAh je dneska strašně málo ... To "P" je pro mě žhavý kandidát na nový mobil.
Johnny
Musím se přestat koukat na nové "příchozí" telefony nebo si snad nový mobil nevyberu :D .
Jinak jsem velice zvědavý na cenu těchto velice zajímvě vypadajíccích mobílků. :)
necháme se překvapit
honza
Jak to vypadá s tou bradou? Mám docela strach že po pár pádech by se mohla i odlepit, možná je to ale přehnaná obava.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze