Sony Xperia C3: tajný model s procesorem MediaTek na fotografiích

6

Japonské Sony do svých nových modelů začne nasazovat procesory MediaTek. První vlaštovkou by mohla být prozatím nepředstavená Xperia s kódovým označením C3.

Doposud neznámý model uniká na kvalitních snímcích díky webu Eprice.com.cn. Svým designem bude novinka vycházet ze současných modelů Xperie Z a Xperie ZL. Blíže by však měla mít ke kompaktnější Xperii ZL. Na rozdíl od ní však nabídne zvýšenou odolnost, která dle spekulací překoná tu, kterou nabízí Xperia Z. Stupeň krytí IP58 totiž zajišťuje v podstatě úplnou odolnost proti vodě. Bude záležet, jak ji určí samotné Sony.

Rozdíl najdeme také v případě procesoru. Sony opouští Qualcomm a zkusí vsadit na v poslední době se rozšiřující MediTek se čtyřmi jádry. Další specifikace hovoří o pětipalcovém displeji a také podpoře dvou SIM karet. U SIM karet však musíme informaci brát s rezervou, neboť se ohledně Xperie C3 hovoří prozatím jako o čínské verzi, kde jsou dual SIM telefony běžné. Novinka by se měla do prodeje právě v Číně dostat během třetího čtvrtletí a prozatím není jasné, zda a kdy budou následovat další země. Cena je odhadována na 486 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 10 000 Kč.

Zdroje: eprice.com, xperiablog.net

Diskuze ke článku
mizzou
zaujimavy a pekny mobil, ale uz by mohli ponuknut aj nieco mensie okolo 4"
ok
na tom obrazku ma ten telefon sense od htc :D vypada to jak sony xperia z s htc sense :D
wider
Podle mě bude ten obrázek kachna.
Jan Matoulek
To jsem zvědav na fotoaparát.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze