Sony ukázalo podobu softwarových tlačítek v Androidu 5.0

42

Loni na podzim představený Android 5.0 přináší mnohé novinky. Těmi méně podstatnými, avšak dost možná nejvíce viditelnými, jsou nová softwarová tlačítka. Každý výrobce si je však může upravit k obrazu svému a nyní víme, jakou cestu zvolilo Sony.

Nejnovější operační systém od Googlu Android 5.0 Lollipop je zatím spíše velkou neznámou. Byl oficiálně představen, ale velká vlna aktualizací doposud nezačala. Kromě Nexusů a Motorol se z nového systému mohou těšit uživatelé LG G3, tabletu SHIELD a Samsungu Galaxy S5. V novém Androidu Google změnil podobu softwarových tlačítek. Klasické piktogramy pro šipku zpět, domeček a multitasking byly změněny na geometrické útvary – trojúhelník, kruh a čtverec. Nutno podotknout, že tato podoba může být pro někoho mírně matoucí.

Vlevo vzhled tlačítek v čistém Androidu 5.0, vpravo verze od Sony

Podobně si nový vzhled tlačítek vyložili patrně i v Sony. Zatímco na trojúhelník evokující šipku zpět a čtverec multitasking lze pokládat za zapamatovatelné, kruh s domečkem mnoho společného nemá. Japonský výrobce se proto u svých modelů řady Xperia Z rozhodl zachovat piktogram s domečkem. Prozradily to screenshoty z nové verze aplikace Movie Creator. Na nový Android 5.0 Lollipop se můžete těšit v případě, že máte každý model řady Xperia Z.

Android 5.0 Sony

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
anonym
no spis by je mely odstranit a dat bud mimo displej nebo nahradit gesty tohle neni zadne zlepseni
Lojza
Dafuck?... tři čudlíky na androidu stojej za to aby se tu o nich napsal článek? :-o
juraj
No,ja dúfam že sa tie tlačítka objavia aj na m2-ke...
readytogo
Tlacidla na diapleji su dobre pre zachovanie konzistentnosti
ovladania prstom- rovnaky tlak tukania a kratsia vzdialenost od "prostredia".

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze