Sony představilo náramek SmartBand 2: změří tep a spojí se i s iOS

18

Japonské Sony dnes oficiálně představilo druhou generaci svého náramku SmartBand. Dvojka se pyšní například měřičem tepu či senzorem zrychlení. Získala také větší odolnost proti vodě a prachu a nově se již dokáže párovat nejen s Androidem, ale také se systémem iOS od Applu. Bohužel ruku v ruce s novinkami jde také zásadně horší výdrž na jedno nabití.

Sony SmartBand 2

Sony je na poli wearables poměrně aktivní a kromě hodinek produkuje také řadu náramků SmartBand. Dnes se oficiální premiéry dočkal náramek SmartBand 2, který je přímým nástupcem modelu SWR 10 z loňského roku. Sdílí s ním také velmi podobný design a rovněž celkové rozměry. Narostla však tloušťka zařízení na 9,5 milimetrů. Důvodem je implementace měřiče tepu, který skrývá ve vyjímatelné části náramku. Díky tomu bude snadné měnit samotné náramky a Sony chystá spoustu barevných variant.

Sony SmartBand 2 v černé barvě

Další zlepšení se týká zvýšené odolnosti. Druhá generace náramku SmartBand totiž plní certifikaci IP68 a dle výrobce se s ním můžete ponořit až do 3metrové hloubky pod vodu. Inovací prošlo také zapínání, kde výrobce nasazuje nový druh kovové spony pro snadné zapínání. Na těle náramku se nově objevují také LED diody, které vás budou upozorňovat nejen na příchozí hovor, ale také na zmeškané události. Spolu s nimi může náramek také vibrovat v různých intenzitách. Například silně ve chvíli, kdy se od telefonu vzdálíte nad 10 metrů, slaběji při buzení.

SmartBand bude samozřejmě sloužit pro sledování všeho, co přes de děláte. Ideálně v kombinaci s aplikací Lifelog od Sony. Sledovat budete moci vaši chůzi, běh, jízdu na kole, cvičení a zároveň s tím srdeční aktivitu a případně i aktuální stresovou situaci. Pomocí náramku je možné na dálku ovládat také hudební přehrávač, a to různými druhy poklepávání. Další novinkou je fakt, že SmartBand 2 se spojí nejen s Androidem 4.4 a novějším, ale také se systémem iOS 8.2 a novějším. Párování probíhá nejsnadněji pomocí NFC, případně je to však možné také skrze Bluetooth.

K dispozici bude také bílá, modrá a růžová varianta
Sony SmartBand 2 Sony SmartBand SWR 10
rozměry 40,7 × 15,3 × 9,5 mm 40,7 × 15,3 × 7,8 mm
hmotnost 25 gramů 21 gramů
komatibilita Android, iOS Android
zvýšená odolnost IP68 IP55
měřič srdeční tepu ano ne
baterie 58 mAh 35 mAh

S novými funkcemi a možnosti rostou energetické nároky. Baterie proto nabízí vyšší kapacitu 58 mAh, přičemž hmotnost se téměř nezměnila a činí pouhých 25 gramů. Bohužel ani silnější baterie nedokázala eliminovat pokles výdrže. Při běžném aktivním používáním výdrží SmartBand 2 jen dva dny. Na pět dní se dostanete pouze se Stamina modem.

Chytrý náramek Sony SmartBand 2 se dostane v září na 60 trhů a velmi pravděpodobně i do České republiky. Počáteční cena by měla být 3 200 Kč.

Technické parametry Sony SmartBand 2

Kompletní specifikace
Konstrukce40,7 × 15,3 × 9,5 mm, 25 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: motýlová spona
Displejdiody, ?" (3 × 1 px), tvar: ?
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměť0 Bvnitřní paměť: 0 B, paměťové karty: ne
Akumulátor58 mAh, nabíjení: micro USB, doba nabíjení: 1:15 hodin
Dostupnostzáří 2015, 3 200 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Sony

Diskuze ke článku
Jirka.S
Tak na toto jsem čekal, proč senzor na tepovou frekvenci cpát do hodinek, v náramku je to praktičtější, supr tah že nemají display, k čemu taky. A podpora ios, jen výhoda pro Sony, možnost více zákazníků. Tohle bude supr doplněk k sw2 už se těším až budou k prodeji.
Xwert Is
Xwert Is
Takmer dokonalé jediná vec čo je zle je výdrž čakal by som aspoň týždeň...
Kerikus
Bude to umět měřit tep permanentně?
Josef
Z jakého důvodů kupovat hodinky bez displeje?Nechápu,ten kdo je aktivněji používá potřebuje displej Při představě,že jsem v bazénu a nemohu se podívat na tep nebo čas,tak k čemu takové šunty?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze