První dojmy ze Sony SmartBand 2: chytřejší a praktičtější

4

Sony se na veletrhu IFA 2015 nepochlubilo pouze novou řadou Xperií, ale také druhou generací SmartBandu. Co nová generace přináší nového a vyplatí se současným uživatelům SmartBandu uvažovat o aktualizaci? Nejen na to se podíváme v prvním pohledu doplněném o fotogalerii a videopohled přímo z Berlína.

První generace náramku Sony SmarBand úspěšně prošla naším testem. Na IFA 2015 jsme si již vyzkoušeli generaci druhou, která se především snaží odstranit drobné nedostatky a přináší i něco navíc. Již na první pohled jsou viditelné změny. Design se mírně změnil. Velmi poddajný a stylový gumový pásek, do kterého se vkládá monitorovací modul SmartBandu, je příjemný na dotyk. Na řemínku má mnoho poloh pro nastavení a bude se tak hodit na každou ruku. Upgradu se dostala i samotná přezka, ta je nyní klasická, a Sony tak opouští zacvakávací systém řemínků.

Sony SmartBand 2 – první pohled z IFA 2015

Největší změna se odehrála na samotném modulu. Na jeho spodní straně je měřič tepu, který vám kontinuálně měří tep po celý den. To se hodí nejen při sportu, ale také pro celkový záznam dne. Spolu s aplikací SmartBand 2 a Lifelog máte dokonalý přehled o denní aktivitě. Se srdečním tepem je navíc aplikace obohacena o další možnosti, jako je například měření stresu během dne, doporučený odpočinek a podobně.

Aplikace je srdcem SmartBandu. Jak se již můžete přesvědčit v naší recenzi první generace, slouží k zaznamenávání všech aktivit z Android či iOS telefonu a SmarBandu. V aplikaci přehledně uvidíte nejen jak sportujete, ale i kolik jste za den ušli kroků, spálili kalorií, jak dlouho jste strávili v hromadné dopravě, kolik hodin jste spali, ale také například kolik jste daný den vyfotili fotografií či jak dlouho jste byli na sociálních sítích.

Sony SmartBand 2

Sony SmartBand 2 se dostane do prodeje během září s cenovkou kolem 3 200 Kč. Upgrade na novější verzi sice není nejlevnější, ale pokud vám SmartBand vyhovuje, monitor tepu určitě oceníte.

Technické parametry Sony SmartBand 2

Kompletní specifikace
Konstrukce40,7 × 15,3 × 9,5 mm, 25 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: motýlová spona
Displejdiody, ?" (3 × 1 px), tvar: ?
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměť0 Bvnitřní paměť: 0 B, paměťové karty: ne
Akumulátor58 mAh, nabíjení: micro USB, doba nabíjení: 1:15 hodin
Dostupnostzáří 2015, 3 200 Kč
Diskuze ke článku
František Zbořil
Hezký a jako doplněk k sony smartwatch 3 fajn, ale jako sportovec potřebuji být informován aktuálně o tepu, podívat se na hodinky a vidět ne, že musím zapnout mobil a dívat se na nějakou aplikaci. Stačila by aspoň řešení nějaké diody co by ukazovala v jakém aspoň pásmu mám aktuální tep. Proto ač se mi náramek líbí, tak jsem přesvědčený, že pro skutečné sportovce je nepoužitelný :-( škoda

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze