Sony pracuje na bateriích s až o 40 % vyšší kapacitou

30

Neuplyne měsíc, aby někdo neoznamoval blízký průlom anebo alespoň intenzivní práce na novém druhu baterií, které mají pomoci vyřešit nejpalčivější problém prakticky veškeré mobilní elektroniky. Sony v tomto směru neslibuje žádné revoluční materiály, ale evoluci současných postupů.

Evolucí současných postupů má být v tomto případě síra. Její použití totiž umožní zvýšit kapacitu při zachování stejného objemu. A to ze současných 700 Wh na litr až na 1000 Wh/l, což je o čtyřicet procent více.

Slabá baterie

Sony pracuje na dvou různých konceptech. Lithium-sírové baterie (LI-S) a hořčíkovo-sírové (Mg-S). Ale netěšte se příliš, že se jedná o produkt, který se objeví v další generaci Xperií. Podle Sony jde o běh na dlouhou trať a do komerčního využití se baterie dostanou nejdříve v roce 2020. A je také možné, že skončí na smetišti dějin vedle dalších podobných zázraků.

Zdroje: techon.nikkeibp.co

Diskuze ke článku
Johny
Nebylo by lepší takove to zakliknuti ikonky nejsem robot nez opisování čísla když tu chci neco komentovat ?


40% vice kapacity jen aby to nebylo jako stim 4k displejem .... na oko
lojza
Tak aby to taky o 40% vydrželo déle bez zástrčky.Ale stejně nevydrží,protože než to sony vymyslí a masově se to rozšíří v jejich telefonech,tak mohou začít pracovat na dalších baterkách.Protože telefony budou mit o 40% vyšší výkon a jsme tam kde ted.
Jiří
Pánové, vy tam zaměstnáváte nějakého Mongolce? Ten nadpis mně skoro urval uši.
blue.sun
Sony nastupuje na cestu vyrobce soucastek, kdyz jim ty telefony moc nejdou... Dobra, to umeji skvele.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze