Sony plánuje další tablet Xperia Tablet Z: první informace (aktualizováno)

Nový tablet pro rok 2013 má zřejmě v plánu japonské Sony. Objevily se první střípky informací o modelu Xperia Tablet Z. Design by měl být blízký Xperii Z a z výbavy zaujme FullHD displej nebo 2 GB RAM.

Aktualizováno 20.1.2013

V japonském hlavním městě Tokiu probíhá od středy 23. do neděle 27. ledna výstava týkající se moderních high-end technologií. Na webu se objevily informace, podle kterých by se měl očekávaný high-end Xperia tablet Z představit už právě zde. Zajímavostí je, že by jej nemělo představit přímo Sony, ale launch by měl proběhnout v rámci tiskové konference operátora NTT DoCoMo. Jestli jsou tyto informace pravdivé, se dozvíme již za tři dny.

Původní informace z 15.1.2013

Japonské Sony nepatří mezi nějak velké hráči na poli tabletů. Předloni uvedlo designově zdařilý Tablet S a extravagantní Tablet P, který připomínal spíše pouzdro na brýle. Minulý rok byl ve znamení začlenění tabletů do rodinky Xperia, což dalo vzniknout modelu Xperia Tablet S. Ten převzal osvědčený design Tabletu S, zlepšil výbavu a přinesl například zvýšenou odolnost proti vodě.

Dosavadní tablety od Sony: Tablet S, Tablet P a Xperia Tablet S

První měsíc v novém roce přináší spekulace o novém tabletu japonského výrobce. Měl by se jmenovat Xperia Tablet Z a písmeno „zet“ není použito náhodou. Údajně by nový tablet měl být designově podobný nedávno představené Xperii Z. Zachována bude rovněž zvýšená odolnost proti prachu a vodě. Výbava tabletu se ponese opět ve vylepšování. Displej povyroste na 10,1 palce a nabídne rozlišení 1920 x 1080 pixelů. O chod operačního systému Android 4.1.2 Jelly Bean se postará čtyřjádrový procesor Qualcomm APQ8064 s taktem 1,5 GHz, kterému budou k ruce 2 GB RAM. Interní úložný prostor by měl nabídnout 32 GB. Modernímu tabletu nemůže chybět ani podpora LTE nebo kvalitní fotoaparát s osmi megapixely. Čelní strana by měla být výsadou kamerky s rozlišením 2 Mpx.

Připomeňte si: Recenze Sony Xperia Tablet S – Originál podruhé

Spolu s prvními informacemi se objevily i pravděpodobné rozměry Xperia Tabletu Z. Ty činí 266 x 172 x 6,9 milimetrů. Zaujme tedy především tloušťka, kterou Sony dokázalo podstatně snížit ve srovnání s loňským modelem. Naopak stejná zřejmě zůstane kapacita baterie, tedy 6000 mAh. Prozatím nejsou další informace známé, stejně tak neunikla jakákoliv fotografie.

Zdroje: ameblo.jp

Diskuze ke článku
sargis
Radsej hrubka 8 mm a bateria 7500 mAh, vzhladom na zivitela displeja...
Fre ddy
Přesně tak, ách ta baterka... Sony je pomatené, asi nechápe, že s tabletem se nepotřebuji koupat ve vaně, ale výdrž je to, co hodně lidí zajímá. Díky baterii, ztrácím zájem..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze