Tablety Sony Xperia tvoří jen 5 % z tržeb mobilní divize

16

Na trhu s tablety působí několik let i japonské Sony. Nemá v nabídce spoustu modelů, jako například Samsung, avšak produkuje mnohdy zajímavé modely. Nyní se na světlo světa dostala informace, že tablety tvoří pouze 5 % z celkových tržeb divize Sony Mobile Communications a tento podíl by se měl ještě snížit.

Divize Sony Mobile Communications se nedávno dočkala nového generálního ředitele, kterým se stal Hiroki Totoki. Následně došlo na rozsáhlé jednání u kulatého stolu, kde se řešila budoucnost v mobilním segmentu. Probíralo se spoustu témat, avšak pro nás je aktuálně zajímavá část týkající se tabletů. Zařízení řady Xperia Tablet se totiž na celkových tržbách za rok 2013 podílely pouze 5 %. Hiroki Totoki navíc uvedl, že se tento podíl bude v následujících letech snižovat, zřejmě až ke 3 %.

Sony Xperia Z2 Tablet a Xperia Z3 Tablet compact

Portfolio tabletů od Sony není příliš široké. Aktuálně můžete vybírat z dvojice Xperia Z2 Tablet či Xperia Z3 Tablet compact. Na druhou stranu se nedávno objevily spekulace o údajně chystaném 13palcovém tabletu Xperia Tablet Z4 Ultra s ultimátní výbavou, které by měl vévodit procesor Snapdragon 810. Pokud by se spekulace potvrdily, šlo by ze strany Sony o logický tah. Velké tablety totiž údajně chystá také Apple a Samsung, který již některé velké modely i nabízí.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Durus
No ja mam Sony Xperia Z3 Tablet compakt a môžem ho porovnať s Lenovo Yoga 2 sa už spomínaným atomom. Skrátka to lenovo nemá ako dosiahnuť na úroveň tabletu od Sony. Displej, dátové prenosy, spracovanie, podpora miracast alebo Dlna je takmer nepoužiteľné, audio výstup je na Sony prvotriedny, jak aj podpora najnovších formátov. Lenovo nemá ani poriadny preklad systému a o ďalšej podpore výrobcu asi ani nemá zmysel diskutovať. Sony si skrátka dáva záležať na každom detailu. A že je tablet vodotesný? To je len perlička na tablete. Akože nič proti lenovu, je super, inak by som ho synovi nekúpil, ale za Sony sa rozhodne oplatilo priplatiť.
JJ
Tak teda tržeb, nebo zisku?
Maroš
Čím nižšia kategória tým väčší podiel a teda tržby. Keď chcú väčšie tržby, nech urobia tablet pre strednú triedu
Petr
Pěkný den,kdy vyjde recenze na Doogee dg310 a Doogee kissem.Děkuji za odpověď

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze