Sony Ericsson Zylo: Walkman s nejlepším zvukem

Druhým představeným Walkmanem je model Zylo. Opět se jedná o zaoblený slide, který zaujme velkým 2,6" displejem, velkou vnitřní pamětí, sociálními sítěmi a největším lákadlem je možnost přehrávat hudbu i ve formátu FLAC. Bohužel ho ale výrobce osadil konektorem Fast-portem.

Švédsko-japonský výrobce si na své hudební řadě vždy velmi zakládal. V současnosti už bylo nevyhnutelně nutné představit nové zástupce, příslušící řadě Walkman. Levnější model Spiro jsme si již představili. Dražší a vybavenější Zylo přichází na řadu nyní. Výrobce znovu sází na vysouvací konstrukci a téměř vajíčkovité tvary. Vzdáleně mi Zylo připomíná staré Siemensy řady SL. Rozměrově telefon nijak nevybočuje z průměru. Snad jen tloušťka 16 milimetrů mohla být lepší. Hmotnost 115 gramů se je sice také o něco vyšší, než bychom si přáli, nicméně o zásadní mínus se nejedná.

TIP: soutěžte na mobilenet.cz a vyhrajte Sony Ericsson Satio a další ceny!

Co však už trochu kazí dojem, jsou tlačítka pod displejem. Jsou velmi titěrná, aškoli je kolem nich místa na rozdávání. To se týká především dvou kontextových kláves. Paradoxně nejvíce prostoru dostala tlačítka se sluchátky. Samotný displej vám naopak udělá radost. Narostl na 2,6“ a nabízí QVGA rozlišení, prohlížení webových stránek bude v rámci možností pohodlné. Zylo podporuje i sítě třetí generace. Očekávat tak můžete HSDPA i HSUPA. Provázanost se sociálními sítěmi bude, stejně jako u modelu Spiro, řešena pomocí speciálních aplikací.

Hlavním kritériem při koupi Walkmanu je hudební výbava. Přehrávač médií bude totožný například s modelem Yari. Vnitřní paměť nabídne 260 MB místa a možnost rozšíření o paměťové karty microSDHC je naprostou samozřejmostí. Čím však Sony Ericsson oslní je podpora hudebního formátu High-Definiton FLAC. Díky němu si budete moci vychutnat své oblíbené písničky v té nejvyšší možné kvalitě. Po chvále bohužel přijde čas na tvrdou kritiku. Z naprosto nepochopitelných důvodů se na modelu Zylo nachází opět Fast-port. Ve chvíli, kdy se zdálo, že Sony Ericsson konečně přesedlá na klasické 3,5 mm konektory, tu máme zpět tento prehistorický konektor. Absurdně to působí zejména ve srovnání s modelem Spiro, který, ač je levnější, klasický Jack má.

Sony Ericsson Zylo by se mohl stát jakýmsi nepřímým nástupcem dosluhujícího modelu W705. Nabízí podobnou výbavu včetně 3 Mpx fotoaparátu a má větší displej. Bohužel mu naopak chybí Wi-Fi a opětovným použitím Fast-portu si Sony Ericsson jen zbytečně zadělává na další problémy. Dostupnost modelu Zylo je plánována na červenec a to pouze v černé barvě, což je škoda.

TIP: soutěžte na mobilenet.cz a vyhrajte Sony Ericsson Satio a další ceny!

Technické parametry

Rozměry 103 x 52 x 16 mm
Hmotnost 115 gramů
Konstrukce vysouvací
Sítě GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 + UMTS 900/2100
Displej rozlišení QVGA (240 x 320 px), 262 tisíc barev, úhlopříčka 2,6"
Paměť 260 MB + paměťové karty microSDHC (max. 16GB)
Otevřený operační systém ne / (vlastní UI Sony Ericsson A200)
Organizační funkce Budík, kalkulačka, kalendář, letecký mód, poznámky, stopky, časovač
Multimédia hudební přehrávač (podpora MP3/AAC/AAC+/eAAc+/WMA/FLAC), FM rádio s RDS, přehrávač videa, Java 2.0, Flash Lite 2.0, internetový prohlížeč Access NetFront
Fotoaparát 3,2 Mpx fotoaparát, Geo-tagging
možnost nahrávat videa
Datové funkce USB (microUSB), Bluetooth 2.0
GPRS / EDGE, 3G, HSDPA, HSUPA
Baterie a výdrž Doba hovoru: ?
Pohotovostní režim:?
Cena a dostupnost ? Kč
červenec 2010
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze