Sony Ericsson Xperia mini konečně dostává Android 4.0.4

170

Konec všem dohadům. Sony nakonec i přes to, že už někteří uživatelé začínali propadat panice, uvolnilo nejnovější verzi operačního systému Android Ice Cream Sandwich také pro populární smartphone Sony Ericsson Xperia mini.

Sony Ericsson Xperia mini - oficiální fotografie

Dnešek je opravdu den S (Sony). Potom co výrobce dopoledne představil trojici nových smartphonů Xperia miro, Xperia tipo a tipo Dual přináší další dobrou zprávu, která rovněž jistě potěší nejednoho uživatele. Aktualizace operačního systému se totiž dočkal Sony Ericsson Xperia mini, mezi mnoha uživateli rozšířený a z prodejního hlediska velice úspěšný komunikátor z loňského roku. Tato zpráva je o to více potěšující, jelikož mnoho majitelů tohoto telefonů již update vzhledem k vysoké prodlevě mezi updatem sesterského modelu Xperia mini pro ani neočekávalo, nebo o něm alespoň silně pochybovalo.

Sony Ericsson Xperia mini - fotografie z recenze

Tip! Recenze Sony Ericsson Xperia mini – Malý velký mobil

Aktualizace obsahuje operační systém Android verze 4.0.4. Vzhledem k tomu, že stejnou verzi již v updatu dostali majitelé téměř všech ostatních telefonů z portfolia Sony Ericssonu z posledního roku jeho působení, nemusíte se rozhodně obávat o to, že by byla nová oficiální ROMka nějakým způsobem nedoladěná nebo špatně optimalizovaná. Upozorňujeme, že aktualizovat můžete pouze přes připojení k PC, a to skrze programy Sony PC Companion či SEUS II. Dostupnost updatu právě pro svůj telefon můžete zkontrolovat pomocí osmimístného SI čísla uvedeného pod baterií. Stránku se seznamem SI čísel pro Xperii mini najdete zde. Připomínáme, že výrobce z technických důvodů aktualizaci nemůže uvolnit najednou pro všechny telefony, ale bude ji uvolňovat postupně. Pokud vám tedy update nebyl nabídnut, zkoušejte to v rozmezí několika dnů znovu.

Ze Sony Ericssonů z roku 2011 na aktualizaci čeká už pouze Xperia active

Jediní, kteří stále musí čekat, jsou tedy majitelé přece jen o dost méně rozšířeného outdorového komunikátoru Xperia active. Sony ovšem dopředu deklarovalo, že se aktualizace dočká i tento model, takže majitelům nezbývá než nadále trpělivě čekat. Jakmile bude update dostupný, budeme o tom samozřejmě na mobilenet.cz informovat prostřednictvím podobného článku. Naopak s aktualizací se musí rozloučit majitelé Xperie Play, která Android 4.0 nedostane.

Zdroje: talk.sonymobile.com

Diskuze ke článku
simon
No furt sedím u Sony PC Companion a žádny update mi zatím nenaskakuje :/
simon
Doufám že týden nebude hrozit :)
Zafik
Doufam,ze se aspon do zitra update na Xperii Active take dostane. Podstatne drazsi model a zustane jako posledni.
Marek
pomôže aktualizácia na ICS odstranit chybu s prehrievanim ??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze