Sony Ericsson W710i: Sportovní Walkman véčko

2

Sony Ericsson dnes představil několik nových telefonů a jedním z nejzajímavějších je bezesporu model s označením W710i. Je určen převážně aktivním lidem, což dokládá např. přítomnost pedometru.

Sony Ericsson W710i je převážně určen pro lidi s velmi aktivním životem, neboť vedle slušivého designu, více odolného krytu a velkého množství běžných funkcí, nabízí také sportovní funce jako např. pedometr. Podle označení WALKMAN® nebudou samozřejmě chybět multimediální funkce, mezi kterými vystupuje 2Mpx fotoaparát, paměťové karty aj.

Sportovní véčko tu ještě nebylo

Podle toho je navrženo tělo přístroje, které je dostatečně robustní a které by mělo něco vydržet. Telefon nabízí velký vnější oranžovo-černý displej o rozlišení 128 x 128 pixelů a vnitřní TFT displej o rozlišení 176 x 220 pixelů s 262 tisíci barev. Jak už bylo naznačeno v úvodu, součástí výbavy je pedometr, tedy nástroj pro měření rychlosti chůze podle pohybových senzorů, a tudíž vám dokáže napočítat počet kilometrů, které jste ušli či uběhli. Z dalších aplikací lze vyzdvihnout inovovaný přehrávač "Walkman", který podporuje MegaBass™, jednodušší procházení skladeb a funci rozpoznávání hudby TrackID™, díky které můžete nahrát několik vteřin pro vás neznámé sklady za pomocí mikrofonu telefonu nebo přímo z integrovaného FM rádia a jedním stiskem tlačítka odeslat pořízený záznam do internetové databáze. Ta píseň rozpozná a vám o ní zašle veškeré informace. Integrované rádio s RDS muže sloužit jako budík a nabídne až 20 předvoleb stanic. Přístroj podporuje paměťové karty typu Memory Stick Micro™ (M2™) až do kapacity 1GB. Hudební přehrávač funguje i při vypnutém telefonu (vysílací části) a dá se ovládat tlačítky vedle vnějšího displeje. Skladby můžete nahrát pomocí softwaru Disk2Phone, který by měl nabídnout vetší komfort než klasické kopírování hudby. Nesmíme zapomenout na technologii EDGE a 2Mpx na fotoaparát, jehož kvalita rozhodně nezklame.

Fotogalerie

Příslušenství

Sony Ericsson W710i je dodáván spolu s 512MB paměťovou kartou a pro čistý poslech hudby jsou v balení také přítomny stereo-sluchátka HPM-65 se standartním konektorem Jack 3,5 mm, takže můžete používat svá vlastní oblíbená sluchátka. V balení ještě najdete odolné sportovní pozdro IAC-60, které lze připnout na tašku, na pásek nebo přímo na ruku.

W710i se opravdu povedl

Musím opravdu uznat, že zde Sony Ericsson udělal velký kus práce. Telefon je nejnom nabitý funkcemi high-endu, ale i jednou specifickou funkci, Pedometrem, který se mi zdá opravdu hodně využitelný a podtrhuje dojem sportovního telefonu. Cena je odhadována na 9 500 Kč, která se vzhledem k výbavě jeví jako více než příznivá.

Podrobné parametry

Rozměry 88 x 48 x 24,5 mm
Hmotnost 101 gramů
Sítě GSM 850, 900, 1800, 1900 MHz, EDGE
Paměť 10MB v telefonu + paměťové karty M2™
Polyfonní vyzvánění 72 hlasů
Hlavní displej TFT, 262 144 barev, 176 x 220 pixelů
Vnější displej STN, 4 stupně šedi, 128 x 128 pixelů
Audioformáty MP3, AAC, AAC+, eAAC+, m4a
Push-To-Talk Ano
Bluetooth™ Ano
GPRS, EDGE Ano, oba třídy 10
Doba hovoru 10 hodin
Doba pohotovosti 350 hodin
Zvláštní funkce Pedometr
Diskuze ke článku
wwa
je skvely nejlepsi a je krasnej :-)
J.R.
Dopadněte Fantoma a vyhrajte Sony Ericsson W710i na www.cz.o2.com/fantom

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze