Sony chce příští rok výrazně zvýšit prodeje

5

Výrobce Sony poslední dobou nepřestává zvedat laťku kvality a konkurenceschopnosti v oblasti mobilního trhu, což není překvapující. Takřka každý model řady Xperia hlásí slušné úspěchy a společnost toho chystá na rok 2013 ještě mnohem více. Nové zprávy mluví až o 50% nárůstu prodejů.

Ten Sony Mobile předpovídá na fiskální rok 2014 (končící březnem 2014), což by znamenalo, že bude muset výrobce prodat 50 milionů kusů smartphonů, což je ještě o ždibec větší nárůst, než v případě 33 milionů kusů prodaných letos. Díky tomu se Sony dočkalo zvýšení prodejů o 48% oproti minulému roku.

Zleva Sony Xperia U a Xperia acro HD

Sony je v současné době sedmý největší výrobce chytrých telefonů na světě, tento roční skok by jej však posunul hned na třetí místo za velkou dvojici, Samsung a Apple. To už by pro výrobce byla velká výhoda, jelikož je o Xperie obrovský zájem a Sony začíná úspěšně fušovat i do trhu tabletů.

Jedná se však o zatím nepodložené zprávy, které navíc nepocházejí oficiálně od samotného výrobce. Nedivili bychom se však, kdyby Sony s takovou sumou počítalo. Již z dřívějška víme o novém značení telefonů, kterých v roce 2013 nebude málo.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
René
No,kdyby udělali nástupce xperie ray,alespoň s dvoujádrovým procesorem a grafikou adreno 225.Zbytek by mohl být klidně zachován,telefon mi vyhovuje co se týče velikosti,rozlišení displaye.Ve výbavě bych ocenil funkci kdy telefon můžete připojit k externímu HDD nebo usb flash disc.
YNM
Tak jestli budou jedním z dalších vyrobců Nexusu, tak se jim to může klidně povést.
freeman
A kto by nechcel ? Sony sa môže postaviť do fronti s názvom chcem byť trhová trojka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze