Snapdragon 820 uvidíme prvně u Samsungu, bude mít zřejmě exkluzivitu

3

Pomyslně tím nejlepším procesorem pro rok 2016 bude již představený Snapdragon 820. Minimálně v počátcích se z něj však bude těšit zřejmě jen Samsung, který si na procesor vyžádal exkluzivitu.

Qualcomm Snapdragon 820

Nový procesor Snapdragon 820 byl Qualcommem představen zkraje listopadu letošního roku. Příchod prvních zařízení se očekával hned zkraje příštího roku, ale zřejmě si počkáme o něco déle. Za vše bude svým způsobem moci Samsung. Ten se totiž spolu s Qualcommem podílel na vývoji Snapdragonu 820 a pomáhal řešit i přetrvávající problémy s přehříváním. Za svou pomoc si jihokorejský výrobce zřejmě vyžádal jistou exkluzivitu. Bude prvním výrobcem, který představí telefony s tímto procesorem.

TIP! Qualcomm oficiálně představil Snapdragon 820 s vlastními jádry Kryo

Očekává se, že se Snapdragon 820 objeví v nových modelech Galaxy S7, kterých bychom se mohli dočkat například na barcelonském veletrhu MWC 2016. Jeho konání je tradičně naplánováno na závěr února. Prodej by následně mohl být zahájen v následujícím měsíci, a Samsung tak při zahájení prodeje využije svou exkluzivitu. Konkurence totiž bude moci Snapdragon 820 nasadit až od dubna. Současně z toho vyplývá, že nových špičkových telefonů od ostatních výrobců se dočkáme o něco později, případně se konkurence spolehne na jiný typ procesoru.

Zdroje: weibo.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Takže fámy o tom, že Xiaomi Mi5 bude osadené S820-kou sa razom rozplynuli :)
Petr Jandus
Petr Jandus
Nerozplynuli, stále to platí. Koncem ledna ho mají vypustit. Tady se nedělá nic jiného než se připisují články z gsmarena.com že? A to ještě blbě.
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Je to malo pravdepodobne,myslim ze by si tymto krokom Qualcomm velmi ublizil

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze