Snapdragon 820 přinese ultrazvukovou čtečku otisků

O nové generaci čipsetů Snapdragon jsme již psali. Plánované navýšení výkonu asi nikoho nepřekvapí, ale pomalu se odhalují další schopnosti. Zjednodušeně řešeno, procesor telefonu bude ještě více propojen se svým okolím, takže bude ještě lépe vnímat svého uživatele.

O nových procesorech Qualcomm jste si u nás už mohli přečíst, společnost však představila i Zerot Cognitive Processing, což je systém, který používá inteligentní algoritmy a informace ze senzorů k tomu, aby vyplnil uživatelova přání. To v praxi znamená, že data ze senzorů se budou vyhodnocovat kontinuálně a učící se programy budou schopny odhalovat další uživatelský krok. Prozatím jsou k dispozici jenom podobná neurčitá vyjádření, takže si nejspíše budeme muset počkat až nové telefony, které snad nabídnou něco konkrétnějšího.

Jedna věc je však už nyní poměrně konkrétní: nová generace čteček otisků prstů. Ta se bude spoléhat na ultrazvukové vlny, s jejichž pomocí vytvoří 3D mapu snímaného objektu, v tomto případě uživatelova prstu. Má to být přesnější než současné metody a také to půjde lépe kombinovat s různými materiály. Výrobci telefonů tak při návrhu dostanou více volnosti.

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze