Smlouva podepsána, nové tunely metra budou pokryty signálem

2

Společnosti CETIN, Vodafone a T-Mobile podepsaly s Dopravním podnikem hl. m. Prahy smlouvu o umístění telekomunikační technologie vyzařovacího kabelu pro pokrytí nových tunelů trasy A (označované jako V.A) metra signálem. Cestující si tak v tomto úseku mohou zavolat či surfovat na internetu.

Podepsaná smlouva je uzavřena na 6 let a signál mobilních sítí pro hlasové služby a vysokorychlostní internet (3G i LTE) budou tak moci využívat všichni zákazníci mobilních operátorů včetně O2 a také zákazníci virtuálních operátorů.

metro - pokrývání signálem

Následující kroky jsou tak jasné. Je nutné objednat samotný vyzařovací kabel a započíst stavební úpravy. Ty budou probíhat postupně a v omezených nočních hodinách, kdy je metro pro veřejnost uzavřeno. Nemusíte se tak bát jakýchkoli omezení. Předpokládá se, že první bude pokryt tunel mezi stanicemi Motol-Petřiny.

Celková délka pokrývané trasy je 11,6 km a na výstavbě se podílejí všechny tři společnosti stejným dílem. Pokrytí stanic stálo 12 milionů Kč, tunely přijdou na dalších 18 milionů a rozšíření technologie BTS Na Bojišti pak dalších 5 milionů.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
LivingLegend
Nuda kdy se konecne dohoudnou na nejakam normalnim useku?
m;)
No super, už sa teším na hulákajúcich cestujúcich.. ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze