Dohoda o pokrývání metra mobilním signálem byla uzavřena

5

Společnosti CETIN, T-Mobile a Vodafone uzavřely dohodu o pokrytí stanic a tunelů metra signálem 2G, 3G a LTE v úseku trasy C. Současně byla zahájena jednání s Dopravním podnikem hlavního města Prahy.

O dohodě se již vědělo delší dobu, nyní ale přišla zpráva, že dohoda mezi operátory T-Mobile, Vodafone a CETIN (O2), byla uzavřena. Cestující se tak mohou těšit na signál 2G, 3G a LTE v pilotním úseku metra C Muzeum až Roztyly. Firmy podepsaly smlouvy o výstavbě a provozu mobilních sítí a smlouvu o pronájmu optické sítě.

metro

Současně byla zahájena jednání s Dopravním podnikem hlavního města Prahy. Firmy společně vypíší jednotlivá výběrová řízení, například na dodání projektové dokumentace či na dodavatele realizace projektu a další. Žádné větší podrobnosti prozatím nebyly oznámeny.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Jan
Né, už budu muset ty namyšlený, zmalovaný špachtle poslouchat i v metru. Jako by to nestačilo v tramvaji. Prý těšit, děte s tím do zádele
Míša
Však to byla ostuda, v hlavním městě EDGE a jen na nástupišti, v Německu je to skoro v každém tunelu(na tazích mimo města)
Georg
Stačilo by, aby ve vozech metra fungovalo Wi-Fi a všichni mobilní operátoři by se mohli jít "klouzat"! Fungoval by internet a tím i možnost bezplatně komunikovat přes příslušné aplikace.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze