Smartphony s Firefox OS jdou do prodeje už příští týden

11

Na konci ledna Mozilla představila dva oficiální telefony Firefox OS Developer Preview phone, které mají pomoct vývojářům testovat své aplikace na nové platformě. Od příštího týdne si je bude moci v internetovém obchodě španělského výrobce Geeksphone, který je ve spolupráci s Telefónicou vyvinul, koupit každý.

Smartphony běžící na operačním systému Firefox OS se budou vyznačovat příznivou cenou. Nižší oranžový model Keon, který reprezentuje střední třídu, bude stát pouze 91 euro (2355 Kč) bez DPH. Za to dostanete telefon s 3,5" displejem s dnes již podprůměrným rozlišením 480 x 320 pixelů (HVGA).

Tip: Mozilla představila první telefony pro vývojáře s Firefox OS

Ostatní parametry nicméně již tak podprůměrné nejsou. Telefon je vybaven 1 GHz procesorem Qualcomm Snapdragon S1, který doplňuje 512 MB RAM a 4 GB vnitřní paměť, kterou je možné rozšířit pomocí MicroSD karet. Mezi dalšími parametry nechybí třímegapixelový fotoaparát, podpora GSM i UMTS, GPS a 1580 mAh baterie.

Cena vyššího bílého modelu Peak je stanovená na 149 eur (3855 Kč) bez DPH. Za to dostanete dvoujádrový 1,2 GHz procesor Qualcomm Snapdragon S4 a 4,3" IPS displej s rozlišením 960 x 540 pixelů (qHD), zadní fotoaparát s rozlišení 8 Mpx a LED diodou, dvoumegapixelovou přední kameru a 1800 mAh baterii.

My jsme v Barceloně vyzkoušeli také další telefony s Firefox OS, a to konkrétně od výrobců Alcatel a ZTE.

Zdroje: thetechfront.com

Diskuze ke článku
kazan
Proc je to tak levny??
Karlova kočka
Celkem mě zajímá, jak dlouho potrvá, než někdo z xda dokáže nahodit třeba na Peak droida
Laiker
Vynikajúca alternatíva za Android,Windows je nákladný a toto vyzerá naviac zaujímavo,dufam a verím,že sa to uchytí.Cena je dosť lákavá vzhľadom ku parametrom...neostáva iba si počkať na prvé otestované kúsky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze