Skype vydá aktualizaci s překladačem do 6 jazyků v reálném čase

3

Desktopová verze Skypu se naučí velmi užitečnou funkci, která je nazvána Translator, tedy v češtině překladač. V reálném čase vám Skype přeloží psané zprávy, ale dokonce i řeč, pokud budete s někým právě videohovořit.

Skype

Poprvé jsme o chystané funkci Translator slyšeli již loni v prosinci, kdy Microsoft vypustil testovací verzi. Nyní je již vše hotovo a na blogu Skypu bylo oznámeno, že aktualizace se postupně dostane ke všem uživatelům desktopové verze Skypu. V reálném čase budete moci využívat překládání z 6 světových jazyků (angličtina, němčina, španělština, němčina, francouzština a italština). Tuto šestici bude možné využít nejen při textové komunikaci, ale také při videohovorech, kde dojde k překladu toho, co vám dotyčný řekne. V případě textové komunikace je sada jazyků podstatně bohatší a překlad bude možný do 50 různých jazyků, mezi kterými nechybí ani čeština.

Skype

Po obdržení aktualizace spatříte v pravé horní části Skypu novou ikonku zeměkoule, kde si nastavíte, zda překlad u dané konverzace požadujete, případně samozřejmě vyberete, do kterého jazyku má Skype překládat. Microsoft dodává, že celý proces překladu bude s narůstajícím počtem uživatelů zkvalitňován, neboť se samotnými překlady systém učí. Zda s nová funkce postupem času dostane i na mobilní telefony, případně na OSX od Applu, není v tuto chvíli zřejmé.

Jak funguje Skype Translator?

Zdroje: blogs.skype.com

Diskuze ke článku
karlos
Takze východní i zapadni Nemcina.
Debyly
Ta čeština je hrozný jazyk, překládat něco z nějakého jazyka do češtiny přes překladač tak s toho vždy vyleze taková slátanina.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze