Siemens Bike-o-Meter: Mobilní tachometr
recenze

Siemens Bike-o-Meter: Mobilní tachometr

4

Bike-o-Meter je speciální příslušenství pro telefon Siemens M65. Slouží k uchycení telefonu na řidítka kola a zprostředkování informací o rychlosti jízdy pro telefon. Jednoduše zastává funkci běžného tachometru na jízdní kolo.

Konstrukce

Část Bike-o-Meteru, která zajišťuje uchycení telefonu k řidítkům kola, je vyrobena z pevného černého plastu. Telefon v něm drží velice pevně, takže se nemusíte bát vyrazit i do terénu. Uchycení držáku na kolo je univerzální a také spolehlivé.

Dále je od držáku veden tenkým černým drátem magnetický senzor na snímání rychlosti otáčení kola. Tato část je provedením identická jako u běžných tachometrů.

Software

Prostředí pro zpravování údajů z tachometru a vypočítávání různých údajů probíhá v běžné Java aplikaci, která je již přítomna v Siemensu M65 běžně od zakoupení. Aplikace se automaticky spustí po vložení telefonu do držáku. Spouštění sice trvá asi půl minuty, ale potom to stojí opravdu za to.

Kromě běžných měření rychlosti, vzdálenosti a uplynulého času, aplikace nabízí i možnosti plánování trasy a zpracování různých grafů rychlosti, vzdálenosti a času. Zpětně vám aplikace nabídne i záznam všech ujetých tras, které si můžete pojmenovávat. V telefonu máte vlastně databázi všeho, co jste kdy ujeli, a nemusíte si tedy zapisovat vlastní statistiky. Velkou výhodou je, že je aplikace plně přístupná, i když není telefon zapojen do tachometru.

Siemens Bike-o-Meter Siemens Bike-o-Meter

Závěr

Bike-o-Meter jsem bohužel neměl příležitost vyzkoušet v praxi, protože celý víkend vyhrazený pro testování pršelo. Přidělal jsem ho tedy alespoň na kolo a testoval vlastnosti v pokoji :). I tak jsem z něj byl nadšený. Kdybych Siemens M65 vlastnil a neměl již běžný tachometr, rozhodně bych se zakoupením neváhal.

Tachometr k recenzi zapůlčil Siemens

Klady
  • kvalita provedení
  • výborná aplikace
Zápory
  • žádné mě nenapadají :)
Diskuze ke článku
Jája
Dobrý den, mám jeden dotaz. Dá se ještě někde koupit Bike -o-meter? Díky
Jan Pospíšil
Jan Pospíšil (* mobilenet.cz)
Dobrý den, myslím, že už ho seženete jen v bazaru. Oficiálně se už dlouho nevyrábí.
wrana
Tak to je tedy pěkná škoda, nemáte možnost kontaktovat siemense (třeba při nějakém dalším testování) a zjistit zda není možnost získat ještě toto zařízení ?
Jan Pospíšil
Jan Pospíšil (* mobilenet.cz)
Bohužel už je to nějakou chvíli, co české zastoupení Siemense (pro mobily) aka BenQ-Siemens neexistuje. :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze