Šéf Microsoftu: Apple je předražený a Android nekonzistentní

49

Generální ředitel Microsoftu, Steve Ballmer, se ostře obul do konkurence v podobě Applu a Androidu. Prvně jmenovaný systém označil za předražený a Android za nekontrolovatelný. Nezůstalo však jen u těchto přívlastků.

Výrobky Apple jsou dle Steva Ballmera velmi předražené a samotný systém iOS zbytečně přísně kontrolován. V cenové kritice na adresu Apple pokračoval slovy: „Možná proto, že žijeme v zemi, kde je každý telefon vysoce dotován, můžeme nadsazené ceny nevnímat. Například v Rusku ale vyjde nový iPhone na 1 000 dolarů. Mnoho iPhonů se na tamním trhu zřejmě neprodá“.

Steve Ballmer - generální ředitel Microsoftu

Kritice neunikl ani v současnosti nejpopulárnější operační systém Android od Googlu. Ten Ballmer označil naopak za takřka nekontrolovatelný a v podstatě žijící vlastním životem. To podle šéfa Microsoftu nemusí být pro koncového uživatele vždy dobře. Poukázal na často nefungující aplikace a také na hackerské útoky.

Systém Microsoft poté označil za jakýsi rozumný kompromis, který nabízí spolehlivost známou z iOS, ale na rozdíl od iOS není natolik kontrolován, čímž se částečně blíží Androidu. Zdůraznil také, že výrobky s Windows Phone nejsou předražené jako přístroje s iOS.

Jaký je dle vás v současnosti nejlepší operační systém? Je to nějaký z výše probírané trojice či dáváte přednost alternativnímu operačnímu systému?

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Rob
Měl jsem Android a IOS..příjemější pro mě byl IOS..:)
Tomas
Sef Applu by rekl to same na Microsoft a Google. Sef Googlu na Apple a Microsoft. Zacarovany kruh. Kazdy si vybere to co mu sedi a kazdy system ma pro i proti. Ja mam Android, sedi mi prave jeho otevrenost.....
Jiri Masek
Hm... ze to o te prilis prisne kontrole u iOS rika zrovna on. Kdyz WP (stejne jako W8) je timto zabity daleko vic...
David
Myslím si, že WP8 je dnes skutečne nejlepší, osobně vlastním Android na zařízení střední a z oblasti plynulosti nic moc. Hodně často se zasekává, dokonce se mi i nekolikrát cez den restartoval. iOS je hodně drahý, a WP by mohl být z tohoto pohledu idealní, a Ballmer má pravdu i ohledně uzavřenosti iOS, kupříkladu před pár týdny Apple vymazal z App Store hru zobrazující příběh dělníka ve Foxconnu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze