Samsung Galaxy Note II Lollipop obdrží, ale jen někde (aktualizováno)

22

O aktualizaci Samsungu Galaxy Note II na Android 5.0 Lollipop se toho napsalo už hodně. Nejdříve Samsung aktualizaci slíbil, poté jsme vás informovali o tom, že Samsung Gulf (oficiální zastoupení Samsungu v Perském zálivu) aktualizaci popřel. Nyní se ukázalo, že Note II dostane update jen ve vybraných regionech.

Aktualizováno 11. 5. 2015

Informovalo o tom totiž na Twitteru oficiální zastoupení společnosti pro Dánsko, které též potvrdilo, že tamní verze ji též obdrží. Kromě toho se potvrdilo i to, že Note II se na Lollipop může těšit například ve Španělsku, Portugalsku nebo Maroku. Tweet níže konkrétně prozrazuje, že verze s CSC kódem NEE aktualizaci obdrží. Proces aktualizace v dalších regionech pak zůstává otázkou, neboť podle zprávy níže bude každý region o aktualizaci rozhodovat sám. O tom, zda aktualizace bude dostupná i v ČR, v současné době nemáme bližší informace. O změnách vás ale samozřejmě budeme informovat.

Původní obsah z 4. 5. 2015

Jak už jsme uvedli, o tom, že Samsung bude aktualizovat Galaxy Note II na Android 5.0 Lollipop jsme vás již informovali. Nyní je však situace nejasná. Většina Samsungů už totiž aktualizace obdržela a Note II stále nic. Samsung Gulf, oficiální zastoupení Samsungu v Perském zálivu, navíc na otázku jednoho uživatele, kdy Galaxy Note II obdrží Android 5.0, odpověděl, že pro tento telefon aktualizace není plánována. Odpověď můžete vidět na screenshotu níže.

Samsung Galaxy Note II Lollipop

Není však prozatím jasné, zda zastoupení Samsungu nemělo na mysli některou z konkrétních variant, která aktualizaci obdržet nemusí. Zahraniční redakce už zastoupení Samsung Gulf kontaktovaly, ovšem prozatím bez odpovědi. Zbývá tak jen doufat, že se téměř tři roky starý tabletofon nakonec Androidu 5.0 dočká.

Technické parametry Samsung Galaxy Note II

Kompletní specifikace
Konstrukce151,1 × 80,5 × 9,4 mm, 180 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4 Quad, CPU: 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB / 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:28 hodin
Dostupnostříjen 2012,

Zdroje: phonearena.com, facebook.com, sammobile.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Krtecek
No me zastoupeni v CR sdelilo ze bude v druhem ctvrtleti
Karel Lang
Většina Samsungů už dostala? Vážně? Tak z potvrzených zatím nedostaly - S5 mini, S4 mini, Note 3 Neo, A5/A7, E5/E7, K Zoom, Core Prime, Grand prime,... a dostaly Note 3, Note 4, S4, S5, A3, Alpha, Note edge. Teˇˇd si to spočítejte a uvidíte, že většina nedostala...
Vilo
Have a nice day :D to ma rozsekalo
RoberONE
A co A5??? Kdy dostane lollipop!?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze