Samsung Xcover 271: korejský outdoor s GPS

3

Samsung představil nový odolný telefon ze série Xcover. Novinka nabídne například navigační modul GPS nebo FM rádio. Hlavně ale odolá vodě, prachu, pádům nebo tlaku a je certifikována pro stupeň krytí IP67. Konečně opět kvalitní odolný mobil?

Odolných telefonů je na trhu jako šafránu a kromě několika starších Nokií nebo specializovaných modelů Sonim nemáme téměř z čeho vybírat. Přitom lidem pracujícím například na stavbách by se právě tyto telefony hodily nejvíce. Proto by novinka mohla opravdu zaujmout. Jedná se o low-endový model Samsung Xcover 271, spadající do série Xcover, která značí odolnost proti blátu, déšti, pádům a zvýšeným tlakům. Nový Samsung byl navíc certifikován pro stupeň krytí IP67, což znamená, že by měl odolat chvilkovému ponoření do vody až do hloubky jednoho metru, zahrabání do písku či pádům z větší výšky.


Outdoorový telefon Samsung Xcover 271 překvapí podporou GPS navigace

Výbava telefonu je až na výjimky celkem průměrná. 2 palcový displej nabídne klasické rozlišení QVGA(240x320 px) a také odolné minerální odolné sklo. Fotoaparát má rozlišení 2 Mpx bez autofocusu či přisvětlení a může natáčet QVGA videa s rychlostí 15 snímků/s. Ve tmě využijete také vestavěnou svítilnu na horní straně telefonu. Potěší také vestavěný GPS přijímač s podporou A-GPS a předinstalovanou aplikací Google maps. Nechybí dokonce ani hudební přehrávač nebo FM rádio. Baterie dostala velice solidní kapacitu 1300 mAh, díky čemuž by neměl být problém vydržet na příjmu až 600 hodin. Telefon také podporuje sítě 3G zastoupené standardem UMTS, které ale využijete pouze u hlasových hovorů. Paměť telefonu činí 30MB a lze ji dále rozšířit o paměťové karty typu microSD. Telefon by se měl dostat na trh ještě v průběhu letošního roku za cenu v přepočtu mezi 4 - 5 tisíci Kč včetně DPH. Dostat by se mělo i na Českou republiku.

Technické parametry

Rozměry 130 x 53 x 18 mm
Hmotnost 116 gramů
Konstrukce klasická
Barevné provedení černé
Sítě GSM, UMTS 900 / 2100 MHz
Displej aktivní,typu TFT, rozlišení 240 x 320 pixelů (QVGA), 256 tisíc barev, úhlopříčka 2,0",ochrana proti poškrábání
Paměť 30MB vnitřní + paměťové karty microSD
Otevřený operační systém ne
Organizační funkce Organizér, světový čas, převodník jednotek,diktafon, budík, kalkulačka, kalendář, stopky, časovač, Facebook a Twitter klient
Multimédia Hudební přehrávač (podpora MP3, WMA, WAW,eAAC+), JAVA hry, FM rádio
Fotoaparát 2 Mpx (1600 x 1200 px)
nahrávání videa(QVGA rychlostí 15fps)
GPS navigace vestavěný GPS přijímač, A-GPS, předinstalovaná aplikace Google Maps
Datové funkce USB, Bluetooth 2.0 (profil A2DP)
GPRS, EDGE, UMTS
Baterie a výdrž Li-Ion 1 300 mAh
Doba hovoru: až 19 hodin, pohotovostní režim: až 600 hodin
Cena a dostupnost 4 - 5 000 Kč, Q4 2010

zdroj: phonearena.com

Diskuze ke článku
MILAN
Tento telefon mi vydržel pouze dva dny (Xcover271), sklíčko krytu nevydrželo pád na zem z 1 metru , v záruční opravě mi sdělili , že mám zaplatit 450 kč za diagnostiku a bylo mi sděleno , že záruka se na prasklý kryt nevztahuje („telefon je odolný ale prý není nezničitelný“ ) a náhradní obal se nevyrábí. Nabídly mi koupi nového za 2500 bez dph + poštovné. To mi potvrdili i na telefonní lince samsungu . Takže si ho kupte a vystavte na polici protože jinam to nepatří. Outdoor to určitě není .
Novotný petr
Na vztek panu Roubalíkovi..a koupím si ho..
mirek
Z Milanova příkladu nechť si vezmou poučení výrobci, protože tolik zákazníků co odradil od koupě XCOVERU se snad kvůli jedné neuznané reklamaci ani nevyplatilo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze