Samsung oznámil výrobu 4 GB DRAM pro smartphony a tablety

28

Samsung odhalil velmi zajímavou novinku, týkající se výroby nového hardwaru pro mobilní zařízení. Společnost začala s výrobou extra rychlé 4 GB DRAM (LPDDR3) paměti pro mobilní zařízení, která využívá 20nm technologii, takže bude ideální pro využití v high-endových smartphonech a tabletech.

Ve srovnání se současně využívanou 30nm pamětí nabídne novinka až o 30% větší výkon a 20% menší spotřebu. Toho rozhodně využijí připravovaná zařízení nejen od Samsungu. Předpokládáme ale, že si novou paměť jakou první ozkouší některých z připravovaných přístrojů řady Galaxy, možná už Note III.

TIP: Podívejte se, jak by mohl vypadat Galaxy Note III.

„Díky velmi efektivní paměti nové generace s velkou kapacitou můžeme výrobcům nabídnout ještě více volnosti při vývoji inovativních výrobků. Naše 20nm 4GB DRAM paměť je další důkazem naší snahy přinést zákazníkům nejkvalitnější, nejvýkonnější a nejnovější technologie na trhu,“ řekl Young-Hyun Jun, viceprezident prodeje a marketingu společnosti Samsung.

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
Ondřej
Tak že by Note III?

Mám dvojku, a je to opravdu úžasný telefon ^^.. těším se na III :))
Jarda
Tak to vypadá že koncem roku nejspíš výkonostně překonají tyto "mobilní zařízení" můj rok a půl starý notebook :-) Vývoj nezastavíš :-D
Michael
Není lepší pořádně odladit software než tam pořád dávat výkonnější železo ?!
mikis
Kolik si asi tak za ten větší výkon a menší spotřebu Samsung naúčtuje u Note III, že by o 25% víc než u SGS4 :-D?!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze