Samsung možná vylepší baterie, výdrž by mohla být dvojnásobná

8

Výdrž dnešních mobilních zařízení není nijak valná a snad všichni by uvítali, kdyby se s nabíječkou setkávali méně často. Přispět k lepším bateriím by nyní mohl jihokorejský Samsung, kterému se údajně během testování daří zvýšit výdrž stávajících Li-Ion baterií na dvojnásobek.

Se vzrůstajícími nároky chytrých zařízení se vylepšuje kde co, aby se ušetřila energie. Nejvíce by však pomohlo vylepšení v oblasti baterie, které je však zatím zdá se stále v nedohlednu. I když tu a tam se objeví zprávy o tom, že pokroky v laboratorních podmínkách jsou, z poslední doby jmenujme například snahu Googlu. Nyní se do hry dostává Samsung a jeho tým vědců. Ti se rozhodli, že nepřijdou přímo se zcela novou baterií, ale pokusí se vylepšit ty stávající.

Samsung baterie

Vše se točí kolem materiálu zvaném grafén, který se skládá z atomů uhlíku. Právě grafén vědci Samsungu aplikovali na křemíkový povrch katod Li-Ion baterie. Tento proces není ničím výjimečný a již dříve se za jeho pomoci daly zvýšit kapacity baterií přibližně 1,5krát. Samsung však uvádí navýšení kapacity dvojnásobně. Co je však ještě mnohem důležitější, je informace od Samsungu, že se mu podařilo taktéž vyřešit zkrácenou životnost baterie tímto zásahem. To je již příslib, že bychom se vylepšených baterií mohli dočkat. Přesný termín nasazení však zástupci jihokorejské společnosti nesdělili.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Mirek
to by se hodilo, to by mi pak Galaxy S6 vydrzel az do pulnoci, misto toho, aby byl telefon vyzdimany jeste pred veceri.
radek
těchhle slibů a zaručených zpráv tady už bylo
šaman
To je blbost..ono by stacilo kdyby vyrobci vkladaly do svych pristroju vetsi kapacitu baterie...a ne male kapacity co jsou na trhu ted...

Makety Linbush
Makety Linbush
Podle me, je to jen dalsi z mnoha vykriku dotmy. Patentu o vylepseni akumulatoru (at uz samotne kapacity nebo bleskovem nabijeni) tu bylo uz plno, ale zadny svetlo sveta v realnem provozu nespatril a dle meho nazoru to takto dopadne i se samsungem.
linbush
www.makety-linbush.cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze