Samsung Galaxy S III je nejprodávanější chytrý telefon za Q3 2012

Nejlépe prodávaným smartphonem za uplynulé čtvrtletí je Samsung Galaxy S III, který tak poprvé usednul na tento pomyslný trůn. Dlouho však kralovat nebude a v příštím kvartále by dle předpokladů měl být sesazen.

Samsung Galaxy S III je aktuálně nejprodávanější

Až doposud žebříčku prodejnosti kraloval Apple se svým iPhonem 4S. Ten je však na trhu již dlouho a v kombinace s později uvedeným nástupcem iPhonem 5, vznikl prostor pro nejbližšího konkurenta. Tím nemůže být nikdo jiný než Samsung Galaxy S III, který svou šanci beze zbytku využil. Za třetí čtvrtletí bylo vyskladněno 18 miliónů kusů vlajkové lodi z Jižní Korey. Podíl na trhu činí 11%. Tím překonal v počtu kusů iPhone 4S o necelé dva miliony. V tabulce níže můžete vidět klesající prodeje iPhonu 4S a naopak vzrůstající Galaxy S III. Jde ovšem o logický vývoj, neboť Galaxy S III zažíval své nejlepší měsíce, iPhone 4S se pomalu doprodával.

počet kusů za 3Q 2012 (mil.) tržní podíl za 3Q 2012 počet kusů za 2Q 2012 (mil.) tržní podíl za 2Q 2012
Samsung Galaxy S III 18 10,7% 5,4 3,5%
Apple iPhone 4S 16,2 9,7% 19,4 12,7%
Apple iPhone 5 6 3,6% - -

První místo Galaxy S III zřejmě dlouho neudrží, protože se začal prodávat iPhone 5 a jeho počáteční prodeje jsou opět rekordní. Ve čtvrtém čtvrtletí se proto zřejmě dostane před Galaxy S III, protože ten se naopak dostane do doby, kdy už potenciální zákazníci váhají, zda nepočkat na nástupce.

Zdroje: blogs.strategyanalytics.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze