Samsung Galaxy S Advance: zlatá střední cesta

13

Jen pár hodin po úniku tohoto přístroje na internet učinil Samsung oficiální oznámení a novinku nám představil. Samsung Galaxy S Advance má udělat své řadě čest nejen dvoujádrovým procesorem, ale také Super AMOLED displejem, 5 MPx fotoaparátem a operačním systémem Android 2.3. Specifikacemi se tak zařadí pod modely Galaxy S II a Galaxy R, ale nad původní model Galaxy S.

O vlajkovou loď výrobce se rozhodně nejedná, na svou úroveň má ale Galaxy S Advance opravdu velmi slibné specifikace. Svým designem rozhodně nehodlá vybočovat z řady a nenabízí žádné hodnotné materiály. Celková konstrukce je ale minimalistická a stylová, bez větších módních výstřelků. Zmínit bychom rozhodně mohli lehce prohnutou konstrukci, která se lépe drží a dobře přizpůsobuje obličeji při držení přístroje u ucha. Svou obyčejnou vizáž navíc bohatě vynahrazuje hardwarem.

Malý silák

Stačí se podívat na dvoujádrový procesor NovaThor U5500 s taktem 1 GHz, 768 MB paměti a operační systém Android 2.3 Gingerbread s uživatelským prostředím TouchWiz, který bezesporu v budoucnu povýší na Ice Cream Sandwich. Výkon by měl být dostatečný.

Kvalitní je velký dotykový displej s technologií Super AMOLED, úhlopříčkou 4 palce a rozlišením 480 x 800 pixelů, který dokáže uspokojit všechny, kteří nepožadují obří displej, který nabízí například Galaxy S II, Galaxy Nexus či Galaxy Note. Pěkný displej je podpořen celou řadou multimediálních funkcí, kontektorem 3,5 mm Jack, kodeky DivX a XviD pro bezproblémové přehrávání filmů, TV outem a dostatečně objemnou interní pamětí, kde si budete moci vybrat mezi 8 a 16 GB. Tu naštěstí není problém rozšířit paměťovými kartami microSD až o 32 GB.

Multimediální průvod završuje fotoaparát s rozlišením 5 MPx s LED diodou a možností natáčet HD video (720p). Potěší i přední kamerka pro videohovory s rozlišením 1,3 MPx.

„Galaxy S Advance pokračuje úspěšnou tradici řady Galaxy telefonem, jenž kombinuje výkon a styl s bohatou přizpůsobitelností prostřednictvím služeb Samsungu,“ nechal se slyšet prezident kominikační a mobilní divize společnosti, JK Shin.

Nabitý balíček

Samsung již tradičně nabízí v základní verzi většiny svých přístrojů několik aplikací, jež sjednocují důležité funkce přístroje. I zde tedy narazíte na MusicHub s hudební knihovnou, ReadersHub, jenž přetvoří váš smartphone na elektronickou čtečku či GameHub, který zabaví videohrami. Nechybí ani prohlížeče dokumentů a PDF souborů s možností editace.

Samozřejmostí jsou i sociální služby v čele s aplikací ChatON, jenž spojuje uživatele Samsumgů do jedné komunity a dovoluje nejen chatovat, ale také vyměňovat soubory a informace, jako jsou připomínky, kontakty, hlasové záznamy a další.

To vše s podporou standardního spektra připojení, kde nechybí Wi-Fi, HSPA+, HSDPA a Bluetooth 3.0.

Samsung se svým novým výtvorem rozhodně hodlá trefit zlatý střed mezi výkonem a přístupností, i když zatím cenová hladina ani plná dostupnost nejsou známy. Telefon bude tvořit pomyslný střed mezi bývalým modelem Galaxy S a novým Galaxy S II. Rovněž má velmi podobnou výbavu, jako model Galaxy R, který má však větší displej a v České republice se ani oficiálně neprodává. Galaxy S Advance by se měl objevit v Rusku už příští měsíc a pak se postupně rozšiřovat do zbytku světa.

Technické parametry Samsung Galaxy S Advance

Kompletní specifikace
Konstrukce123,2 × 63 × 9,7 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 29 FPS
ChipsetST-Ericsson NovaThor U8500, CPU: 2×1 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2012, ?

Zdroje: samsungmobilepress.com

Diskuze ke článku
Jirka
Dobrý den,

není to trochu zbytečný model jen tak "do počtu"? ....moc nevidím rozdíl, mezi tímto mobilem a třeba Galaxy S II, jen kromě displeje...
Mr.Ferda
V prvé řadě by bylo dobré srovnat údaje v článku a tabulce!
Článek tvrdí 8GB a GB verzi ale tabulka tvrdí 2GB.
Wi-Fi: 802.11a/b/g/ a protokol /n se nekoná?
RAM 768 MB ta zde by mne zajínalo proč tak málo. To je tak obrovský rozdíl mezi tímto a 1024MB ?
Grafika je jaká? 205, 220 či snad ještě jiná?
Chtěl bych také upozornit že Samsung ale i LG ve svých vybavenějších modelech interní paměť dělí na Interní pro SW a zbytek pro data. SGS s celkovou 8GB dělí na 2GB pro SW kde není běžně přístup a 6GB pro data. App2SD na takových nemá smysl ba dokonce nejde vůbec použít. Přesouvá totiž z interní 2GB části do interní 6GB části a externí SD vůbec nevidí.
Baterie 1500mAh je zcela o ničem. Slabé.
Za sebe tedy s touto konfigurací NE. To si raději počkám na S3 nebo Note S.
Natali
Chtěla bych se zeptat, kdy je možné zakoupit Samsung S Advance?
Creyzy
Ahoj, tenhle Samsung se začne prodávat na našem trhu, přelom duben, květen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze