Porovnali jsme Samsung Galaxy S Advance a Galaxy S II (video)

8

Na český trh vstoupil Samsung Galaxy S Advance, na který mnoho uživatelů čekalo a pro mnoho uživatelů bude ideálním kompromisem mezi dobrou výbavou a cenou. Jedná se totiž o odlehčenou variantu Samsungu Galaxy S II. Oba telefony jsme pro vás na videu porovnali. Který z nich je v současné době výhodnější si pořídit?

Model Galaxy S Advance je přesně to, co Samsungu v nabídce v současné době chybělo. Na jedné straně zde byl model Galaxy W s jednojádrovým procesorem a 3,8 palcovým displejem, na druhé straně pak donedávna vlajková loď Galaxy S II s 4,3 palcovým Super AMOLED Plus displejem a dvoujádrovým 1,2 GHz procesorem a 8 Mpx fotoaparátem.

Samsung Galaxy S II a Galaxy S Advance - oficiální fotografie

Pokud jste však chtěli Samsung s úhlopříčkou displeje zhruba 4 palce, dvoujádrovým procesorem a jinak kvalitní výbavou a nechtěli jste zbytečně dobře vybavený Galaxy S II, nastal trochu problém. Ten nyní řeší právě Galaxy S Advance. Podívejte se na podrobné videoporovnání obou telefonů. Jak se od sebe liší výbavou, zpracováním i vyladěním softwaru?

TIP: přečtěte si první dojmy ze Samsungu Galaxy S Advance a recenzi Samsungu Galaxy S II

Samsung Galaxy S Advance vs. Galaxy S II – srovnání

Hlavní rozdíly oproti Galaxy S II

Stručně uvádíme nejpodstatnější rozdíly ve výbavě u Galaxy S Advance oproti lépe vybavenému Galaxy S II:

  • menší 4 palcový displej s horší PenTile maticí - displej se zdá být i při stejném rozlišení a menší úhlopříčce hrubší
  • horší fotoaparát s nižším rozlišením, který fotí hůře a videa natáčí jen v 720p rozlišení
  • nejistá aktualizace na Android 4 Ice Cream Sandwich

Samsung Galaxy S Advance Samsung Galaxy S II
Rozměry 123,20 × 63 × 9,70 mm 125,30 × 66,10 × 8,50 mm
Hmotnost 120 g 116 g
Procesor dual-core 1 GHz dual-core 1,2 GHz
Paměť RAM 768 MB 1 GB
Paměť 8GB + microSD karty 16GB + microSD karty
Displej 4 palce, Super AMOLED, matice PenTile, rozlišení 800x480 px 4,3 palce, Super AMOLED Plus, matice RGB, rozlišení 800x480 px
Fotoaparát 5 Mpx, autofocus, LED dioda 8 Mpx, autofocus, LED dioda
Rozlišení videa 720p 1080p
Baterie 1 500 mAh 1 650 mAh
Porovnání Galaxy S Advance a Galaxy S II

Hodnocení obou telefonů

Co se týče designu a zpracování, více se mi líbil model Galaxy S Advance, který, ačkoliv je tlustší, tak se díky prohnutí zadní strany lépe drží. Navíc zadní plastový kryt nepůsobí tak levným dojmem, jako u Galaxy S II. Zamrzí PenTile matice u Super AMOLED displeje, kdy pixely jsou už při mírně pozornějším zkoumání viditelné a displej, i když je menší a má stejné rozlišení, působí hrubším dojmem, než u Galaxy S II.

Oba telefony jsou pak skvěle optimalizovány a u obou telefonů je běh operačního systému Android velmi rychlý a bezproblémový. Galaxy S Advance však zatím nemá oficiálně jistý update na Ice Cream Sandwich, kdežto Galaxy S II už jej dostal. Podstatným rozdílem pak je horší fotoaparát u novinky. Kromě nižšího rozlišení je i celková kvalita fotek o úroveň níže. Spokojit se budete muset i s nižším rozlišením natáčených videí.




Porovnání fotografií - vlevo Galaxy S II, vpravo Galaxy S Advance

Rozhodujícím faktorem naopak nebude velikost vnitřní paměti, která je u Galaxy S Advance o polovinu menší. Oba telefony ale disponují slotem pro paměťovou kartu, takže lze paměť bez problému rozšířit. Galaxy S Advance má rovněž papírově menší RAM paměť, ale v praxi rozdíl znát není.

V případě doporučení pro koupi závisí, co od telefonu požadujete. Pokud je pro vás důležitý kvalitní a jemně působící displej a vyžadujete nadprůměrné fotografie z fotoaparátu, je jasnou volbou Galaxy S II. Pokud pro vás však ani jeden z těchto parametrů není životně důležitý, jsou ostatní rozdíly mezi telefony natolik malé, že mohu doporučit spíše Galaxy S Advance, který jinak ve všech situacích poslouží stejně, a navíc ušetříte 2 tisíce korun. Doufáme však, že Samsung brzy oznámí update na Android 4.0 i pro S Advance. Jeho absence by totiž u mnoha uživatelů mohla vychýlit jazýček vah zpět ke Galaxy S II.

A co vy, který telefon z této dvojice byste zvolili?

TIP: přečtěte si první dojmy ze první dojmy ze Samsungu Galaxy S Advance a recenzi Samsungu Galaxy S II

Diskuze ke článku
Mrzout
Děkuji. :) (A co Samsung Galaxy R?) :)
Jindra
Dobrý den, jaká je rozdíl kvality fotem mezi Galaxy S a Galaxy Advance. Děkuji za odpověď.
Jindra
Jaký je rozdíl. Pardon.
tirosk
Priznam ze som vkladal velke nadeje do tohto telefonu od jeho uvedenia. Trosku mi vadi ze nema Super AMOLED Plus displej. Baterka mohla byt tiez silnejsia.

Zaujimalo by ma ci sa mi opleti vymenit Galaxy S za Galaxy Advance alebo radsej SII? Ak by mala SII 4" tak by som jednoznacne kupil ju.
Je kvalita displeja a fotik lepsia ako u Galaxi S?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze