Samsung Galaxy Note 3 živě z Berlína: první dojmy a videpohled

Samsung představil novou generaci svého tabletofonu Note, nyní už s číslovkou 3, a my jsme novinku s velkým FullHD displejem, Snapdragonem 800 a mnoha chytrými funkcemi mohli vyzkoušet přímo v Berlíně. Přečtěte si naše první dojmy doplněné o podrobný videopohled a rozsáhlou fotogalerii.

Samsung s představil svůj tabletofon Note na veletrhu IFA i loni a dodržel to i tento rok. Nejnovější generace vylepšuje mnohé, a to jak po stránce designu, tak i co se týče vnitřního hardwaru nebo chytrých funkcí a vychytávek. My jsme ihned po tiskové konference v Berlíně mohli nejnovější Note 3 vyzkoušet. Jaké jsou naše první dojmy?

Samsung Galaxy Note 3 – první pohled

  • Displej opět trochu povyrostl, ale stalo se to samé, jako u Galaxy S4, a sice že celé zařízení je paradoxně menší, než předchůdce, a to vidíme hodně rádi.
  • Displej je skutečně špičkový – Super AMOLED opět nezklamal a v reálu nabízí živé barvy, perfektní černou, skvělé pozorovací úhly a díky FullHD rozlišení i výbornou jemnost. Zatím jsme ale nemohli vyzkoušet čitelnost na slunci.
  • Nyní trochu studené sprchy. Samsung v průběhu prezentace lákal na kožená nebo koženková záda, nic takového se nekoná. Záda Notu 3 jsou z obyčejného tvrdého a levně působícího plastu, který kožený povrch jen vizuálně připomíná. Po stranách jsou dokonce v plastovém krytu vygravírované plastové „švy“. Jakmile se ale zad dotknete, je vše jasné, jde o obyčejný plast. O něco lepší pocit mám z černé varianty, která má zadní kryt o něco hladší a v ruce to působí o něco hodnotněji. K dispozici bude ještě růžová barevná varianta. Celkově se ale i tak jedná o posun dopředu oproti lesklým krytům ostatních Samsungů.
  • Levně působí i boční lišta s podélnými linkami, ze které čiší plastovost. Škoda, že Samsung nepoužil tu z Galaxy S4, která vypadá velmi dobře.
Galaxy Note 3 v černé, bílé a růžové
  • Do ruky padne Galaxy Note 3 poměrně dobře, potěší menší tloušťka a nižší hmotnost. Stále jde ale o hodně velké zařízení, takže se připravte na přehmatávání.
  • Nechybí infraport nebo S Pen, které bylo mimochodem vylepšeno, a opět našlo svoje místo v těle tabletofonu.
  • Výborné je vyladění telefonu, vše je plynulé a krásně rychlé. Aby ne, v telefonu tiká Snapdragon 800 a 3GB RAM, to už musí být poznat.
  • Nový kryt S View má náhledové okénko v barvě krytu, a dokonce skrze něj lze používat stylus k zapisování poznámek.
  • Note 3 má přehršel nových funkcí. Nově můžete otevřít do MultiWindow jednu aplikaci dvakrát a mezi otevřenými okny dokonce přenášet text nebo obrázky. Zajímavé působí nové Air Command, spouštění některých funkcí je však zbytečně zdlouhavé. Nových funkcí je přehršel a vy se raději podívejte na naše video, kde vám všechny hlavní novinky ukážeme rovnou v praxi.
  • Lákadlem bude i nový 13Mpx fotoaparát, který umí natáčet 4K video. My jsme v našem testovacím kousku skutečně toto rozlišení našli, ne všechny verze takto vysoké rozlišení ale budou umět a pro některé bude strop FullHD. Pokud chcete nahrávat 4K videa, nebude ale možno v průběhu natáčení fotit ani zapnout dual camera mód.

Samsung Galaxy Note 3 je hodně příjemné vylepšení předchozí generace a na telefonu v podstatě nenalezneme jakýkoliv mínus, Korejci telefon opravdu napěchovali vším, co je v dnešní době k dispozici. Pokud bychom chtěli být hnidopiši, mohl si Samsung odpustit plastovou imitaci kůže. Jinak se nás ale Note 3 rozhodně oslovil. Zbývá jen dodat, že zahájení prodeje je plánováno na 25. září.

Technické parametry Samsung Galaxy Note 3

Kompletní specifikace
Konstrukce151,2 × 79,2 × 8,3 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt)
Dostupnostzáří 2013,
Diskuze ke článku
note
Strašně mi připomíná s 2
Marek Posolda
Marek Posolda
To bude zase cena :D
nejsem JK Shin
Já si myslím, že je to pecka. Velikost "telefonu" je tak akorát a jedná se o "All In One". S takovým přístrojem už nepotřebujete NB. Vše při ruce. Mě se líbí, ale samozřejmě si s ním pohrát někde na předváděčce bude rozhodující. (A cena-jak píše Marek. Cena bude dle mě 18.990,-) :/
Tommy
Cenu tipuju na 17499,- :-\ Ale jinak super prvni Note co se mi libi ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze