Samsung Galaxy J1 oficiálně: kompaktní model nižší třídy

24

Samsung představil další nový model, který spadá do zbrusu nové modelové řady J. Jmenuje se Galaxy J1 a nabídne naprostý základ, co se výbavy týče a míří hlavně na nenáročné uživatele. Trochu tabu je dostupnost telefonu, protože nebyla zveřejněna ani tisková zpráva a cena, takže se nejspíše jedná o model do rozvojových zemí a k nám se nemusí vůbec dostat.

Samsung Galaxy J1

Samsung konečně představil svůj nový základní model Galaxy J1. Ten spadá do té nejzákladnější kategorie, čemuž napovídá hlavně hardwarová výbava telefonu. Na první pohled je však jasné, že Samsung se alespoň trochu zamyslel nad designem, který již nepřipomíná poslední 2 generace jiných Galaxy telefonů. Tradičně bylo však zachováno hardwarové tlačítko pod displejem, které půjde pravděpodobně použít místo tlačítka zapínání pro zapnutí displeje.

TIP: Samsung Galaxy Note 3 dostává Android 5.0, dříve než Note 4

Telefon je dostupný v bílé, černé a modré barvě

Z hardwarové výbavy nás telefon ničím neohromí. Displej o úhlopříčce 4,3 palců disponuje rozlišením 800 × 480 pixelů. O výkon se postará 1,2GHz dvoujádrový procesor a 512 MB operační paměti. Data si uložíte na úložiště o kapacitě 4 GB, které si můžete rozšířit až o dalších 128 GB pomocí microSDXC karet. LTE či NFC v telefonu nehledejte. Celkově tento model nabízí tu nejzákladnější výbavu a dá se očekávat, že půjde o nejlevnější telefon společnosti. Cena ani dostupnost nebyla oznámena, jelikož nedošlo ani k tiskovému prohlášení. Dost možné je to, že se k nám telefon vůbec nedostane.

Technické parametry Samsung Galaxy J1

Kompletní specifikace
Konstrukce129 × 68,2 × 8,9 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 29 FPS
ChipsetSpreadtrum SC8830, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor1 850 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:50 hodin
Dostupnostbřezen 2015, ?

Zdroje: samsung.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
DNA
Fakt nechápu proč ty mobily dělají už tolik let úplně stejný. Na tohle Samsung doplatí stejně jako Sony. A navíc si řikam, proč levný musí znamenat automaticky ošklivý?? Čína vám brzy vytře zrak.
bbb32
...a jaký je rozdíl oproti Ace 2,3,4 a dalším 8 modelům této značky?
Mořské řasy
" Samsung se alespoň trochu zamyslel nad designem, který již nepřipomíná poslední 2 generace jiných Galaxy telefonů."
To si ale děláte legraci, ne? Ironie, nebo jste slepí? Vždyť to vypadá úplně stejně jako modely z roku 2012! Stále to samé. Absolutně žádné změny v designu.
Standa
No hlavně v dnešní době Android na dvou jádrech a 512 MB RAM, to už je lepší volat s okna. Takovýhle s odpuštěním sračky si můžou nechat jak říkáte do rozvíjejících světů, ale i tam asi nežijí takový idioti aby to za peníze co za svoje modely chce Samsung. Určitě budou mít v nabídkách lepší modely od jiných výrobců, co si nehrajou na bohy. Na Samsung mám s každým dalším článkem na všech zpravodajských serverech akorát větší averzi a jak říkám od nich ani igelitku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze