Samsung chce po vzoru Applu nabídnout leasing na svá zařízení

Když Apple představil své novinky v podobě iPhonu 6s a 6s Plus, oznámil také „iPhone Upgrade Program“. Tento program stojí od 32 dolarů za měsíc výše a nabízí kromě AppleCare+ také možnost výměny iPhonu každý rok, tedy vždy, když Apple představí novou generaci. Stejný cíl si stanovil Samsung, podrobnosti prozatím nejsou zřejmé.

Když Apple oficiálně představil své nové iPhony, představil spolu s nimi i zajímavý program, který nese označení „iPhone Upgrade“. Jednoduše řečeno jde o to, že zákazníci v zemích, kde tento program funguje (Česká republika mezi nimi není), mají právo na výměnu svého iPhonu za nový, a to každý jeden rok, kdy Apple představí svoji novou generaci iPhonů. Takto prodávané iPhony jsou neblokované a zahrnují AppleCare+, poplatek za tuto službu činí od 32,45 dolarů (781 Kč), respektive 37,45 dolarů (901 Kč), v závislosti na zvoleném modelu. Podmínkou je samozřejmě také vybrání si některého z tarifních zvýhodnění, smlouva je vždy na dva roky.

Samsung logo

Vzhledem k tomu, že tento princip prodeje může zákazníky povzbudit k nákupu, i když na zařízení vlastně nemají, zalíbil se i Samsungu. Ten prozatím nenabídl ani žádný náznak cenové politiky, stejně ani neuveřejnil seznam modelů, které by bylo možné podobným stylem zakoupit. S jistotou však můžeme říci, že nejdříve by našla taková služba uplatnění v USA, na tuzemském trhu ji v nejbližších měsících očekávat nemusíme. U nás na druhou stranu funguje služba UpDate, která nabídne podobné podmínky.

Zdroje: forbes.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze