S Mu tagem z Kickstarteru už nic neztratíte ani nezapomenete

GadgetMix
1
S Mu tagem z Kickstarteru už nic neztratíte ani nezapomenete
  • Miniaturní Mu tag používá Bluetooth 4.0 (BLE) a iBeacon bez nutnosti párování
  • Výměnná baterie vydrží 1 až 3 měsíce
  • Chytrý polštář Sunrise Smart Pillow slibuje skutečně hluboký spánek a přirozené probuzení
  • Používá vestavěné světelné pásy a bezdrátové směrové reproduktory

Miniaturní tag udrží vaše věci v bezpečí

Ať už jen zapomínáte, nebo se bojíte krádeže, oceníte malý čip, který vám ve spojení s aplikací ukáže, kde máte hledat své věci. Různých přívěsků, které mají pomocí Bluetooth, pomoci nichž lze lokalizovat připojené věci, existuje celá řada. Mu tag, který již na Kickstarteru nasbíral dvojnásobek požadované částky, však boduje svými miniaturními rozměry. Podle svých tvůrců je nejmenší zařízení tohoto typu na světě, které je o 70 procent menší než jeho konkurenti. Jeho rozměry jsou pouze 18 × 10 × 3 milimetrů.

Mu tag se skládá ze dvou rozpojitelných modulů – hlavního modulu s mikrořadičem a výměnného dobíjecího modulu s baterií. Současná výdrž na jedno nabití je přitom 1 až 3 měsíce. Autoři však stále provádí testy optimalizace, aby tuto dobu ještě prodloužili. Samotné nabití pak zabere pouze půl hodiny.

Mu tag

K lokalizaci nepoužívá GPS, protože to by zvětšilo rozměry zařízení i spotřebu energie, ale pouze energeticky úsporný Bluetooth 4.0 (BLE), které má dosah 70 až 76 metrů. Funguje tedy v tomto rozsahu. Ke spojení přitom nepotřebuje Bluetooth párování, což vede k úsporám energie v telefonu. Díky technologii iBeacon však dokáže odesílat push notifikace, i když aplikaci ukončíte.

Mu tag

Použití Mu tag je snadné. Díky lepivé zadní straně ho snadno upevníte například na zavazadlo, počítač, peněženku, pas nebo obojek svého mazlíčka. Aplikace, která je k dispozici pro Android 4.4 a novější a iPhone 4S a vyšší, vám pak umožní spravovat všechny tagy a konfigurovat je pro každodenní používání včetně manuálního nastavení rozsahu, ve kterém mají fungovat. Pro omezení falešných poplachů si aplikace u každého tagu pamatuje bezpečná místa, které si nastavíte. Takže vás například nebude obtěžovat oznámeními doma, ale venku vás upozorní.

Mu tag

Aplikace nabízí funkci virtuálního vodítka mezi smartphonem nebo chytrými hodinkami a sledovanými předměty. Kromě toho se však i učí i o vás a vašich potřebách. Využije například data z kalendáře, aby vás informovala o všech položkách, které budete potřebovat pro nadcházející událost. Pokud máte tedy například v kalendáři služební cestu, může vám připomenout, abyste si nezapomněli pas a kufr.

Mu tag

Mu tag je nabízen v několika barvách – modré, červené, oranžové, černé a bílé. Kromě toho však přichází výrobce i s celou řadou volitelného příslušenství. Vybrat si můžete personalizované klíčenky, miniaturní USB nabíječku nebo také Mu Hub, který umožňuje nabíjet současně až čtyři Mu tagy a obsahuje i integrovanou powerbanku s kapacitou 200 mAh.

Mu tag

Většina speciálních limitovaných nabídek je už rozebraná. Za jeden Mu tag tak dáte minimálně 23 dolarů (580 Kč), balení dvou kusů vyjde na 43 dolarů (1 090 Kč) a Travel Pack, který obsahuje dva Mu Tagy a Mu Hub, zaplatíte v Early Bird nabídce 74 dolarů (1 870 Kč). Ve všech případech je odhadované datum dodání prosinec 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 6. 5. 2017
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 53 835 dolarů (20. 4. 2017 15:00)

Chytrý polštář zajistí dokonalý spánek i probuzení

Spánek je jednou ze základních biologických potřeb. Spánkem strávíme přibližně třetinu života a jeho kvalita ovlivňuje naše zdraví. Lékařské statistiky uvádějí, že až 30 procent všech zdravotních problémů je zapříčiněno nedostatkem spánku nebo jeho špatnou kvalitou. Zajímavý polštář Sunrise Smart Pillow, který má necelé tři týdny před koncem kampaně na Kickstarteru již více než dvojnásobek požadované částky, slibuje chytřejší spánek a přirozenější probouzení.

Polštář je vyrobený z prémiové paměťové pěny a používá chladicí technologii. Vybrat si můžete buď klasický, nebo ergonomický tvar, podle toho, který vám nejlépe vyhovuje. Jeho největší síla však nespočívá v kvalitním podepření hlavy při spánku, ale v jeho chytrých funkcích. Sleduje kvalitu spánku a dokáže vás probudit v ten správný okamžik, který odpovídá vašemu cirkadiánnímu rytmu, tak abyste se cítili plně odpočati. Aplikace pro smartphony navíc počítá vaše denní spánkové skóre.

Sunrise Smart Pillow

Po stranách polštáře jsou dále zabudované světelné pásy, které dokážou simulovat východ slunce i emitovat modré světlo, a tím ovládat sekreci hormonů zodpovědných za spánek v mozku. Probudit se pak můžete nechat skrze zabudované bezdrátové reproduktory zvuky přírody nebo oblíbenou hudbou. Směrové reproduktory přitom zajistí, že zvuk uslyšíte pouze vy a váš spolunocležník nebude rušen.

Sunrise Smart Pillow

Šetrné probuzení je jedna věc, ale neméně důležitá je pak samotná kvalita spánku. Z toho důvodu je polštář vybavený šesti funkcemi pro navození skutečně hlubokého spánku, jako jsou například binaurální rytmy, zvuky přírody, audioknihy nebo meditace.

Sunrise Smart Pillow

V rámci limitované Super Early Bird nabídky, ze které již zbývají pouze desítky kusů, můžete mít jeden polštář Sunrise Smart Pillow už za 99 dolarů (2 510 Kč). Jeho budoucí doporučená maloobchodní cena přitom bude 299 dolarů (7 590 Kč). Odhadované datum dodání je v říjnu 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 19. 5. 2017
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 100 226 dolarů (21. 4. 2017 15:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
ANO
Ten bezdratovy polstar jsem radsi ani necetl ..... a spolu s tim BT tokenem me to vede k zamysleni jak strasna picovina se da "vyhrat" na kickstarteru ..... to jeste nikdy nikdo zadny z tech stovek BT tokenu nerecenzoval? Ja teda videl takove ty tuny falesnych facebookovych recenzi u tech "specialnich" prodejnich stranek, na takovych jsem narazil snad uz na 10 ..... jako normalni clovek musi vedet, ze BT beacon je proste totalni ultranesmysl, jak je mozne, ze to furt vydelava? To jsou lidi fakt tak tupi?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze