S energií elegantně: Sony má nové externí baterie pro telefony

30

Za několik posledních let se svět mobilních telefonů posunul o obrovský kus kupředu. Telefony již dávno neslouží jen jako prostředek pro komunikaci, i když tato primární funkce samozřejmě nijak neupadá. S mobily fotíme, natáčíme, hrajeme hry, vytváříme a konzumujeme obsah. Jen ty baterie rozkvětu moc nenapomáhají. Sony nyní představilo externí baterie CP-F5 a CP-F10L, které dobijí váš telefon či tablet.

Už dávno jsme si zvykli, tedy byli jsme nuceni zvyknout si na fakt, že mobilní telefony nabíjíme každý den, v tom lepším případě obden. Je to daň za pokročilé funkce, tedy za to, že mobilní telefon dokáže nahradit hned několik jinak samostatných zařízení. Externí baterie se tak zdají jako skvělá možnost, jak udržet svůj smartphone naživu o trochu déle.

Pokud se bojíte, že se váš telefon vybije zrovna, když se to nejméně hodí, jste na správné adrese. Sony totiž před nedávnem představilo dvě nové externí baterie. Už na pohled se jeví velice sympaticky, to hlavní se ale skrývá uvnitř. Jejich názvy jsou CP-F10L a CP-F5. První model zaujme především majitele tabletů a mobilních telefonů s vysokou kapacitou baterie, druhý jmenovaný zaujme zase vlastníky těch méně náročných přístrojů.

Sony CP-F10L nabídne kapacitu baterie velice štědrých 10 000 mAh. Toto zařízení nabídne hned 2 USB konektory, není tedy problém nabíjet rovnou až 2 zařízení. Tablet by měl tento zdroj nabít přibližně za 1,5 - 2 hodiny. Nabíjení samotné externí baterie bude trvat v rozmezí 7 až 8 hodin. Rozměry zařízení jsou velice sympatických 70,4 mm × 130,6 mm × 16,5 mm. Vzhledem ke kapacitě jistě zařízení odpustíte trochu větší tloušťku. Sony slibuje, že i po tisícím cyklu nabíjení si externí baterie zachová nejméně 90% své kapacity.

Specifikace

  • Kapacita baterie: 10 000 mAh
  • Doba nabíjení zdroje: 7-8 hodin
  • Doba nabíjení tabletu/smarphonu: cca 1,5 - 2 hodiny
  • Proud: 1,8 A
  • Rozměry: 70,4 mm × 130,6 mm × 16,5 mm
  • Počet USB konektorů: 2
  • Dostupné barevné varianty: bílá
  • Cena: cca 1 450 Kč
Externí zdroj energie Sony CP-F10L nabídne kapacitu 10 000 mAh. Je dostupný v elegantní bílé barvě.

Sony CP-F5 nabízí Li-Pol baterii o kapacitě 5 000 mAh. Oproti CP-F10L nabídne pouze jeden USB slot, najednou si tedy nabijete pouze jedno zařízení. Baterie je schovaná v luxusním hliníkovém krytu, který dodává zařízení punc exkluzivity. Externí baterie se nabije přibližně za 6 hodin. To, za jak dlouho nabije váš telefon, závisí na kapacitě baterie vašeho zařízení, čas okolo 2 hodin však bude odpovídat. Zařízení má rozměry 70,4 × 128 × 9,4 mm. Externí baterie je nabízena ve více barevných provedení.

Specifikace

  • Kapacita baterie: 5 000 mAh
  • Doba nabíjení zdroje: cca 6 hodin
  • Doba nabíjení tabletu/smarphonu: cca 1,5 - 2 hodiny
  • Proud: 1,5 A
  • Rozměry: 70,4 × 128 × 9,4 mm
  • Počet USB konektorů: 1
  • Dostupné barevné varianty: šedá, černá, bronzová, světle růžová, červená a modrá
  • Materiál: hliník
  • Cena: cca 850 Kč
Sony CP-F5 nabídne baterii o kapacitě 5 000 mAh. Na rozdíl od Sony CP-F10L je baterie dostupná ve vícero barevných provedení.

Nejzajímavější je však na obou zařízeních cena, za kterou jsou v zahraničí dostupné. CP-F10L pořídíte za přibližně 42 dolarů (necelých 850 Kč), vyšší model CP-F10L pořídíte za 72 dolarů (necelých 1 450 Kč). Samozřejmě, jedná se pouze o samotný přepočet bez daně a dalších nákladů. U Sony a jeho příslušenství jsme však zvyklí na vyšší ceny, jedná se tedy o pozitivní informaci. Sony CP-F10L je zatím dostupný pouze v zahraničí, Sony CP-F5 můžete již nyní zakoupit zde. Momentálně máte na výběr mezi černou, červenou a modrou barevnou variantou. Jak se externí baterie líbí vám?

Diskuze ke článku
Lukáš Routa
Lukáš Routa
Hned jak to dorazi do ČR, pokud dorazi. Tak si to kupuju ;-) to je fakt bomba a za tu cenu:-o
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
Mě by jen zajímalo, od kdy se výkon udává v ampérech...
AlliCZ
Ahoj..Prominte že to píši sem (kde to nemá co dělat) ale potřeboval bych poradit co je lepší : Sony xperia ion nebo Sony xperia SP ??? kdybych to napsal do recence jednoho z již zmiňovaných mobilních telefonů tak bych se odpovědi nedočkal :) Moc děkuji za odpovědi ;)
kazan
Cena vynikajcí,kapacita skvela idealní do přírody..dekuju sony

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze