Rozšiřování iOS 8 je mnohem pomalejší než u iOS 7

20

Nasazování nové verze operačního systému iOS nemusí být úplně bezproblémový proces, to není žádné tajemství. Pomalu si to začínají uvědomovat jeho uživatelé, a tak nárůst přístrojů s poslední verzí není tak strmý, jak tomu bývalo v minulosti.

Ukazuje to následující graf, který podle provozu v několika sítích ukazuje, na kolik procent zařízení se daný systém po uvedení rozšířil. Krom toho, že iOS 8 vzbudil zdaleka nejmenší zájem, ukazuje graf ještě jednu zajímavou věc: po prvotním nadšení z nové verze se objeví také problémy, které přináší, a tak se počet updatů prakticky zastaví.

iOS 8 nasazování

Krom zjištěných bugů jsou zde ještě další věci, které rychlosti updatu příliš nepomáhají. Jsou jimi například přetížené servery, limitovaný počet zařízení, anebo jen neochota uživatelů zvykat si na nový vzhled. Znatelné problémy také způsobila nutnost mít v zařízení mnoho volného místa, pokud jste se rozhodli pro upgrade bez použití iTunes.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
wtf
no ved naco by som to stahoval na 4s, ked vsetkym okolo to laguje a je to pomale. keby sa dá tak tam dam iOS 6, ten bol zatial TOP
Jana
Mám staženo přes iT na 4s a všechno proběhlo bez problémů, telefon šlape, jak má a dokonce jsem ani nezaregistrovala zpomalení systému. Za mě osobně spokojenost.
Mário Pliska
Mário Pliska
Naposledy upraveno: 21. 9. 2014 18:37
On by samozrejme Apple ten iphone zarizl driv...jenom vedi ze lidi slysi na aktualizace. Takhle jim jen ukáže, ze ten telefon na to nema A defacto je donuti jit koupit novy:D Je to sice pekny gesto ale ma svuj duvod:)
Jarin
Abych uvedl na pravou míru názory několika místních odborníků, na 4S chodí iOS8 stejně rychle jako iOS7. Na iPadu2 se mi zdá že dokonce rychleji. Je to škoda, ale tihle odborníci naprosto zbytečně odrazují méně zkušené uživatele, kteří tyhle bludy vezmou vážně. Instalaci nového iOSu doporučuju, situace která nastala při uvedení iOS7 se neopakuje. Proč tady onanují uživatelé Androidu a plastových Samsungů to nechápu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze