iOS 8 se rozšiřuje rekordně pomalu: zatím má 47% podíl

12

Když jste někde řekli iOS, spoustě lidí se vybavil perfektní systém, který se navíc velmi rychle aktualizoval. To druhé však neplatí u nové verze systému s označením iOS 8, jelikož jeho rozšiřování je rekordně pomalé a zatím má nový iOS „pouze“ 47 % iZařízení.

iOS 8

TIP: iOS 8.1 prozrazuje podporu Touch ID pro iPad

Apple se vždy rád chlubil čísly a často se mezi nimi zobrazovalo procento zařízení, která běží na nejnovější verzi operačního systému. Zatím poslední systém iOS 8 se do těchto statistik pravděpodobně nedostane, jelikož jeho rozšiřování je na Apple velmi pomalé. Po necelých třech týdnech od vypuštění iOS 8 totiž běží na „pouze“ 47 % zařízení, což je pouze o jedno procento více, než před dvěma týdny. iOS 8 je nyní na prakticky stejném počtu zařízení jako iOS7, jelikož obě verze systému mají 47% podíl na všech iOS zařízeních. 6 procent pak zbylo pro ostatní verze systému.

iOS 8 vs. iOS 7

Zdroje: theverge.com, macrumors.com, developer.apple.com

Diskuze ke článku
Haf
No já se nedivím ani trochu, ios7 byl po vydání ještě větší průser a počítám, že tohole lidi riskovat znova nechtějí i náprava přišla tehdá velice pozdě. Ios8 je v mnohém lepší, ale zdaleka nedosahuje úrovně systémů co Apple vydával pár let zpátky, v tomhle směru asi všichni vidí zhoršení. Po zbytek roku se to ladí a pak se zase vydá nějaký nedodělek. Pro zařízení pro které tento systém je a která jsou také pekelně drahá, bych očekával více snahy, kdo by to byl řekl, že tohle o ios někdy řeknu, ale za tím stojím. Jedno klišé nakonec: od doby co odešel mistr Jobs, jde celý Apple.... nikam.
Jiří Holba
Jiří Holba
Tak odladit OS který umí pouze poslat SMS a email asi zase není takový problém. Teď, když se iOS 8 funkcemi přiblížil k Android 2.3 Gingerbread, je rázem odladěnost v tahu.
David
celý ios8 může jít do pr.ele chci zpátky ios7 poradí někdo jak to udělat
pozer
to je vrak to snad nr

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze