Rovio: jejich hry hraje měsíčně víc lidí, než kolik chodí na Twitter

1

Společnost Rovio je jednou z nejúspěšnějších společností, která vyvíjí mobilní hry. Ačkoliv nemá v portfoliu desítky titulů, jako třeba Gameloft, tak přesto se už roky drží na předních místech v žebříčcích nejstahovanějších her. Věděli jste například, že její hry hraje měsíčně více uživatelů, než jich má aktivní Twitter?

Je tomu něco málo přes 3 roky, kdy do té doby téměř neznámá společnost Rovio vypustila do světa hru Angry Birds. Původně vyšla jen pro iOS, pro Android a Windows Phone byla vydána o něco později. Tato hra se velmi rychle stala oblíbenou díky svému snadnému ovládání a netradičnímu námětu, stala se takovou ikonou mezi mobilními hrami. Po prvním dílu jsme se dočkali ještě několika pokračování, společnost Rovio mimo sérii Angry Birds vydala ještě hry Amazing Alex a Bad Piggies.

Angry Birds

Poslední díl Angry Birds Star Wars se už přes dva měsíce drží na prvním místě mezi placenými hrami na americkém App Store. Angry Birds Space je po téměř 300 dnech od svého vydání na 6 pozici a Bad Piggies zaujímají 9 místo.

Bad Piggies

Prosinec 2012 byl pro společnost Rovio ve znamení dvou milníků. Celkový počet stažení jejich her se přehoupl přes jednu miliardu (z toho 30 milionů bylo za vánoční týden) a počet aktivně hrajících uživatelů v rámci jednoho měsíce překonal hranici čtvrt miliardy, konkrétně to bylo 263 milionů. Je to více aktivních uživatelů, než má měsíčně například Twitter (200 milionů).

Amazing Alex

Na letošní rok nám Rovio slibuje mnoho nových překvapení. Uvidíme, kolika nových her se dočkáme. Co myslíte, kde se bude odehrávat další díl Angry Birds?

Zdroje: bgr.com, rovio.com