Vodafone Smart Tab II 10
recenze

Vodafone Smart Tab II 10

Nástupce s náskokem

Na začátku minulého roku přišel Vodafone s veskrze průměrným tabletem Smart Tab, který ničím nevybočoval z řady tehdejších výrobků. Nyní se rozhodl operátor šlápnout na plyn a nástupce vykazuje všechny známky kvalitního zařízení, ať už mluvíme o povedeném designu, dostatečném výkonu či výbavě. Stačí to však k úspěchu?

S průkopníkem řady Smart Tab udělal Vodafone několik nepovedených kroků, které se postaraly o šedý průměr mezi tablety, tentokrát však vše napravuje a jde na to úplně jinak, což je vidět na první pohled. Smart Tab II 10 má jednak skvělou výbavu a některé parametry, ze strany druhé jsou však jasně vidět některé ústupky kvůli udržení ceny v rozumné rovině. Pojďme se tedy podívat, zda vám výrobek stojí za koupi.

Technické parametry Vodafone Smart Tab II 10

Kompletní specifikace
Konstrukce259,8 × 178 × 8,7 mm, 580 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 10" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8260A, CPU: 2×1,5 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor6 340 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:54 hodin
Dostupnostlistopad 2012, 6 977 Kč

Vodafone Smart Tab II 10 – videopohled

Obsah balení

Nenechte se oklamat nezvykle velkou krabicí, v ní se totiž kromě tabletu nachází zcela klasický obsah. Barevný manuál doplňuje už jen nabíječka a microUSB kabel, kterým lze tablet připojit k počítači. Nic více nečekejte.

Balení je nezvykle velké, moc ale nenabízí

Design a konstrukce: líbivá placka s jasnou inspirací

Co si budeme nalhávat, už na první pohled vypadá recenzovaný kousek skvěle. Výměna výrobce se Vodafonu rozhodně vyplatila, ZTE nahradilo o něco šikovnější Lenovo, kterému se design i celková konstrukce povedla na jedničku. Tablet přitom neláká žádnými hodnotnými materiály a je takřka kompletně vyroben z plastu, přesto dokáže kvalitou těla soupeřit s mnoha dražšími konkurenty. Příjemně působí i rozměry 259,8 x 178,8 a především tloušťka 8,7 mm. Hmotnost 580 gramů se může na první pohled zdát přehnaná, oproti jiným takto velkým tabletům je však ještě nízká. V ruce je ale tablet subjektivně velmi lehký. Netušíme, kam se ty gramy poděly.

Tablet vypadá skvěle ze všech úhlů

Celou přední stranu zabírá desetipalcový displej, vzhledem ke zbývajícímu místu okolo by však klidně mohl být o nějaký ten palec větší. Displej nekryje odolné minerální sklíčko, nýbrž obyčejné. Displej se navíc opravdu jednoduše upatlá prsty. Časté leštění je tedy na pořadu dne. Kromě kamerky pro videohovory nad displejem pak už nic neruší od pixelů na něm, což je snad i dobře. Mnohem zajímavější jsou strany tabletu. Vpravo nalezneme pouze regulátor hlasitosti a jeden ze stereo reproduktorů, nahoře pak mikrofon s vypínacím tlačítkem. Levá strana nabízí pohled na druhý reproduktor, konektor 3,5 mm Jack pro připojení vlastních sluchátek a hlavně slot pro miniSIM kartu, díky které máte přístup k internetu i skrze 3G sítě. Tablet dokáže také posílat SMS a MMS zprávy, bohužel si z něj však nezavoláte.

Po stranách jsou roztroušeny četné porty a konektory

Velmi příjemným překvapením je v levé straně přítomnost microHDMI portu, který jsem v tabletu opravdu nečekal. Nepotřebujete tedy dokupovat žádnou redukci, tablet si bez problémů připojíte k televizi či monitoru. Za tento prvek výrobci rozhodně tleskám. Dolní hrana už pak nabízí pouze univerzální microUSB port pro připojení k počítači a nabíječce. Kolem něj lze pak spatřit dvě zdířky, které slouží k připojení tabletu do dokovací klávesnice a dalšího příslušenství. Jednalo by se o další nesporný klad přístroje, kdybychom nenarazili na nepříjemný fakt – žádné příslušenství se k tabletu v ČR neprodává a za klávesnicí byste museli do zahraničí. Velká škoda, mohlo jít o další velké plus, který by tablet více přiblížil například modelu Transformer Pad300.

Přítomny jsou i zdířky pro dokovací klávesnici

Zadní strana se zjevně inspirovala texturou tabletu Nexus 7, i přes využitý plast je však velmi příjemná na omak a především vypadá opravdu dobře. Uprostřed se leskne logo Vodafonu a vpravo nahoře lze najít čočku fotoaparátu s přisvětlovací LED diodou. Jinak texturované tečky už nic neruší. Celkově mám ze vzhledu a hardwarového vybavení tabletu veskrze pozitivní pocity. Vzhled a design tak budou nesporné výhody a argumenty pro koupi.

Zadní strana láká pěknou texturou ve stylu Nexusu 7

Výdrž: nic neobvyklého

Lenovo obdařil svůj tablet Li-lon baterií o kapacitě 6340 mAh, což rozhodně není moc. Je to dokonce o několik stovek mAh méně, než v případě předchůdce, a to vrtá hlavou ještě více. Když ale dojde na lámání chleba, drží se recenzovaný kousek v rámci průměru. Při běžné zátěži, kdy na tabletu surfujete internetem, kontrolujete emaily, posloucháte hudbu a čas od času si zahrajete nějakou hru, vám dokáže vydržet devět hodin, což sice není žádné terno, ale postačí. Při běžném pracovním používání vydrží bez problému den. Pokud jej máte položený jen na konferenčním stolku a občas se podíváte na web, vydrží i 2-3 dny. Na webu se jinak můžete pohybovat v kuse přibližně sedm hodin při využití Wi-Fi, streamování HD videa přes Wi-Fi pak tabletu vydrží necelých osm hodin. Doporučuji používat co nejméně 3G sítě, řádně totiž užírají energii.

Tablet se nabíjí skrze USB kabel, jak z počítače, tak z nabíječky

Na druhou stranu se přístroj docela rychle nabíjí. Kompletního nabití bez problémů dosáhnete za necelé tři hodiny, což je pěkné. Litujeme, že se u nás neprodává dokovací klávesnice, která by, stejně jako v případě rodiny Transformer od Asusu, prodloužila životnost tabletu o pěknou řádku hodin.

TIP: Přečtěte si také recenzi na předchůdce, Smart Tab 10.

Zvuk: nic pro fajnšmejrky

Jeden by řekl, že dvojice stereo reproduktorů zvládne v tabletu utáhnout obstojné ozvučení, opak je ale pravdou. Smart Tab II 10 v této oblasti viditelně zaostává, zvuk je velmi chrastivý a rušivý. I přes dostatečnou hlasitost postrádá dostatečnou hloubku a kvalitu, je přitom jedno, zda posloucháte hudbu nebo sledujete film. Nemusíte moc namáhat uši, abyste slyšeli podprůměrný výsledek a reproduktory tabletu jsou zkrátka dost slabé.

Stereo reproduktory jsou schované po stranách tabletu

Důrazně doporučuji při poslechu čehokoliv připojit vlastní sluchátka. Po tomto úkonu se kvalita podstatně zvýší, bohužel v tabletu chybí nějaké podrobnější nastavení, ekvalizér či jiná podpůrná technologie, která by zvuk zkvalitnila. Budete si tedy muset vystačit s tím, co dostanete.

Displej: standardní HD

Vodafone rozhodně nehodlal utrácet na tabletu nehorázné peníze, proto obdařil recenzovaný kousek klasickým desetipalcovým TFT displejem s rozlišením 1280 x 800 pixelů a hustotou 151 bodů na palec. Musíme poděkovat aspoň za to, jelikož spousta výrobců šetří a dokážou vměstnat do svého výrobku i nižší rozlišení, což už v době FullHD displejů zkrátka nejde. Smart Tab II ale nabízí dostatečně jasný a kontrastní displej bez viditelně zubatých okrajů a dalších ohavností. Potěší také dobré podání barev. Displej se sice nemůže rovnat konkurenci s IPS a AMOLED panely, na poměry své třídy ale vše zvládá s přehledem.

Displej je dostatečně jasný a kontrastní

Uživatelské prostředí a výkon: dostačující kvalitka

V základu dostanete s tabletem čistý a ničím neupravený Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, což vidíme raději, než například TouchWiz od Samsungu. Pohyb mezi plochami a v systému je svižný a ničím nerušený, zřídkakdy se stane, aby se ovládání zpomalilo či zadrhlo. K mání je pět standardních ploch, jejichž počet bohužel nelze nijak měnit ani upravovat. Na ně si můžete naházet libovolný počet aplikací i widgetů, stejně jako unikátní tapety operátora, Vodafone však trestuhodně nevyužil svou exkluzivitu a kromě widgetu počasí a hodin (mimochodem značně povedeného) se neodvážil do většího experimentování. Nějaký widget aktualit či zpráv ze světa bychom rozhodně uvítali, poděkovat můžeme alespoň za interaktivní widget lokalizační služby Foursquare.

Úvodní plocha se ničím neliší od ostatních Androidů

To samé by se dalo říci i o systému samotném. Zatímco jeho čistotu schvalujeme, pořád nemůžeme pochopit, jak těžké je udělat interaktivní notifikační lištu se všemi potřebnými funkcemi a prvky, jak to dokonale předvádí Asus se svou řadou Transformer. Rychlý přístup k Wi-Fi, Bluetooth či rozličným šetřícím režimům je dnes už nutností, Smart Tab II ale nabízí opět jen klasickou lištu, kde si tak maximálně nastavíte jas displeje a letadlový režim. Kvůli ostatnímu musíte hlouběji do nastavení, případně si na plochu šoupnete panel rychlých funkcí, který by někomu mohl kazit estetiku stránky. Zkrátka, šlo to i lépe.

Menu aplikací, widgety a nastavení tabletu

Hardware a výkon

Co se výbavy týče, nemusí se nový tablet za nic stydět. Pod kapotou se rýsuje dvoujádrový procesor z rodiny Snapdragon S4 s taktem 1,5 GHz, který je dostatečně výkonný a rychlý na to, aby pobral většinu práce, kterou na něj naložíte. Kvalitní je i grafický čip, který dokonce v některých benchmarcích předběhl Transformer Prime, což mluví za vše. Na testy se ostatně můžete podívat níže. Většinu graficky náročných her zvládá Smart Tab II s přehledem, takže dokáže sloužit i jako přenosná konzole. Ruku v ruce s procesorem jde i 1 GB (po startu zhruba 350 MB volných) operační paměti a 16 GB interního úložiště (uživateli je dostupných 13 GB). Velkou minelou je však absence slotu pro paměťové karty, úložiště tak nejde nijak rozšířit. Pro mnohé obyčejné uživatele bude volné místo dostačující, multimediální nadšenci mají však během koupě o důvod víc, proč přemýšlet o konkurenci. Trochu nechápeme, proč je v tabletu přítomen microHDMI port, zatímco taková nutnost zcela chybí. Navíc při prvním zapojení k PC narazíte na minelu v podobě absence funkce Mass Storage. Respektive, po prvním připojení budete muset z dodávaných souborů nainstalovat ovladače, a až pak si tablet budete moci připojit skrze MTP protokol. Škoda tohoto krkolomného řešení.

Benchmarky a testy tabletu
Hry běží na tabletu bez problémů

Fotoaparát a video: aby se neřeklo

Ve většině případů je fotoaparát v tabletu spíše doplňkem, než plnohodnotnou pomůckou a nejinak je tomu i zde. Čočka má víceméně průměrné rozlišení 5 Mpx, tedy 2592 x 1944 pixelů, a nechybí ani automatické zaostřování a přisvětlovací LED dioda, která pomáhá při slabším osvětlení. Pravda je ale taková, že to na výsledné kvalitě moc nepřidává. Při focení v dobře osvětlených exteriérech jsou snímky ucházející, podání barev víceméně realistické a ani šum není nijak extra viditelný. Stačí ale, aby se světelné podmínky o něco zhoršily, a rázem nastupuje šum a rozmazání obrazu. Tablet má navíc občas problém dostatečně rychle zaostřit, uživatel tedy stojí a pět vteřin čeká, než se obraz stane jakž takž viditelným. Smart Tab zkrátka opět dokazuje, že se tablety nekupují kvůli focení a kvalita se drží někde pod hranicí průměru.

Fotoaparát a nastavení

Na druhou stranu potěší dostatečně široké možnosti nastavení, kde nechybí vyvážení bílé, expozice, panorama či jednotlivé režimy scény, stejně jako přidání barevného efektu a sytosti barev. Příjemným dodatkem je také funkce „ochrany proti pruhům“, která umožní focení displejů bez otravných pruhů. Za snahu má tedy výrobce plus, výsledné snímky jsou ale veskrze průměrné.

Zkušební fotografie

Exteriéry při dobrém osvětlení
Fotoaparát má občas tendenci rozmazávat

Kdekdo by mohl zaplesat nad parametrem videa, které dokáže tablet natáčet ve FullHD kvalitě. Ať to však zní sebevíce slibně, výsledek je opět spíše průměrný. Tablet si navíc nedokáže moc dobře poradit s tlumením okolního hluku a záběry jsou tak často příliš hlučné. Vypadá to, že má zařízení se zvukem „rodinné problémy“. Nakonec ještě zmíním přední kamerku s rozlišením 1,3 Mpx, která dokáže i fotit a natáčet. Pro příležitost videohovorů tak zcela stačí.

Vodafone Smart Tab II 10 – testovací video, 1080p, exteriér

Multimédia: klasická výbava

Takřka každý Android má ve svém základu všechny potřebné prvky pro odreagování, ať už jde o hudební, video přehrávač či videohry všeho druhu. Vodafone svůj výrobek lehce ořezal, což je vidět hned v několika aspektech. Hudební přehrávač Googlu se ničím neliší od jiných tabletů a nabízí pohodlné dělené vaší hudby včetně vizualizace alb, bohužel tu ale nenajdete jakékoliv hlubší nastavení včetně ekvalizéru, musíte se tedy spokojit s tím, co je. To samé by se dalo říci i o video přehrávači, který je extrémně jednoduchý. Tablet navíc postrádá interní podporu kodeků, bez náležitých úprav si na něm přehrajete tak akorát video ve formátu MP4. Naštěstí není problém zajít do online obchodu Google Play a stáhnout si například MX Player, který vám přehraje prakticky cokoliv, a i FullHD video přehraje plynule.

Hudební přehrávač a video

To samé by se dalo říci i o dalších multimediálních aplikacích a hrách. Vše, co nenajdete v základu lze totiž jednoduše stáhnout, mnohdy navíc zdarma. Když už však mluvíme o základních schopnostech tabletu, nesmím opomenout několik předinstalovaných aplikací. Potěší tedy internetové rádio TuneIn, YouTube přehrávač či Movie Studio pro editaci a úpravu videí, stejně jako exkluzivní aplikace Vodafonu jménem Media, která pomůže s bezdrátovým sdílením multimediálního obsahu napříč vašimi přístroji. Palec nahoru má výrobce také za přítomnou čtečku elektronických knih Amazon Kindle a několik předinstalovaných her (jmenovitě Need for Speed: Hot Pursuit a Tintin), i když pouze v demo verzi. Jako u každého Androidu je tedy síla recenzovaného kousku v možnosti rozšířit nabídku aplikací z online obchodu, ani v základu se však nemá Smart Tab II za co stydět.

YouTube, Google Play a internetové rádio

E-mail: oblíbená dvojice

Již tradičně nabízí Android dvojici emailových klientů, jež obstarají veškeré vaše potřeby. Zatímco interním klientem se připojíte ke svým účtům na Seznamu, Centrumu, Yahoo či jakýkoliv dalším, oficiální GMail klient vás připojí k účtům Google. Tento klient nabízí o něco více možností nastavení i úprav vašich emailů, stejně jako pohodlné uživatelské prostředí, rozdělené na dvě části. V levém menu projíždíte jednotlivé sekce, vpravo se vám pak otevírají emailů pro čtení, psaní i dodatečné nastavení. Vše je pohodlné a rychlé, emaily se vám navíc objevují i jako push zprávy v notifikační liště.

E-mailový klient a virtuální klávesnice

Základní virtuální klávesnice systému je dostatečně vstřícná a prostorná, minimálně tedy v landscape režimu, problém by s ní neměli mít ani lidé s většími prsty. Samotné rozvržení je velmi jednoduché a účelné, přepínání mezi jednotlivými jazyky se uskutečňuje v notifikační liště prostřednictvím speciální ikonky. Odezva klávesnice je bezproblémová, potěší vibrující reakce. V případě, že se vám základní klávesnice nezamlouvá, je samozřejmě možné stáhnout si nespočet jiných druhů i typů, které jsou přístupné v Google Play. Většina uživatelů se ale spokojí s tou vestavěnou.

Organizační funkce a komunikace: všechny potřeby pokryty

Pro pracovní potřeby poslouží přístroj velmi dobře, v základu má totiž všechny nutné aplikace a služby, dokonce i něco navíc. Samozřejmostí je tak propracovaný Google kalendář s možností synchronizace vašich schůzek a úkolů, správce souborů a kancelářský balíček Docs to Go, kde si můžete otevřít a vytvářet dokumenty Word, Excel či PowerPoint.. K tomu v menu naleznete také hodiny Vodafonu, což je ale v zásadě pouze přeskinovanou aplikaci Androidu s několika budíky a světovým časem. Mnohem více tak potěší Překladač Google a Wiki encyklopedie, obojí však vyžaduje přístup k internetu.

Kancelářský balíček, stopky a kalendář

Špatně na tom nebudete ani z hlediska komunikace. Hned v základu naleznete v menu Facebook, Twitter, Google+, GTalk a dokonce Foursquare. Pokud vám navíc nestačí ani tato plejáda sociálních sítí, můžete díky 3G síti posílat klasické SMS a MMS zprávy, jejichž editor je naprosto totožný s ostatními Androidy. To samé by se dalo říci o seznamu kontaktů, kterým sice nemůžete přímo volat, dokáže však dobře posloužit jako sbírka telefonních čísel a důležitých informací. Ať už se tedy díváte na plánování svého času z jakékoliv strany, Smart Tab II vás uspokojí.

Facebook, Google+ a GTalk

GPS: kvalitka od Googlu

Trojice lokalizačních aplikací od Googlu už je v Androidu pěkně dlouhou dobu a díky neustálému zlepšování jde o skvělé spojence na cestách. Google Mapy nabízí rychlé a přesné orientování, stejně jako rychlou navigaci na místo určení, informace o dopravě a situacích ve městě. V případě potřeby lze uložit určitou oblast do mezipaměti, bohužel je však pro plnohodnotný zážitek potřeba být neustále připojen na internet. Díky přítomnosti 3G sítí je to naštěstí s recenzovaným kouskem o něco jednodušší. Google Místa pomáhají při výběru vhodné restaurace, baru, hotelu či dalších zajímavých míst ve vašem okolí. Nechybí komentáře uživatelů, recenze a statistiky. Trojici pak uzavírá plnohodnotná hlasová navigace, kterou lze bez problémů využít v autě. Stejně jako v případě dvojice kolegů je ale potřeba internetové připojení. Pro nezávislé navigování je tak lepší stáhnout jednu z placených aplikací, jako je například iGo.

Google Mapy, Místa a Navigace

Internet a datová výbava: surfování s 3G

Jednou z klíčových vlastností každého tabletu vždy musí být bezprecedentní zážitek při internetovém surfování a prohlížení videí, jelikož se jedná o jeden z nejčastějších úkonů, který se na těchto zařízeních provádí. Recenzovaný tablet s tím naštěstí nemá nejmenší problémy a rovnou z krabice nabízí uspokojivou kombinaci internetového prohlížeče Android a Google Chrome, takže si svůj styl vybere každý. Surfování je rychlé a pohodlné, stránky se načítají bez větších zádrhelů a přibližování či oddalování taktéž nečiní žádnou neplechu. Oba prohlížeče nabízí vše potřebné, od oblíbených záložek, historie či schopnosti načíst počítačovou verzi webu až po čtení off-line či pohodlné panely pro otevírání více stránek najednou. K surfování tedy nemám žádné výhrady.

Internetový prohlížeč a záložky

Velmi příjemným překvapením je přítomnost Flashe, který stále můžeme najít na mnoha internetových stránkách a jehož absence na mnoha současných tabletech značně kazí výsledný zážitek. Smart Tab II s tím naštěstí problémy nemá a pokud patříte mezi uživatele, jež navštěvují flashové stránky, můžete zůstat v klidu.

Alternativní prohlížeč Chrome

Když už jsme u surfování, kromě Wi-Fi a Bluetooth 4.0 je největším tahákem síť 3G, díky které se připojíte na internet také prostřednictvím GPRS, EDGE a HSPA+. DLNA pak slouží pro bezdrátové připojení k vašim dalším přístrojům.

Závěr: pro každého něco

Vodafone Smart Tab II 10 je téměř výhradně o tom, co od tabletu vlastně očekáváte. Ve své třídě totiž nabízí velmi kvalitní zpracování a design, stejně slušnou nabídku aplikací už v základu a samozřejmě sítě 3G, které pro mnohé budou klíčovou vlastností. Za cenu, pohybující se pod hranicí deseti tisíc korun, se rozhodně jedná o příjemnou alternativu všem dražším konkurentům od Samsungu či Asusu, kteří nutně nenabízí o moc více.

Rozhodně bychom uvítali o něco lepší displej, ať už rozlišením, nebo technologií, stejně jako slot pro paměťové karty microSD, jehož absence bezesporu odradí některé zákazníky. Někomu by také nemusel vyhovovat hardware a raději sáhne po některém z tabletů rodiny Tegra 3, což opět závisí na způsobu použití. Špatně by Vodafone neudělal, ani pokud by lehce upravil notifikační lištu a udělal ji uživatelsky příjemnější, i když čistý Android je rozhodně devizou.

Nakonec se nemůžu nezmínit o opravdu podprůměrném fotoaparátu, který sice papírově přináší dostačující rozlišení, funkce i možnosti nastavení, ve výsledku ale nezvládá fotit kvalitní snímky ani natáčet bůhvíjak kvalitní videa. Pomalá spoušť už pak jen všemu nasazuje korunu.

Pokud tedy hledáte klasický tablet pro brouzdání internetem, poslech hudby a hraní her, rozhodně můžete dát Vodafonu šanci. Vypadá skvěle, výkonu má dostatek a některé nedostatky vás nejspíše minou. Pokud však hledáte podstatně výkonnější a přizpůsobivější tablet, zatímco 3G sítě jdou mimo vás, doporučuji se porozhlédnout po konkurenci. Za pár tisíc korun navíc totiž dokážete v současné době najít o fous kvalitnější a celkově lepší zařízení.

Konkurence na trhu

Konkurentů na trhu v podobné kategorii je nadmíru bohatá, ať už mluvíme o sérii Samsungu Galaxy Tab, nebo zástupcích řady Transformer či iPad. Velmi podobně stavěným se zdá být model Galaxy Tab 2 10.1, který taktéž nabízí dvoujádrový procesor, 1 GB operační paměti a podobně stavěnou baterii, má však o ždibec lepší PLS displej, horší 3 Mpx fotoaparát a slot pro paměťové karty. Cenově je však na tom velmi podobně.

Zleva Galaxy Tab 2 10.1, iPad 2 a Transformer Pad300

Podobného ražení je i druhá generace iPadu. Ta má pod kapotou dvoujádrový procesor, 9,7 palcový IPS displej (horšího rozlišení) a hodně podprůměrný fotoaparát. Na druhou stranu láká perfektně optimalizovaným systémem iOS, elegantním vzhledem a nekompromisní nabídkou aplikací. Také on se cenově pohybuje kolem osmi tisíc korun.

Nyní však můžeme vyrazit o něco výše, pod hranici 12 000 korun, kam patří sice o pár tisíc dražší, avšak také podstatně lepší tablety. Začněme tedy modelem Transformer Pad300. Ten kromě kvalitního plastu nabízí čtyřjádro nVidia Tegra 3, 1 GB RAM, skvělý IPS displej s HD rozlišením a dobrý 8 Mpx fotoaparát. Navíc však přináší také dokovací klávesnici s dodatečnou baterií i slot pro paměťové karty.

Zleva Transformer Prime a Nexus 10

Velmi podobně je na tom i Transformer Prime, který se na rozdíl od levnějšího brášky může pochlubit kovovou kontrukcí a přisvětlovací LED diodou. Také baterie udrží tablet naživu déle.

Průvod uzavřeme novinkou od Googlu, tabletem Nexus 10, který právě v redakci pečlivě testujeme. Ten totiž kromě elegantního designu nabídne nekompromisní výbavu, dvoujádrovým procesorem počínaje a 2 GB RAM konče. Mnohem více však naláká luxusní desetipalcový IPS displej s rozlišením 2560 x 1600 pixelů, také 5 Mpx fotoaparát a Android 4.2 Jelly Bean nejsou k zahození. V České republice se však tablet neprodává.

vodafone-smart-tab-ii-10
Klady
  • slušný grafický výkon
  • rychlý a čistý Android
  • dostatečně kvalitní displej
  • slot pro SIM kartu
  • lehká a tenká konstrukce
  • líbivý design a vzhled
  • microHDMI konektor
Zápory
  • nekvalitní reproduktory
  • podprůměrný fotoaparát
  • absence slotu pro paměťové karty
  • méně praktická lišta s nastavením funkcí
Diskuze ke článku
Caszidy
Dobrý den. Už jsem se ptal na vašem YouTube kanálu u příslušného videa, ale asi to tam "zapadlo", tak se zeptám ještě tady: plánujete recenzi, nebo alespoň krátký videopohled i na menšího "sourozence" tohoto tabletu, tedy Vodafone Smart Tab II 7? Díky.
Piiitr
Opravte si rychlost CPU v tabulce.
Velda
Ajaja. Já nevím, jak pro Vás, ale pro mě je klasický TFT displej každý, který má tranzistorovou vrstvu. ;-)
Tedy jak TN, PLS, IPS, MVA a skoro i všechno ostatní včetně OLED displejů...

Takže asi jste chtěli vyjádřit, že je tam obyčejný TN displej, že? :-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Thin-film_transistor
Dominik
Váhám mezi Vodafone tab 2 10" nebo mezi samsungem galaxy tab 2 10.1, který si vybrat? Popřípadě jaký jiný tablet doporučujete z 10"? Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze