Huawei MediaPad
recenze

Huawei MediaPad

Poctivý kus tabletu

Donedávna v našich končinách málo známý výrobce zahájil ofenzívu a na trh uvedl zástupce sedmipalcových tabletů zvaný MediaPad. V těžké konkurenci zkusí zaujmout designem, kvalitním zpracováním, bohatou výbavou a příznivou cenou. Jak se mu to podařilo?

Huawei MediaPad – oficiální fotografie

Nenápadně a bez větší reklamní kampaně se na pultech českých obchodů objevil malý tablet od čínského výrobce Huawei. Vstupuje do vod, kde doposud vládne Samsung se svou armádou malých tabletů a je jasné, že to MediaPad nebude mít zrovna lehké. V rukávu ale má poměrně silné trumfy, které by mohly mnoho potencionálních zákazníků přesvědčit, aby volba při koupi padla právě na něj. V prvé řadě jde o výkon, který zajišťuje dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz a grafika Adreno 220. Dalším silným trumfem je kovové tělo, které u tabletů rozhodně není běžné. Nakonec je tu i vcelku příznivá cena.

Technické parametry Huawei MediaPad

Kompletní specifikace
Konstrukce190 × 124 × 10,5 mm, 390 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 5,8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 3.2
Akumulátor4 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2011, 9 999 Kč

Huawei MediaPad – videopohled

Design a konstrukce: chladivá kvalita

MediPad na první pohled nijak zvlášť nezaujme. Displej orámovaný černý pruhem jsme už několikrát viděli a ještě mnohokrát uvidíme. Na čelní straně dokonce ani nenaleznete logo výrobce. Zajímavěji vypadají až boky a záda. Huawei vsadilo na kov ve stříbrné broušené úpravě, který kromě horní a dolní části zadního krytu, která je vyvedena v černém plastu ve tvaru trojúhelníku, najdete po celé ploše. Celkově tak MediaPad působí stylově a zároveň luxusně.

Čelní strana není příliš inovativní - displej a černý pruh okolo

Čínský stroj patří mezi menší tablety, což dokazují jeho rozměry 190 x 124 x 10,5 milimetrů. O něco níže naleznete srovnávací tabulku, kde zjistíte, zda by se nenašel ještě menší tablet. V každém případě mohu říci, že jej lze schovat do kapsy u kalhot. Nijak pohodlné to ovšem není a rozhodně se pak neposadíte. Mnohem užitečnější je fakt, že lze tablet uchopit i jednou rukou. Hmotnost se vyšvihla na 390 gramů, což není zrovna málo, nicméně nesmíme zapomenout, že dominantním materiálem je kov.

Huawei MediaPad Vodafone Smart Tab 7 Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus
rozměry 190 x 124 x 10,5 mm 194 x 120 x 11,4 mm 193,7 x 122,4 x 9,9 mm
hmotnost 390 gramů 391 gramů 345 gramů
baterie Li-Pol 4100 mAh Li-Ion 4000 mAh Li-Ion 4000 mAh
procesor 1,2 GHz (dual core) 1,2 GHz (dual core) 1,2 GHz (dual core)
interní paměť 5,8 GB 16 GB 16 / 32 GB
cena 9 300 Kč 7 777 Kč 11 500 Kč

Zadní strana vypadá naopak zajímavě

Čelní stranu jsme již víceméně probrali a zjistili, že na ní mnoho není. O zpříjemnění se stará zasahující stříbrný kov z boků, který oživuje nudnou černou. Pokud tablet držíme v obou rukou a na šířku, nachází se v levém rohu malá kamerka pro video hovory. Zajímavěji již působí boky, kde nalezneme spoustu užitečných věcí.

MediaPad je příjemně tenký

Začněme spodní stranou. Tam není nic zajímavého, a proto se ihned přesuneme na levý bok. Na něm můžete spatřit dva tenké černé proužky, které jako by z oka vypadly proužkům, které lze vidět u iPhonu 4(S). Jak už možná správně tušíte, jde (zřejmě) o oddělení jednotlivých antén, stejně jako u iPhonu. Pokud je nešikovně zakryjete rukou, může se v místech se slabší Wi-Fi zcela ztratit signál. Na stejné straně se nachází i dvojice reproduktorů. Jejich umístění není zrovna nejšťastnější, neboť se ztrácí stereo efekt. V horní části levého boku pak výčet ukončuje hudební konektor 3,5 mm jack.

MediaPad nabídne celohliníkové unibody tělo

Horní hrana poskytuje útočiště tlačítkům. Logicky jde o odemykací klávesu a dvojtlačítko regulující hlasitost. Zde musím Huawei pochválit za ukázkové zpracování tlačítek. Jsou dostatečně velká a mají ideální zdvih, díky kterému se velmi dobře tisknou a snadno se nahmatají. Pravý bok je stejně jako levý velmi bohatý. Pokud budeme postupovat odshora dolů, jako první nám cestu zkříží mikrofon. Dále je zde microUSB konektor, microHDMI konektor a proprietární nabíjecí konektor, který tvarem i velikostí připomíná hudební 3,5 mm jack.

Přítomnost konektorů microUSB a microHDMI potěší

Sympaticky vypadá zadní strana. Na většině plochy je matný a chladivý kov. Pouze, jak jsem psal již výše, v horní a spodní části jsou dva černé trojúhelníky. V horním je zasazena nenápadná čočka fotoaparátu. Spodní plastový trojúhelník je odnímatelný. Dostanete se skrze něj ke slotu na SIM kartu a paměťovou kartu. Na kovové ploše se pak objevuje mnoho log a různých nápisů. Konečně třeba zjistíte, že máte v ruce Huawei.

Použití kovových materiálů byl skvělý tah. MediaPad vás totiž potěší perfektním dílenským zpracováním. Nic nevrže, nic se neprohýbá a neozývají se ani nějaké nepěkné zvuky. Nic navíc nenasvědčuje tomu, že by konstrukce jako taková měla vinou zubu času ztrácet na kvalitě. Malou výtku mám snad jen k odnímatelné části na zadní straně. Ta se velmi mírně prohýbá. Při běžném používání si toho ale takřka nevšimnete.

Baterie a výdrž: dvojí nabíjení

Akumulátor je v těle MediaPad napevno zabudován a nám nezbývá něž věřit, že Li-Pol baterie má opravdu kapacitu 4100 mAh. Vzhledem k menšímu displeji jde o slušnou kapacitu. Výsledná výdrž ale hodně závisí na stylu používání. MediaPad je vybaven 3G modulem a použití datových přenosů mobilního operátora je náročnější, než se spoléhat jen na Wi-Fi. Pokud budete tablet používat zhruba 2 hodinky na Wi-Fi denně k prohlédnutí webových stránek a vyřídíte nějakou tu korespondenci, budete nabíjet zhruba dvakrát týdně. Při použití mobilních datových přenosů výdrž klesne a nabíječku budete hledat třikrát týdně. Při provedení testu výdrže prohlížení webových stránek přes Wi-Fi, s nastavením jasu displeje na 50% a přihlášením do 3G sítě, se MediaPad vybil za 6 hodin a 20 minut.

Spodní díl zadní strany lze sejmout

K nabíjení je standardně připraven proprietární konektor se speciální nabíječkou. Tím by se MediaPad zařadil mezi neoblíbené tablety, protože byste všude museli tahat vlastní nabíječku místo standardní s konektorem microUSB. Vše tomu navíc nasvědčovalo, protože po připojení USB nabíječky nebo zapojení do PC se tablet dle informací na displeji nenabíjel. K naší radosti to ale MediaPad pouze pěkně tají. Dokáže se totiž, byť pomaleji, nabíjet i přes svůj microUSB konektor. Zatímco přes nabíječku se MediaPad nabije za zhruba 2,5 hodiny, přes USB počítače počítejte s minimálně trojnásobnou dobou.

V základním balení naleznete jen nabíječku a USB kabel

Zvuk

MediaPad se může pochlubit přítomnosti stereo reproduktorů. Bohužel jen do té chvíle, než začnou hrát. Reproduktory na levém spíše jen křičí a o nějaké kvalitě se příliš mluvit nedá. Na hlasité poslouchání hudby se tak MediaPad příliš nehodí. Ideální není ani sledování filmů či seriálů, neboť jsou oba reproduktory na jedné straně. Tím zaniká stereo efekt.

Lepší situace nastane po připojení sluchátek. Připravit si budete muset vlastní, protože výrobce v balení žádná nedodává. I po připojení základních peckových sluchátek Koss ukazuje MediaPad svou kvalitu. Nechybí prokreslené výšky, středy ani hloubky. Stejně tak hlasitost je nevídaně vysoká.

Displej: jemná podívaná

Jak jsme si už několikrát řekli, MediaPad nabízí 7 palcový displej. Technologie zobrazení je IPS LCD a dotyková vrstva je samozřejmě kapacitní. Nejdůležitější je ale rozlišení, které činí krásných 1280 x 800 pixelů. Displej je tak dostatečně jemný a při nastavení nejvyššího jasu i velmi dobře čitelný venku. Taktéž čitelnost z různých úhlů nečiní problémy a na tablet tak může v jednu chvíli hledět více lidí. Potěšujícím faktem také je, že na MediaPadu neulpívá mnoho otisků prstů a vy tak nebudete muset každou chvíli čistit displej.

Displej se Huawei povedl

Uživatelské prostředí: občas upadne

Před pohledem na podobu uživatelského prostředí zabrousíme pod „kapotu“ MediaPadu. Objevuje dvoujádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz. Operační paměť RAM nabízí papírový 1 GB, přičemž v reálu počítejte se 765 MB RAM. Po naběhnutí systému vám pro práci většinou zbývá okolo 450 MB RAM. Výkon pak podtrhuje slušná grafika Adreno 220. O praktických zkušenostech se rozepíši níže, na výsledky benchmark testů můžete mrknout hned.

Benchmark testy

Benchmark testy

V MediaPadu je aktuálně přítomen Android ve verzi 3.2 Honeycomb. V následujících týdnech by však měl obdržet oficiální aktualizaci na 4.0 Ice Cream Sadnwich. My se však samozřejmě podíváme na aktuální verzi. Ta je přítomna v čisté a výrobcem nijak neupravené podobě, což je moc dobře. Prostředí je plynulé, animace se nesekají a přechody jsou taktéž bezchybné. Dokonce i widgety po návratu na domovské obrazovky nabíhají okamžitě. Oproti tabletům od Samsungu tedy velký rozdíl. Zdá se, že výrobce systém patřičně vyladil. Na jedničku to ale bohužel není. Během testování se nám třikrát stalo, že se MediaPad samovolně resetoval. Z ničeho nic, například jen při prohlížení internetu.

Odemykací obrazovka a pohotovostní obrazovka

Domácích obrazovek máte k dispozici celkem pět a můžete je libovolně osázet různými widgety. Libovolnost je opravdu na místě. Widgety můžete umístit kamkoliv a pokud to daný widget podporuje, lze měnit i jeho velikost. Ve spodní části displeje je už dobře známý pruh s tlačítky Zpět, Domů a Multitasking na levé straně a informačními stavy na straně opačné. Po kliknutí na oblast, kde se nachází stav baterie a připojení se otevře rychlé menu nastavení. V něm můžete měnit intenzitu jasu displeje, zjistit přesný stav baterie v procentech nebo postoupit dále, hlouběji do nastavení.

V horní části displeje můžete rychle vyhledávat na Googlu a taktéž přejít tlačítkem Aplikace do seznamu všech instalovaných aplikací. Ty se větví v počátku do dvou obrazovek, mezi kterými se pohybujete v horizontálním směru. Někoho by mohlo omezovat, že menu nelze nijak personalizovat. Jedinou možností je nechat si zobrazit vámi stažené aplikace zvlášť.

Seznam aplikací a přidávání widgetů

Textová a hlasová komunikace: zatím máme smůlu

Dostáváme se k poměrně hojně diskutovanému tématu. Huawei MediaPad totiž obsahuje 3G modul a vzhledem k velikosti by mnozí uživatelé uvítali, kdyby umožňoval i telefonní hovory a SMS komunikaci. Na mnoha trzích světa tomu tak opravdu je. Bohužel Česká republika k nim zatím nepatří a nefunguje tak ani po internetu doporučovaná doinstalace těchto funkcí. Dle vyjádření českého zastoupení je ale v plánu aktualizace, která telefonní funkce přinese i do českých MediaPadů.

V současnosti tak lze komunikovat především přes e-maily. Máme před sebou zařízení s Androidem a tak nelze očekávat výraznější překvapení. Přítomny jsou opět dvě kvalitní aplikace. Gmail zajišťující vaše Google účty a pak aplikace E-mail, kam můžete nasměrovat nespočet dalších účtů. U druhé aplikace lze nastavit četnost aktualizace, u Gmailu je vše obstaráno automaticky push metodou.

Práce s e-maily je velmi pohodlná

Ačkoli tablet neumí telefonovat, je k dispozici podrobný seznam kontaktů, který využijete třeba při posílání e-mailů. Práce s ním je velmi pohodlná a to především díky velkému displeji, kdy vlevo vidíte seznam a vpravo podrobnosti ke kontaktu. Samozřejmostí je okamžitá a plnohodnotná synchronizace s Google i jinými účty.

Seznam kontaktů

Další komunikaci zajistí sociální síť Facebook, kterou zprostředkovává klasická a všem známá aplikace z Marketu, která je dostupná i pro tablety a kterou najdete už předem nainstalovanou v tabletu. Přehlednost a rychlost jsou její poznávací znaky na MediaPadu. Se svými přáteli můžete komunikovat také skrz aplikaci GTalk, která v základní softwarové nabídce nemůže chybět.

Aplikace Facebook

Multimedia: HDMI v čele

Základem je jako vždy hudební přehrávač. Ten nevyniká až tak funkcemi, jako spíše svou vizuální podobou. Výrobce zapracoval na cover flow efektu, který ale vynikne zejména tehdy, máte-li k albům přiřazeny obrázky. Posouvání s 3D efektem je plynulé a opravdu to dobře vypadá. Další podnabídky filtrování jsou již klasické. Při přehrávání si můžete zvolit, zda chcete skladby pouštět náhodně a zda se mají opakovat. Tím nastavení končí, chybí dokonce i základní ekvalizér.

Hudební přehrávač

K dispozici je i v celku schopný video přehrávač, byť postrádající jakékoliv možnosti nastavení. Poradí si i s formáty AVI a MKV, a to i ve vysokých kvalitách a rozlišeních 720p a 1080p. Videa jedou plynule a nezadrhává se ani zvuk (testováno na AVI videu s rozlišením 1080p a přenosovou rychlostí 4 639 Kbps kbps a na MKV videu s rozlišením 1080p a přenosovou rychlostí 9 574 kbps). Integrovaný video přehrávač zvládá i titulky. Bohužel mu ale dělá problémy čeština, jak se můžete přesvědčit z přiloženého screenu. Pokud tedy často sledujete videa s českými titulky, doporučuji stáhnout alternativní program z Marketu. Doporučit mohu například MX Video Player.

Videopřehrávač a galerie

S přehráváním videí souvisí i přítomnosti microHDMI konektoru. Stačí přikoupit příslušný kabel s konektorem microHDMI a klasickým HDMI na straně druhé a rázem můžete MediaPad připojit ke své televizi. Pro správné spojení vždy zavítejte do nastavení – obrazovka, kde zaškrtněte mód HDMI. Nejen pro svá videa budete potřebovat dostatek místa. Tady přichází menší nepříjemnost. MediaPad totiž nabídne interní paměť o velikosti pouze 5,8 GB. Naštěstí jsou podporovány paměťové karty až do velikosti 32 GB.

Aplikace YouTube a galerie

Zajímavá je situace kolem her. Už na krabici na vás vybafne logo herního giganta Gameloft a také obrázky MediaPadu s hrami od zmíněného vývojářství. Jenže v MediaPadu žádná hra není. Opět jde o „výsadu“ České republiky, neboť například na Slovensku jsou v MediaPadu předinstalovány dvě špičkové hry. Pokud doufáte, že si hry stáhnete dodatečně, máte opět smůlu. Na stránkách Gameloftu totiž pro MediaPad nejsou k dispozici. Naštěstí je tu ale Market, kde najdete mnoho různých her, které na MediaPadu běží velmi dobře. Sami jsme zkoušeli Angry Birds Rio, Raging Tunder 2 a Riptide GP a všechny běžely s velmi vysokou plynulostí.

Fotoaparát: spíše nepoužívat

Kdyby tablet zadní fotoaparát neměl, asi bychom se na něj nezlobili. Jenže současné trendy velí jinak a tak i MediaPad nabídne na zadní straně 5 megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením. LED dioda už ale byla přílišným luxusem, a proto chybí. Druhý, podstatně využitelnější fotoaparát, se nachází na přední straně a má rozlišení 1,3 megapixelu. Prostředí fotoaparátu je „tabletové“. Vpravo se nachází velké ovládací prvky, které poměrně snadno obsloužíte palcem, vlevo od nich pak zbytek displeje (přibližně ¾) zabírá snímaná scéna. V možnostech nastavení nechybí vyvážení bílé, různé efekty nebo volba kvality fotografie v několika krocích.

Prostředí fotoaparátu

Výsledné snímky nepotěší a výrobce mohl raději zvolit nižší rozlišení a vyladit ostatní parametry. Fotografie jsou neostré a plné tmavých nebo naopak příliš světlých míst. Detaily se slévají v jeden celek a celkově snímky působí pochmurně. Tento pocit navíc umocnilo ne zcela ideální počasí, nicméně ani slunce by v tomto případě nepomohlo. Automatické ostření sice přítomno je, nicméně udržet tablet v klidu například při snímání textu, je mnohdy nadlidský úkol. Ukázkovou fotografii se nám relativně ostře povedlo vyfotit až na třetí pokus.

Ukázkové fotografie


Ukázkové fotografie

Umožněn je také záznam videa, jenže pokračuje v bídných výkonech fotoaparátu. Maximální rozlišení činí 1280 x 720 pixelů při plynulosti 30 snímků za vteřinu. Výsledná videa trpí neostrostí a rozhodně nedoporučuji s tabletem při snímání prudce pohybovat. Na displeji tabletu jsou videa ještě přijatelná, avšak při prezentaci na televizi vyleze nekvalita ještě více na povrch.

Internetový prohlížeč, GPS a organizační funkce

Silnou stránkou MediaPadu a tabletů vůbec je díky velkým displejům prohlížení internetových stránek a novinek na sociálních sítích. Vestavěný internetový prohlížeč plní své poslání velmi zdařile, načítání webových stránek je příjemně svižné a rovněž orientace v prostředí prohlížeče nečiní výraznější obtíže. Oblíbené stránky se dají snadno přidat do záložek, k dispozici máte i historii navštívených stránek. Pro lepší čitelnost textu máte v nastavení rovněž možnost změny velikosti textu (od velmi malého až po velmi velký text). Nezapomnělo se ani na plnou podporu Flashe. Prostředí je velmi pohodlné a navíc podobné tomu, které známe z Google Chrome, včetně záložek na vrchní straně okna.

Internetový prohlížeč

Připojení k internetu zajišťuje především Wi-Fi, ale pokud do tabletu vložíte SIM kartu, můžete využít i mobilních sítí. Pro tento případ je tablet vybaven technologiemi GPRS, EDGE, HSDPA a HSUPA. Bezdrátově sdílet soubory můžete přes Bluetooth 2.1. Již výše jsem zmínil přítomnost microHDMI konektoru. Nechybí ani microUSB konektor, kterým spojíte tablet s počítačem, a lze skrze něj také nabíjet. MediaPad ovšem nabízí také funkcí USB On the go. Stačí mít patřičnou redukci a můžete si k němu připojit myš, klávesnici nebo třeba flash disk a tím rozšířit jeho paměť. Pokud jásáte, že připojíte i svůj externí disk, zklamu vás. Zkoušeli jsme 750 GB disk Samsung bez vlastního napájení a po připojení k MediaPadu se sice rozsvítil, nicméně neroztočil - usb konektor tedy nedodává dostatečný proud.

Tablet od Huawei lze velmi dobře použít i k navigování. Připraveny jsou tradiční Google Mapy. Překvapilo mě rychlé zobrazení aktuální polohy s minimální odchylkou i v interiéru. Rychlost zobrazení polohy má na svědomí aktivní zaměření přes bezdrátové sítě. Zejména satelitní pohled vám parádně pomůže v rychlejší orientaci v neznámém prostředí a na takto velkém displeji si budete navigační zážitek skutečně užívat. Snadno si lze naplánovat cestu vozem či pěšky. Přibližování terénu a objektů zaběhnutými gesty samozřejmě nechybí a pracuje na jedničku. Problémem je jen nutnost být při prohlížení map a navigování on-line.

Google Mapy

Organizační funkce nemohu začít ničím jiným než kalendářem. Ten je na velkém displeji zpracovaný na jedničku. Nabízí měsíční, týdenní i denní pohled, přičemž už při měsíčním náhledu vidíte výpis událostí. Spojovat můžete více kalendářů a stále budete mít díky odlišným barevným zvýrazněním přehled. V další funkční nabídce nechybí hned několik budíků. Nezapomeňte, že vás vzbudí jen při zapnutém tabletu.

Kalendář nabízí různé typy náhledů

Softwarová nabídka je ale jinak poměrně chudá. Za zmínku stojí ještě vědecká kalkulačka. Ta je však standardem všech tabletů s Androidem 3 a vyšším. Nejvíce zamrzí absence jakéhokoliv programu pro práci s dokumenty Microsoft Office nebo čtečky elektronických knih. O to více, když víme, že v zahraničí je MediaPad opět dodáván s kancelářským balíčkem.

Přidávání události do kalendáře, vědecká kalkulačka

Závěrečné hodnocení: nenápadný tip ke koupi

Huawei MediaPad můžete aktuálně pořídit zhruba od 9300 Kč. Za tuto částku dostanete kvalitně zpracovaný tablet s kovovou konstrukcí, mající 3G modul a pyšnící se vysokým výkonem díky dvoujádrovému procesoru. Uvítáte jistě také kvalitní displej s jemným rozlišením a dobrými pozorovacími úhly. Stejně tak potěší praktické konektory microUSB a microHDMI, které u levnějších tabletů nejsou příliš často vidět. Třešničkou na dortu může být brzká aktualizace na nejnovější Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Máloco lze u MediaPadu kritizovat. Nemá výraznějších nedostatků. Zmíním však občas padající systém. To by však mohla vyřešit brzká aktualizace. Někomu by nemusela vyhovovat malá interní paměť, nicméně to řeší paměťové karty nebo funkce USB On the go. Nekvalitní fotoaparát sice zamrzí také, nicméně jde o málo používanou funkci. Oproti jiným trhům tak zamrzí spíše horší balík předinstalovaných aplikací a absence telefonních a SMS funkcí. To by však opět mělo být vyřešeno updatem.

Největší konkurenti: Vodafone Smart Tab 7 a Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Mezi hlavní konkurenty, kteří jsou aktuálně v prodeji, jednoznačně patří Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus. Ten je ale o dva tisíce korun dražší a postrádá pestrou paletu konektorů. Druhým konkurentem je Vodafone Smart Tab 7, kterému sice stejně jako Samsung chybí konektory, nicméně útočí nižší cenou. Seženete jej za necelých osm tisíc. Pokud sháníte malý tablet s dobrou výbavou, zařaďte si MediaPad do svého hledáčku. Těžko budete hledat lépe vybavené zařízení mezi 7 palcovými tablety.

huawei-mediapad
Klady
  • příznivá cena
  • konektory microUSB a microHDMI
  • výkonný hardware
  • dobře čitelný a jemný displej
  • kvalitní zpracování
  • kovová konstrukce
Zápory
  • zatím neumí telefonovat a nepodporuje SMS
  • slabá softwarová výbava
  • systém občas "spadne"
  • chudé základní balení
Diskuze ke článku
Martin
Tieto ceske verzie Mediapadu sa nedaju updatovat firmwerom zo stranky http://www.huaweidevice.com/worldwide/technicaIndex.do?method=gotoProductSupport&productId=3779 ?
Ak ano, tak ten posledny updejt (verzia B16) obsahuje aj aplikaciu na pracu s sms spravami.
Inac verzia Mediapadu kupena na Slovensku (cez operatora Orange) obsahuje predinstalovane programy Aldiko, Foxit reader, Yozo Office, Angry Birds, Lets Golf 2 a Asphalt HD 6.
pudl
a co udělá Huawei s tou cenou ? přece jenom je možnost na slovenské bazoši koupit funglovku za 200 Eur, což je polovina české ceny......
kuca1982
Dat do plusu priznivou cenu u cinskeho 7" tabletu? :-D
kuca1982
Byl jsem dnes krutě vyveden z omylu, když jsem po shlédnutí videoreportáže z fabriky Foxconnu zjistil, že Apple nevyrábí v Cupertinu...

Pojmenoval jste to celkem přesně. Všechny ty fíčury Huawei stojí proti vyladěnosti a podpoře Applu. Uživatelé dobře vědí, co je důležitější a podle toho se zařídí. Proto tvrdím, že je od Huawei docela troufalé, chtít za toto skoro deset tisíc korun českých...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze