Doogee KissMe
recenze

Doogee KissMe

Tabletofonní pracant za hubičku
15

V záplavě levných čínských tabletofonů je občas velmi těžké odlišit se, pro zákazníky je pak problém najít ten, který nejenom naplní očekávání nízké ceny, ale zároveň nabídne i dobře odladěné prostředí a zajímavou funkční výbavu. I dnes recenzované Doogee KissMe se snaží přesvědčit, že si naši pozornost zaslouží.

Smartphony značky Doogee nejsou na tuzemském trhu zrovna zavedenými kousky, výrobce se však snaží přesvědčit, že právě jeho smartphony se konečně odliší od obrovského množství konkurenčních modelů, které v současné době na trhu nalezneme. Jestli tomu tak opravdu bude, ukáže až čas, to jak se povedl levný zástupce tabletofonů s opravdu zajímavým označením Doogee KissMe však prozradí už naše dnešní recenze.

Doogee KissMe na oficiálních snímcích

Nepřehlédněte:

Doogee KissMe

Technické parametry Doogee KissMe

Kompletní specifikace
Konstrukce158 × 78,5 × 8,9 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6582, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostzáří 2014, 3 600 Kč

Doogee KissMe – videopohled

Obsah základního balení: fólie navíc

  • mobilní telefon Doogee KissMe
  • synchronizační USB kabel s plochým kabelem
  • adaptér do sítě
  • špuntová sluchátka
  • ochranná fólie na displej
  • nezbytná dokumentace a záruční list
Obsah základního balení

Design a konstrukce: kopie kopie?

Co se týče designu, Doogee KissMe nápadně připomíná jeden smartphone čínské značky, schválně, uhodnete jaký? Samozřejmě máme na mysli OnePlus One. Oproti němu je však Doogee vyšší a také o trochu širší. Celkově je však designové pojetí naprosto stejné, opět tu tak před sebou máme poměrně tenké zařízení se zakulacenou horní a spodní hranou, které díky svým proporcím poměrně dobře padne do rukou. Bohužel, kromě vzhledu se Doogee neinspirovalo také příkladnou kvalitou konstrukčního zpracování, začneme ale popořadě.

Doogee KissMe

Přední straně dominuje displej s úhlopříčkou 5,5 palců, pochválit musíme poměrně tenké rámečky po jeho bocích. To samé bohužel nelze říct o rámečcích na spodní a vrchní straně, u kterých máme pocity přesně opačné. Doogee se snažil inspirovat u OnePlus One také co se týče stříbrných rámečků okolo displeje, do kterých celá přední strana přechází, nutno ale podotknout, že v případě Doogee KissMe se nejedná zrovna o designový zážitek, spíše naopak. Prostor pod displejem skýtá také prostor pro ovládací prvky operačního systému Android, nechybí zde tedy klasické kontextové tlačítko, tlačítko domů a šipka zpět. Tlačítka bohužel nejsou nikterak podsvětlena, lze jim ovšem nastavit vibrační odezva.

Doogee KissMe

Nad displejem se pak nachází přední kamera pro videohovory, sluchátko pro hovory a také průhledy senzorů jasu a přiblížení. Nechybí ani nenápadná, ale poměrně výrazná signalizační LED dioda, která však zvládá pouze dvojici základních barev (červená v případě vybití a modrá v případě zmeškaných notifikací). Přesuneme se na boky telefonu. Levý bok hostí pouze dvoupolohové tlačítko pro regulaci hlasitosti, to musíme pochválit jak za jeho vhodné umístění, tak také za poměrně příjemnou zpětnou vazbu v případě jeho domáčknutí. Stejná situace se opakuje i na pravém boku, kde se nachází tlačítko pro vypnutí/zapnutí displeje, respektive zařízení samotného. I to se nachází v ideální výšce a jeho stisk je příkladný.

Doogee KissMe

Na spodní straně nenalezneme kromě primárního mikrofonu nic dalšího, vstup microUSB konektoru se totiž přestěhoval na vrchní stranu, hned vedle 3,5milimetrového jack konektoru. Podíváme se samozřejmě také na zadní stranu telefonu. Ve vyvýšeném modulu se nachází čočka 8Mpx fotoaparátu (ano, Doogee se bohužel nepodařilo vměstnat fotoaparát do útrob telefonu), které sekunduje přisvětlovací LED dioda. Ta je dokonce dvojí a poměrně s přehledem zvládne osvětlit i menší místnost. Přibližně uprostřed zad pak nalezneme lesklé a plasticky vyvedené logo výrobce, ve spodní části už je pouze výstup hlasitého reproduktoru.

Pohled na boky

Zadní kryt je snímatelný, avšak poměrně obtížně, je ukotven pomocí zhruba 20 plastových západek. Pod krytem naleznete jak výměnnou baterii, tak také slot pro dvě SIM karty a jednu microSD paměťovou kartu. Dodáme, že v případě SIM karet se musí jednat o jednu microSIM variantu, druhá pak musí být ve standardní velikosti SIM (mini). Sloty jsou bohužel přístupné až po vyjmutí baterie z těla přístroje. Co se týče rozměrů, ty se zastavily na hodnotě 158 × 78,5 milimetrů, tloušťka činí 8,9 milimetrů. U tloušťky se ještě pozastavíme, Doogee se ve svých produktových materiálech chlubí tenkostí 5,5 milimetru, na mysli má však nejtenčí část, směrem k prostředku telefon výrazněji přibírá. Hmotnost se ustálila na poměry 5,5palcového tabletofonu na velmi příjemných 140 gramech.

Doogee KissMe

Jak ale zhodnotit Doogee KissMe po konstrukční stránce? Bohužel, o žádnou hitparádu se nejedná. Zadní kryt na svém místě sice drží přesvědčivě, čas od času se však menšímu „povrznutí“ zkrátka nevyhnete. Při běžném používání se však nejedná o žádný viditelný problém a při přímém srovnání s podobně drahou konkurencí na tom tak Doogee KissMe není vůbec zle. Zamrzí snad jen kompletně plastové materiály, což ale asi málokoho překvapí. Dodáme, že zadní kryt nabídne zdrsněnou povrchovou úpravu a tak je zamezeno jak ulpívání otisků prstů, tak také nechtěnému vyklouznutí z rukou. Vlasovým škrábancům se však postupem času nevyhnete.

Displej: qHD mlha

Doogee KissMe nabídne na 5,5palcové úhlopříčce qHD rozlišení, konkrétně tedy 960 × 540 pixelů. Výsledná jemnost tak činí 200 pixelů na palec a rastr je viditelný i při zběžném pohledu. Pokud bychom se shodli, že na 5,5palcovou úhlopříčku je HD rozlišení ještě dostatečné, qHD už bohužel nestačí a nezachrání to ani technologie IPS, která má obecně na svědomí poměrně syté barvy. I zde ovšem narážíme na problém, displej je totiž jakoby zakryt mlžným oparem a celkově se nám tak kvalita displeje vůbec nepozdává.

Displej se zrovna nepovedl

Vše se snaží zachránit maximální intenzita jasu, která je na maximální úrovni poměrně dostatečná, na druhou stranu dojem kazí senzor okolního jasu, který ne vždy funguje okamžitě a občas se dočkáte i nepříjemného problikávání. Jedním z velkých problémů je také nerovnoměrné podsvícení displeje, kdy v některých místech prosvítají diody a tvoří různé kruhové obrazce, které jsou na světlém pozadí opravdu nepříjemným artefaktem. Chybějící tvrzené sklo má nahradit fólie dodávaná přímo v základním balení, ta se však podle našeho soudu velmi rychle ušpiní. Zkrátka, kvůli kvalitnímu displeji si Doogee KissMe určitě pořizovat nebudete, přitom stačilo dosadit alespoň o třídu lepší rozlišení. Škoda.

Doogee KissMe

Zvuk: nepřeslechnutelný hulvát

Co se týče maximální hlasitosti, problém nebudou mít ani uživatelé s horším sluchem, hlasitý reproduktor je totiž opravdu hlasitý a není tak nutné nastavovat zvuk příchozích notifikací na maximální hodnotu. Šoku jsme se dočkali při maximální hlasitosti budíku, který by mohl bez problému probudit o osazenstvo ve vedlejší místnosti. Co se týče kvality reprodukce, nejedná se o žádnou špičku a zvuk působí trochu plechovým dojmem, to vše je ale v této cenové kategorii však poměrně běžná praxe. Poněkud kontroverzní je také umístění reproduktoru, vzhledem k zaobleným zádům může reproduktor snadno zahlušit například při běžném položení na deku, na druhou stranu na stole se zvuk lépe rozléhá, než kdyby byla záda zcela rovná.

Pokud si budete chtít užít poslechu vašich oblíbených alb do sluchátek, doporučujeme vyměnit ty standardně dodávaná za svoje vlastní, respektive kvalitnější. Pak lze dosáhnout celkem poslouchatelných výsledků a není tedy nutné s sebou přibalit i doplňkové zařízení pro přehrávání hudebních souborů. Na krátkou chvíli se zastavíme také u kvality hovoru.

Doogee KissMe

Zde ovšem chválit nebudeme, zvuk je ze sluchátka poměrně zastřený a i druhá strana si stěžovala na občasné šumění. Nastavení na maximální možnou hodnotu je téměř nutností, tedy alespoň pokud máte v plánu volat i na rušenějších místech, než je váš obývací pokoj.

Baterie a výdrž: zhruba jeden den

Uživatelsky vyměnitelná baterie nabídne kapacitu 2 500 mAh, což by se mohlo zdát vzhledem k méně náročnému displeji a procesoru jako poměrně dostatečná hodnota. Bohužel, Doogee KissMe je veskrze jednodenním smartphonem a pokud do hry nezapojíte úsporné režimy, stane se každovečerní nabíjení prakticky nutností. KissMe však nemusíte nijak zvláště šetřit, běžné používání v našem případě zahrnovalo neustálou synchronizaci na pozadí, brouzdání po internetu, vyfocení zhruba 20 snímků a také komunikaci skrze internetové messengery.

Čas od času jsme využili také služeb GPS čipu. Samozřejmostí je, že pokud bude telefon sloužit výhradně jako GPS navigace, případě jako multimediální konzole, výdrž spadne na několik málo hodin, ani v tomto není KissMe žádnou výjimkou. Krátce jsme už nakousli téma úsporných režimů. Doogee KissMe disponuje aplikací Power Saving Manager, která nabídne kromě úspory energie také různé „ozdravné procedury“ nastavení pro maximální efektivitu výkonu a výdrže.

Doogee KissMe
Baterie nabídne kapacitu 2 500 mAh

Samozřejmě jsme nezapomněli ani na náš standardizovaný test výdrže, kdy telefon přes zabezpečenou Wi-Fi streamoval HD video s jasem a zvukem ve sluchátkách nastaveným na 50 %. Video bylo přehráváno 6 hodin a 19 minut a jedná se o průměrný výsledek. Například takový Cube1 K55 vydržel 6 hodin a 2 minuty. Do 80 % se Doogee nabije za 1 hodinu a 51 minut, celkově si na nabití počkáte 2 hodiny a 48 minut, tedy ještě téměř celou hodinu navíc.

Hardware a prostředí: žádný silák

O výkon se v Doogee KissMe stará čtyřjádrový procesor MediaTek MT6582 s taktem 1,3 GHz, tomu sekunduje 1 GB paměti RAM. Po spuštění je pro uživatele dostupných zhruba 400 MB. Co se týče integrované paměti, ta nabídne kapacitu 8 GB (po spuštění k dispozici zhruba polovina), jak již ale víme, nechybí slot pro paměťové karty do velikosti až 32 GB. Aplikace lze samozřejmě na paměťovou kartu také přesunout, samozřejmě pokud tuto možnost samy podporují.

Výsledky benchmark testů

Grafickou stránku má na starosti ARM Mali-400, které telefonu nebrání spustit ani náročnější 3D hru. I tak je ale požitek z hraní spíše průměrný, občasným zásekům se totiž nevyhnete a navíc při vytíženějších scénách dochází ke snížení snímkovací frekvence (například při hraní Asphalt 8). Celkově ale hodnotím výkon jako dobrý a pro běžné plošinovky a 3D hry naprosto dostatečný.

Uživatelské prostředí: téměř čistý KitKat

V době, kdy se každý výrobce snaží dosadit svoji grafickou nadstavbu se Doogee zařeklo, a svoje telefony do světa vypouští s téměř čistým prostředím Androidu 4.4 KitKat. Výjimkou není ani KissMe, jehož prostředí se od toho syrového liší opravdu pouze v těch nejmenších detailech. Například v grafickém pojetí ikon a nebo v různých gestech, o těch si však řekneme něco více až později.

Uživatelské prostředí

Každý nový telefon s operačním systémem Android vás zaplaví předinstalovanými aplikacemi od Google, většinou v plné sestavě zahrnující Chrome, Hangouts, Google Video, Google Hudba a mnoho dalších... Doogee ale příliš na pravidla nehledí a tak pro nás přichystal pouze obchod Google Play, prohížeč Chrome a Mapy, vše ostatní si budete muset stáhnout sami.

Uživatelské prostředí

Co se týče optimalizace prostředí, v podstatě nemáme výtky. Telefon je poměrně svižný, i když reakcemi tak trochu provokuje. Některé animace jsou totiž až zbytečně dlouhé a ve výsledku to vypadá, že telefon zkrátka schválně zdržuje. Jde ale čistě o individuální dojem a bez přímého srovnání s mnohem dražšími smartphony budete s největší pravděpodobností spokojeni.

Jak už jsme zmínili, Doogee KissMe ukrývá ve svém nastavení také podporu různých gest. Ta se skrývají pod položkou „wake gesture“ v menu nastavení. Pod touto položkou najdeme gesta probuzení, tedy gesta, která můžete nakreslit na zamčenou obrazovku a telefon automaticky pozná, jakou aplikaci chcete spustit. Na výběr máte celkem pětici přednastavených gest, která můžete nadále upravovat.

Uživatelské prostředí

Mezi další gesta patří gesta pro příjem hovoru zvednutím, utlumení hovorů překlopením, případně procházení mezi skladbami v hudebním přehrávači zatřesením. Celkově – základní gesta ve formě zvednutí telefonu – ztlumení vyzvánění a další fungují naprosto bez problémů, stejně jako gesta probuzení (až asi na dvouvteřinové zpoždění). Celkově však občas působí dosti zmateným dojmem a na některá gesta telefon nereaguje. A to ani nehovoříme o tom, že fungování gest není přeloženo do češtiny, stejně jako některé další položky v menu nastavení. Za tohle si Doogee pochvalu nezaslouží.

Multimédia: velký displej výhodou

Velký 5,5palcový displej přímo vybízí ke konzumaci multimediálního obsahu, v této kategorii by vás Doogee KissMe nijak zvlášť zklamat nemělo. Sledování filmů či poslouchání hudebních souborů je bez problémů, Doogee KissMe totiž zvládne přehrávat i videa ve formátu .avi. Problémem jsou však titulky, kdy je KissMe správně nepřiřadí a tak je potřeba stáhnout některý z doplňkových přehrávačů z obchodu Google Play. Přehrávání hudby je vyřešeno skrze předinstalovaný přehrávač nevalné kvality, případně můžete využít služeb Hudby od Googlu, kterou nemusíme nijak zvlášť představovat.

Multimédia

Aplikace Galerie pak následně zastřešuje vaše snímky i pořízené videosekvence. V Galerii můžete snímky také upravovat, přidat jim nějaký efekt případně také rámeček. Ve výbavě nechybí ani FM rádio s podporou RDS, žádné hry však předinstalovány nenaleznete. Ve výsledku je to ale dobře, paměť přístroje se nijak nevytěžuje a vy si stáhnete jen ty, které budete chtít.

Navigace: dovede vás do cíle

Doogee KissMe disponuje samozřejmě také GPS čipem, který funguje poměrně přesně, a to i v městské zástavbě. Alternativa ve formě čipu GLONASS však chybí. Rychlost nalezení pozice je při povolené A-GPS otázkou pár vteřin, bez povoleného internetového připojení si počkáte o zhruba 20 vteřin navíc. Co se týče aplikací, pro prohlížení map poslouží aplikace Mapy od Googlu a pro navigaci zase aplikace Navigace. Samozřejmě, pokud nechcete být neustále připojeni k internetu, případně si stahovat mapy do mezipaměti (které stejně nevydrží déle než 20 dní), nabízí se například alternativa v podobě aplikace Here Beta, která je pro Android dostupná zdarma a umožňuje stažení mapových podkladů celého světa zdarma. A to včetně hlasové navigace.

Navigace

Fotoaparát: na momentky postačí

Doogee KissMe se může pochlubit fotoaparátem s rozlišením 8 Mpx, kterému sekunduje také dvojitá přisvětlovací LED dioda a funkce automatického ostření. Zastavíme se na krátkou dobu u prostředí aplikace fotoaparát, ta je totožná s dalšími přístroji s čistým operačním systémem Android, typicky s Prestigiem. V poměrně nepřehledném prostředí tak nalezneme možnost použití základních efektů, vytvoření panoramatického snímku a nebo zachycení úsměvu. Samozřejmě, nic vám nebrání v tom primární aplikaci nahradit jinou. Dodáme, že přední kamera pro videohovory se pyšní stejným rozlišením, tedy 8 Mpx, kvalitativně však dosti ztrácí. U rozlišení předního a primárního fotoaparátu tak vyvstává otázka, jestli snímače opravdu disponují proklamovaným rozlišením, nebo se jedná pouze o uměle zvýšené rozlišení pomocí softwarových funkcí.

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Co se týče kvality pořízených fotografií, bohužel celkově je příliš chválit nebudeme. Fotografie sice nabídnou poměrně věrné barevné podání, problém je především s celkovou ostrostí a zachycením detailů fotografií při jejich přiblížení. Dobrých výsledků se nedočkáte ani v případě protisvětla, případně při focení za zhoršených světelných podmínek. Celkově se tak výsledky hodí pro prohlížení na displeji mobilního telefonu, případně jako příloha multimediální zprávy/e-mailu. Kvalitu pořízených fotografií můžete posoudit sami na následujících příkladech.

Videokamera: až FullHD

Video lze nahrávat až ve FullHD rozlišení, konkrétně tedy v rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů a o jeho kvalitách lze říci to samé, co o fotografiích. Opět se nám rozlišení příliš nepozdává a výsledky odpovídají maximálně HD videosekvencím. Těm sice nechybí plynulost a poměrně rychlé přeostřování, stále je ale vidět velká komprese dat, která výsledky do značné míry degraduje. Pozor si musíte dát také na špatné/umělé osvětlení, kdy kvalita videoklipů padá prudce dolů.

Doogee KissMe – testovací video, 1080p

Telefonní funkce: běžný standard

Telefonní funkce jsou naprosto standardní, aplikace pro hovory je zde naprosto stejná, jakou známe z dalších telefonů s čistým operačním systémem Android. 4.4 KitKat. Kontakty telefon automaticky přidružuje k dalším dostupným možnostem spojení, takže například k Facebooku, WhatsApp nebo také Viberu a Skype. Jak již víme, Doogee KissMe disponuje sloty pro dvě SIM karty, jedna ve standardní velikosti, druhá ve verzi microSIM.

Telefonní aplikace

Nastavení SIM karet naleznete v menu nastavení pod položkou Správa SIM, zde můžete nastavit primární kartu pro hovory a SMS, primární kartu pro datové přenosy a také si zde můžete obě SIM karty barevně odlišit. Na příjmu samozřejmě mohou být obě SIM karty zároveň, v případě, že vám bude někdo telefonovat na druhou SIM kartu, v případě že zrovna vyřizujete hovor ze SIM karty 1, ozve se volajícímu obsazovací tón.

Zprávy a e-mail: klasika dle předlohy

K vytváření textových zpráv můžete použít buď aplikaci SMS a MMS, která, jak název aplikace napovídá, seskupuje jak odeslané SMS tak také MMS zprávy anebo typicky aplikaci Hangouts, která umožňuje také sdílení stavu, Google chat, odesílání animovaných GIFů, sdílení polohy a další funkce. Výběr je tedy jen a jen na vás. K zadávání textu poslouží klávesnice od Googlu, do žádných vlastních způsobů a klávesnic se Doogee naštěstí nepustil. Klávesnice funguje skvěle, nechybí ani možnost zadávání textu swipováním. K e-mailové komunikaci lze použít jak aplikaci E-mail, tak také Gmail, obě fungují dle předpokladu, tedy skvěle.

Psaní zpráv

Internet a konektivita: LTE a NFC chybí

Co se týče konektivity, od Doogee KissMe nemůžete očekávat žádné zázraky. Tedy, hned ze začátku můžeme zmínit, že s přítomností LTE ani NFC rozhodně nepočítejte. Těšit se můžete na Wi-Fi, Bluetooth 4.0, datové sítě pak zastupuje EDGE, GPRS a HSPA+, ale pouze na primární SIM kartě, druhá zvládá pouze GSM sítě, tedy maximálně EDGE. Doogee nezapomněl ani na funkci USB OTG, není tedy problém připojit flash disk. K internetu se připojíte skrze předinstalovaný Prohlížeč a nebo Google Chrome, oba fungují bez problémů, Chrome se může pochlubit snad jen lepší synchronizací s dalšími zařízeními.

Internetový prohlížeč Google Chrome

Závěrečné zhodnocení: nic nového pod sluncem

Doogee KissMe je další do řady levných tabletofonů, které se za nízkou cenu snaží nabídnout co nejvíce muziky. Nemůžeme říct, že by byla cena vzhledem k funkční výbavě nějak vysoká, i tak se nemůžeme ubránit dojmu, že KissMe zkrátka nenabízí nic navíc, proč by bylo nutné uvažovat právě nad ním a dát mu tak přednost před zavedenou (ale klidně stále i čínskou) konkurencí.

Doogee KissMe

Klady jsou jasné, nízká cena, poměrně kvalitní konstrukční zpracování, pro cílenou sortu uživatelů 5,5palcová úhlopříčka a také podpora Dual SIM a microSD karet. Pochválit můžeme také přítomnost FM rádia a vcelku odladěné prostředí, které není zpomalováno zbytečnou a přeplácanou grafickou nadstavbou.

Stejně tak jsou ale jasné i negativa. Ne příliš kvalitní displej zahalený mlhou, průměrná výdrž baterie, plastové tělo náchylné na škrábance a také absence jakékoliv pokročilé funkce, kterou by se nové KissMe mohlo nějak odlišit, například NFC nebo LTE. Zkrátka něco, co by upoutalo pozornost. To zařízení v této cenové kategorii (3 500 Kč) potřebuje nejvíce. My hodnotíme Doogee KissMe vcelku neutrálně, neurazí, ale na druhou stranu ani nenadchne. Pokud u vás zvítězí sympatie a sáhnete po něm, nákup vám rozmlouvat nebudeme, v opačném případě věříme, že naleznete zajímavé modely i u konkurence.

Cube1 K55

Zaujmout by mohl například námi nedávno testované Cube1 K55, které za cenu zhruba 4 000 Kč nabídne 5,5palcový displej s qHD rozlišením, podporu Dual SIM a paměťových karet a nebo také fotoaparát s rozlišením 8 Mpx. Ač se zdá, že jsou funkce stejné, displej nabídne mnohem lepší podívanou, fotografie rovněž působí subjektivně lepším dojmem a celkově je i design Cube1 K55 povedenější.

Cube1 K55

Honor 3C

Pokud zrovna nevyžadujete 5,5palcový displej, mohl by vás zaujmout Honor 3C s 5palcovým displejem a HD rozlišením, baterií s kapacitou 2 300 mAh anebo také fotoaparátem s rozlišením 8 Mpx. Ani design nelze hodnotit jako nepovedený. To vše za zhruba 4 000 Kč.

Huawei Honor 3C

Microsoft Lumia 535 Dual

Pokud se vám nelíbí operační systém Android, skvělou alternativou by mohl být například Microsoft Lumia 535 Dual SIM s Windows Phone 8.1, který za cenu zhruba 3 300 Kč nabídne 5palcový IPS qHD displej, fotoaparát s rozlišením 5 Mpx anebo napříkald podporu Dual SIM. O výkon se stará čtyřjádrový procesor Snapdragon 200 s frekvencí 1,2 GHz.

Microsoft Lumia 535 dualSIM
doogee-kissme
Klady
  • lehce ozvláštněný design
  • nadstandardní rozlišení sekundární kamery
  • podpora dualSIM a microSD karet
  • maximální hlasitost reproduktoru
  • odladěné prostředí
  • příjemný poměr ceny a výkonu
Zápory
  • pouze průměrná výdrž baterie
  • plasty náchylné na škrábance
  • absence LTE a NFC
  • nízké rozlišení displeje, kvalita celkově
Diskuze ke článku
Martin Fifa Brožek
Martin Fifa Brožek
Tento tel. mam zhruba 14 dni a co se týče zpracování,tak nic nevrže,ale spíš by mě zajímalo,jak zprovoznit informační diodu,já to nikde v nastavení nenašel.
Vladimír Březina
Vladimír Březina
No fujtajxl.Tohle je fakt neskutečná prasárna.
Veronikas
A jaka je vydrz? v realu?
blue.sun
Snad prvni test cinaku, kde napsali, ze to je k nicemu, pokrok. S takovym chovanim, materialy a kvalitou vseho tak za dva tisice maximalne, vic ani omylem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze