Doogee Dagger
recenze

Doogee Dagger

Super velikán za babku
16

Značka Doogee se začala teprve před pár týdny oficiálněji prodávat na našem trhu a telefony dorazily i do naší redakce. Model Dagger zaujme především milovníky velkých displejů, dobrého výkonu a příjemné cenovky. Kdo by totiž čekal, že za 5,5palcový HD displej, osmijádrový procesor nebo 13Mpx fotoaparát bude výrobce chtít jen zhruba 4 800 Kč?

Byly doby, kdy jsme si nákup telefonu s pochybným logem na zádech nemohli ani představit. Byly tu prostě zavedení výrobci, a buď se vám líbil ten, nebo onen. Nyní však nastává naprosto odlišná doba, kdy už i ti „čínští“ výrobci mnohdy nabízí zajímavější alternativu, a přitom se nemusíme bát, že by nám telefon v ruce z ničeho nic praskl. To si začali uvědomovat i zákazníci, a známé značky nyní musí čelit tvrdé konkurenci. Do tohoto boje vyráží i dnešní kousek, který vás oslní dobrým poměrem ceny a výkonu. Za takové parametry si totiž jinde připlatíte klidně i několik tisíc. Vše ale pochopitelně není ideální a narazili jsme i na několik nedostatků. Jak moc se tedy Doogee „Dýka“ povedl?

Obsah balení

Méně známí výrobci se snaží odlišit už od prvního okamžiku, kterým je základní balení. Pokud pomineme zajímavou kresbu na samotné krabičce, určitě se zastavíme u jejího obsahu. Tak například USB kabel. Žádná klasika, ale rovnou plochý kabel, který na první pohled vypadá velmi vkusně. Toto zpracování však s sebou nese několik neduhů. Kromě toho, že je kabel kratší než ostatní, trpí ještě vážnějším neduhem. Tím je vypadávání ze síťového adaptéru i při lehkém potáhnutí, a v kombinaci s krátkou délkou jsem se s tím potýkal neustále. Mnohem potěšujícím aspektem balení je však papírová obálka s překvapením. V ní se totiž skrývají ochranné fólie na displej. Zbytek v podobě špuntových sluchátek a úvodní příručky je už klasický.

  • USB kabel
  • zástrčka do zásuvky
  • špuntová sluchátka
  • ochranné fólie
  • úvodní příručka
Krabička a její obsah

Technické parametry Doogee Dagger

Kompletní specifikace
Konstrukce153 × 76 × 6,5 mm, 186 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6592, CPU: 8×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-450 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:57 hodin
Dostupnostzáří 2014, 4 700 Kč

Doogee Dagger – videopohled

Design a konstrukce: tenký a skoro kovový

Doogee Dagger si jen tak nespletete. Charakteristickým znakem jsou poměrně ostře řezané hrany či naopak zakulacená horní a spodní část. Zaujmou také boky, které na první pohled vypadají kovově, jedná se však o pouhý plast. Potěší tloušťka pouhých 6,5 mm, naopak nižší by mohla být hmotnost, která činí 186 gramů. Zbylé rozměry 153 × 76 mm ze standardu nevybočují.

Ostřejší hrany a tenký profil – to jsou charakteristické znaky modelu

Toto však nejsou jediné odlišující aspekty. Zajímavě působí také dvojice šroubků na spodní straně, stejně jako dvě mřížky vedle nich. Nenechte se ale splést, ani v jedné hlasitý reproduktor nenajdete a mřížky slouží jako úkryt pro mikrofony. Reproduktor se potom umístil ve spodní části zad. Na nich ještě najdeme čočku fotoaparátu, která je poměrně hodně vystouplá a může tak dojít k poškrábání. Pod ní se umístila přisvětlovací LED dioda. Samotná úprava zadního krytu se nepyšní nějakým nevšedním vzorem, svým vzhledem však trochu připomíná gumu. Není to však na škodu a díky tomu telefon nevyklouzává z ruky, což je při těchto rozměrech doopravdy žádoucí.

Zadní kryt imituje pogumovaný povrch

Pojďme se ale zaměřit na mnohem více lákavou, přední stranu. Zde dominuje 5,5palcový displej, který je jedním z taháků telefonu. Pod velkým panelem se nachází trojice senzorových tlačítek, a i zde se musel výrobce odlišit. Téměř každý výrobce sice poupravuje vzhled domovského tlačítka k obrazu svému, v tomto případě tu ale máme extrém. Žádný domeček, kolečko nebo oválek, ale rovnou proužek světle modrého světla. Tato nevšední skutečnost se mi ale poměrně zamlouvá a činí tak telefon ještě zajímavější.

Doogee Dagger

S prvky nad displejem bychom byli naprosto spokojeni, nebýt jednoho nedostatku. Telefon totiž postrádá notifikační LED diodu, což je zbytečné a nepochopitelné pochybení. Jinak tu ale máme vše potřebné, počínaje sluchátkem, sadou čidel a přední kamerkou s rozlišením 5 Mpx. Pokud se překulíme na horní stranu, najdeme zde dva konektory, jeden zvukový 3,5mm jack a druhý nabíjecí microUSB port. Zbylé prvky se nachází na kovových bocích, a sice vypínaví tlačítko a tlačítka hlasitosti. Obě se tisknou velmi pohodlně, umístění vypínacího tlačítka bych však ocenil o něco níže. Nakonec se ještě podíváme pod zadní kryt, kde najdeme trojici slotů – jeden pro paměťové karty a dva pro SIM karty, přičemž jeden je pro běžný typ a druhý pro microSIM kartu. Ke slotům se přitom dostanete až po vyjmutí baterie.

Vzhledově se od ostatních telefonů odlišuje

Celkové zpracování musíme pochválit. Nepouští se sice do nějakých designových experimentů, i tak ho ale od ostatních bezpečně poznáte. Potěší malá tloušťka nebo na oko kovové boky, stejně jako příjemný povrch zadní strany. Povedené je i konstrukční zpracování, kdy se s povrzáváním setkáte až po silném stlačení. Samotná ergonomie je na horší úrovni, nepřisuzoval bych to však ostřejším hranám, nýbrž velkému displeji. 5,5 palce už totiž telefon řadí do kategorie tabletofonů, a ty se jednou rukou ovládají prostě špatně. Pokud se však od tohoto faktu oprostíme, tak palec nahoru.

Displej: krásné HD

Displej nabídne úhlopříčku 5,5 palce a na něm rozlišení 1280 × 720 pixelů, což nám dává jemnost 267 pixelů na palec. Některým z vás možná při pohledu na tyto údaje zatrpkne, vždyť přeci na stejné úhlopříčce nabídlo LG G3 mnohem vyšší, QHD rozlišení. Ti, co hledí pouze na čísla, samozřejmě nepřesvědčím. Musím ale říci, že i „obyčejné“ HD je na této ploše opravdu dostatečné a při běžné pozorovací vzdálenosti nemáte šanci hrubší rastr odhalit.

Displej se opravdu povedl, zamrzí však absence diody

Kvalitní jsou i pozorovací úhly díky použití IPS panelu a spokojeni budete také s čitelností na slunci. K dispozici je také automatická regulace jasu, která funguje spolehlivě. Naopak minimální hodnota jasu by mohla být ještě o řád nižší, takto vás bude ve tmě oslepovat. Displej kryje neznámé odolné sklíčko, které svou práci odvádí dobře, a žádné škrábance jsem nezpozoroval. Pro jistotu však v balení naleznete ochranné folie. Celkově se tedy v dané cenové kategorii jedná o velmi povedený zobrazovač. Jediné, co zamrzí, je absence notifikační LED diody.

Zvuk: uřvaný standard

Co mě potěšilo u reproduktoru, je jeho hlasitost. Ať už se jedná o přehrávanou hudbu či příchozí notifikace, není tu možnost k přeslechnutí. Pokud se však zaměříme na kvalitu podání, tak se pochopitelně nejedná o žádného hudebníka a kvalita je průměrná. Na maximální hlasitost navíc u přehrávané hudby občas dochází k chrastění, na večírek tedy raději zvolte jiný zdroj zvuku.

Doogee Dagger

Poslouchat vaše oblíbené skladby však můžete skrze 3,5mm jack konektor, který je svou kvalitou o hodně výše. Jeho potenciál ale využijete až po zapojení kvalitnějších sluchátek, ty dodávaná produkují poněkud zastřený zvuk. V hudební aplikaci potom nechybí nastavitelný ekvalizér.

Mobilní telefon Doogee Dagger můžete zakoupit v obchodě Levnesmartphony.cz.

Baterie a výdrž: jednodenní společník

Telefon dostal baterii s kapacitou 2 600 mAh, a i když se to na první pohled jeví jako dobrá hodnota, s přihlédnutím k žravému displeji a osmi procesorovým jádrům nám však poskytuje spíše průměrnou výdrž. Většinou z modelu dostanete jeden pracovní den, kdy budete převážně online, brouzdat na internetu, poslouchat hudbu a zahrajete si i nějakou tu náročnější hru. Nemusíte se tedy příliš omezovat a bát, že by se nedožil večera. Pokud pochopitelně budete neustále „pařit“, tak vám přístroj poslouží sotva několik hodin. Při šetření se lze dostat i na dvoudenní výdrž, k čemuž může pomoci aplikace Power Saving Manager. Ta vám kromě klasického úsporného režimu nabídne také přepnutí displeje do odstínů šedi, čímž zkrotí nejžravější článek a umožní používat telefon ještě nějakou dobu.

Výdrž baterie je spíše průměrná

Provedli jsme také náš standardizovaný test výdrže, kdy telefon přes Wi-Fi streamoval HD video s jasem a zvukem ve sluchátkách nastaveným na 50 %. Video bylo přehráváno 5 hodin a 29 minut a jedná se o průměrný výsledek. O minutu delší výsledek nabídlo Xiaomi Redmi Note a například Cube1 K55 vydržel 6 hodin a 2 minuty. Do 80 % se Doogee nabije za 1 hodinu a 55 minut, do plné kapacity si vyhraďte 2 hodiny a 57 minut.

Hardware: výkonné osmijádro

Pod kapotou najdeme MediaTek 6592 s osmi jádry a taktem 1,7 GHz. Paměť RAM nabídne standardní 1 GB, k dispozici je však zhruba polovina. Hodnota vnitřního úložiště se zastavila na hodnotě 16 GB, přičemž dostupných je zhruba 13,6 GB. Navíc tu nechybí slot pro paměťové karty až do velikosti 32 GB, o paměť tedy nebude nouze. Aplikace navíc můžete na kartu přesunout.

Benchmark testy: AnTuTu, Vellamo, 3D Mark a NenaMark 2

Grafickou část má na starost ARM Mali-450 MP se čtyřmi jádry a není problém si vychutnat náročnější hry typu Asphalt 8 či Dead Trigger 2. V kombinaci s velkým displejem se jedná o opravdového baviče a v této cenové kategorii nemá obdoby. Stejně potěšující je to i v samotném prostředí, kdy se v podstatě nesetkáte s trhanými přechody či záseky, z tohoto pohledu tedy jenom chvála.

Uživatelské prostředí: neupravený KitKat

Operační systém zajišťuje Android ve verzi 4.4.2 KitKat a nefiguruje nad ním v podstatě žádná nadstavba. Pouze vzhled ikonek je trochu pozměněný a ikonky nově nainstalovaných aplikací dostanou barevný podkres. Jinak ale žádné změny oproti čisté verzi, nenajdeme zde ani podporu gest či vychytávky pro usnadnění ovládání jednou rukou.

Vzhled prostředí

Zamykací obrazovka je velmi jednoduchá a kromě odemčení potažením dolů umožní pouze rychlé spuštění fotoaparátu tažením od pravého okraje. Na hlavní obrazovku můžete klasicky přidávat zástupce aplikací či nejrůznější widgety a nemusíte se vůbec omezovat, celkem je jich totiž k dispozici hned 16. Menu aplikací je seřazeno podle abecedy a žádné úpravy nenabízí. Stejně tak si neupravíte ani notifikační lištu, která vám kromě notifikací poskytne rychlou manipulaci s funkcemi typu Wi-Fi, Bluetooth či možnost nastavení jasu.

Předinstalované aplikace

Instalováním aplikací se výrobce absolutně nezaobíral, a tak tu například od Googlu najdeme pouze aplikace obchod Google Play, Gmail a Mapy. Dále se zde nachází prohlížeč dokumentů Documents to Go v ořezané verzi, pro vytváření budete muset investovat do plné verze.

S plynulostí prostředí jsem byl po většinu času spokojen a na nic jsem nemusel čekat. Za to si zaslouží pochvalu, jelikož za danou částku mnohdy výrobci své systémy příliš nevylaďují. Bohužel i tento kousek však potkala chyba, která souvisí s aplikací Mapy od Googlu. Ve své nejnovější verzi totiž s telefonem příliš nekomunikuje a občas se prostě ukončí. Doufejme tedy, že se tento neduh vytratí s příchodem novější verze, jinak budete pro bezproblémové použití nuceni odinstalovat veškeré aktualizace.

Fotoaparát: 13 Mpx ve střední třídě

Telefon je osazen 13Mpx snímačem se světelností f/2.2 a nechybí mu přisvětlovací LED dioda či automatické ostření. Tohoto rozlišení však dosáhnete jen při poměru stran 4:3, při širokoúhlém formátu se musíte spokojit „pouze“ s 9,5 Mpx. Prostředí fotoaparátu je velmi podobné ostatním Androidům a nenabízí nic neobvyklého. Ohledně režimů, můžete si vybrat klasický panoramatický režim, HDR, dále režim krásy tváře nebo možnost zachycení objektu z více úhlů, tedy takový trojrozměrný snímek. Zajímavostí je také režim živá fotografie, což znamená, že telefon natočí před samotným vyfocením ještě 5vteřinové video, a nakonec režim filmový pás, který pořídí několik fotografií za sebou a potom z nich vytvoří animaci. V praxi ale tyto „blbůstky“ příliš často nevyužijete. V nastavení potom jednoduše nastavíte expozici, vyvážení bílé nebo velikost fotografií.

Prostředí fotoaparátu

Samotná kvalita fotografií je na dobré úrovni a za dobrého světla budete spokojeni. Také focení v interiéru telefonu příliš problémů nečiní, pozor ale na nedostatek osvětlení, který zhorší kvalitu i při focení venku. V tom případě vám bude především scházet ostrost. Na tuto cenovou kategorii se však jedná o obstojný zaznamenávač a cílová skupina bude spokojená.

Testovací snímky v plném rozlišení

Maximální rozlišení videa činí 1920 × 1080 pixelů s 30 snímky za vteřinu a postrádá funkce jako stabilizace obrazu či kontinuální zaostřování. Samotná kvalita je však opět na dobré úrovni, nechybí ostrost a vcelku povedeně vypadá výsledek i na větší obrazovce, pozor však na nedostatek osvětlení.

Doogee Dagger – testovací video, 1080p

Model disponuje také přední kamerkou s rozlišením 5 Mpx a dobře tak poslouží na videohovory či oblíbené selfies. K tomu je zde přítomen i režim zkrášlení tváře a můžete se tak do jisté míry vylepšit.

Testovací snímek přední kamerkou

Multimediální funkce: kvalitní bavič

Toto je rozhodně jeden z důvodů, proč si pořizovat chytrý telefon s kvalitním displejem, jelikož sledování filmů a hraní her jsou činnosti, které budete jistě často provádět, a tento model vás rozhodně nezklame. Zaměřme se ale nejdříve na hudební přehrávač, neboli aplikaci Hudba, kterou určitě znáte z ostatních Androidů. Nabízí jednoduchý vzhled, možnost rozdělení na interprety, alba, jednotlivé skladby a můžete si vytvořit i vlastní seznam. Nechybí zde i nastavitelný ekvalizér.

Další multimediální aplikací je Galerie, kde najdete jak své pořízené fotografie, tak i videa a filmy. Své snímky zde můžete také upravit oříznutím či otočením nebo přidat zajímavý efekt, například rámeček nebo jiný odstín. A nyní poutavější část, filmy. Ty zvládá telefon bez problémů, a to i v různých formátech, jako .mp4 nebo .avi. Většina uživatelů ale stejně sáhne po alternativním přehrávači z Google Play, a to zejména pro možnost hlubšího nastavení nebo možnost přidání externích titulků, se kterými si vestavěný přehrávač neporadí. Návštěva Google obchodu vás čeká i při pořízení herních trháků, které si telefon umožňuje vychutnat. V základu zde totiž nenajdete ani jeden. Z dalších funkcí zmiňme rádio, které funguje až po připojení sluchátek a podporuje funkce RDS či nahrávání.

Telefonování: standard se dvěma SIM

U telefonování jako takového vás nečeká žádné překvapení, jelikož tu najdeme klasickou Android aplikaci, která funguje spolehlivě a nabízí známý seznam kontaktů, který se synchronizuje s Google účty, Facebookem nebo Skype kontakty. Stejně kvalitní je i samotný hovor, jelikož je reproduktor dostatečně hlasitý.

U nás už poměrně rozšířenou funkcí je podpora více SIM karet najednou. Do tohoto modelu se vejdou hned dvě, jeda typu microSIM a druhá běžné velikosti. Pokud vás tedy unavuje nosit kromě osobního telefonu také pracovní, může vás oslovit i tento kousek. Samozřejmostí je potom pohotovost obou SIM zároveň, stejně jako podpora 3G připojení.

Zprávy: jisté psaní

Základní funkce, kterou telefon plní bez problémů. K psaní využijete buď klasickou Android klávesnici, nebo klávesnici Go Keybord, která je zde předinstalovaná. Oproti klasické nabízí možnost psaní tažením po klávesnici a podporuje také český slovník, na opravu a návrhy se tedy můžete spolehnout. Samotná aplikace Zprávy potom pochází z čistého Androidu a kromě napsání a přečtení SMS neposlouží už k ničemu, funguje však bez problémů.

Ke kontrole vašich e-mailů můžete použít hned dvě aplikace, nativní E-mail a dobře známý Gmail. Obě aplikace fungují na stejném principu a relativně nově i Gmail využijete nejen pro účty Google. Stejně jako ve zprávách zde nenarazíme na nějaké převratné funkce, vše prostě funguje jak má.

Organizační funkce: to, co je třeba

V této kapitole se nesetkáme s žádným překvapením a telefon disponuje všemi funkcemi známými z ostatních Androidů. K psaní či vytváření dokumentů využijete aplikaci Documents To Go v ořezané verzi. Nechybí tu také budík, stopky či odpočet času. Pro zapomínavé nebo zaneprázdněné je tu připraven úkolovník a kalendář s možností propojení s účtem od Googlu. Najdeme tu také správce souborů nebo kalkulačku.

GPS a navigace: poslouží dobře

Zařízení nechybí ani GPS modul s podporou A-GPS, který využijete jak pro navigaci, tak i pro sdílení polohy se svými přáteli například přes Facebook. Jako mapovou aplikaci zde máme klasické Mapy od Googlu, které fungují spolehlivě, stejně tak i samotná GPS. Zaměření polohy proběhne v rámci několika vteřin, pouze výjimečně to potrvá déle, a to zhruba půl minuty.

Datové funkce a konektivita: základní nadílka

U datových funkcí se setkáme s již zažitým standardem a nepočítejte tak s podporou LTE či NFC. V dané cenové kategorii se však ještě nejedná o zásadní nedostatek. Jinak ale disponuje Wi-Fi b/g/n nebo připojením v podobě EDGE, GPRS a HSPA+. Najdeme tu také Bluetooth v nízkoenergetické verzi 4.0. Výrobce nezapomněl ani na funkci USB OTG, není tedy problém připojit flash disk. K počítači se potom připojí jako „Úložiště USB (Mass Storage)“, „Zařízení pro média (MTP)“ nebo jako „Fotoaparát (PTP)“.

Doogee Dagger

K surfování určitě potřebujete prohlížeč, který je zde zastoupen nativní Android aplikací. Tu ani není třeba popisovat, zmínit lze pouze absenci technologie Flash. Při práci s ním jsem však byl spokojen, vše je totiž ukázkově svižné.

Závěr: jako ostří nože

Při závěrečném hodnocení dnešního kousku si musíme připomenout hlavní snahu méně známých výrobců, kteří se snaží prosadit na zaplaveném trhu. Tou je poskytnout nejlepší možný hardware za co nejdostupnější cenu. No a Doogee toto splňuje v podstatě bez debat.

Cena modelu se pohybuje na hranici střední a nižší střední třídy, kde bychom očekávali maximálně 5palcový displej, nějaké to čínské čtyřjádro či 8Mpx fotoaparát. Zároveň jsme připraveni přimhouřit oko nad horší optimalizací prostředí či nudným vzhledem. Jenže toto vše neplatí pro Doogee Dagger. 5,5palcový displej s HD rozlišením rozhodně neurazí a pro sledování obsahu a hraní her je to pravé. Výkonem překypuje i procesor, neboť jeho osm jader plně dostačuje i na náročnější činnosti a stejně dobrá je i plynulost prostředí. Dále tu máme hned 13Mpx fotoaparát, který produkuje kvalitní snímky a v neposlední řadě povedený vzhled, kterým se odlišuje a nezapadá tak do šedivého průměru.

Doogee Dagger

I když může znít jako bezchybný model, rozhodně tomu tak není. Abyste si mohly mohli nejrůznější funkce bez starostí vychutnávat, potřebujete jistě určitou dávku energie, aby s vámi telefon vydržel. Integrovaná baterie však ampéry nepřekypuje a při aktivním využití vám zprostředkuje nanejvýš jeden den. Někomu to stačí, někdo však už přeci jen požaduje trochu více. Dále se musíte smířit s absencí LTE či NFC.

Doogee Dagger má rozhodně co nabídnout, nejde však o naprostého zabijáka konkurence. Kdo však požaduje velký displej, příjemnou cenu a nechce oželet i zbylou výbavu nemá v podstatě na výběr a Dagger se stává skvělou volbou. Kdo už by však chtěl ve svém novém miláčkovi i nějakou tu moderní funkci, možná raději zvolí menší úhlopříčku a poohlédne se někde jinde. V segmentu tabletofonů si však tento model své zákazníky určitě najde a těm můžeme telefon vřele doporučit.

Konkurence

Jako hlavní konkurent se jeví Cube1 K55. Ten boduje především ještě nižší cenovkou kole 4 000 Kč, za kterou ale nabídne o něco horší výbavu. Hlavní chlouba v podobě displeje se omezila na nižší rozlišení, stejně tak i procesor přišel hned o čtyři jádra. Další odlišnost je v úložném prostoru, neboť je zde k dispozici jen 8 GB volného prostoru.

Cube1 K55

Další alternativou je Xiaomi Redmi Note. Ta nabízí velmi podobné parametry jako Doogee a přidává dokonce větší RAM paměť, oželet naopak budete muset 8 GB vnitřního úložiště. Pokud však zvolíte verzi Note LTE, tak vás potěší přítomností sítí čtvrté generace, v tomto případě ale zapomeňte na druhý slot na SIM kartu. Cena obou modelů je však o něco výše. Za Redmi Note zaplatíte zhruba 5 500 Kč a za LTE verzi dáte kolem 6 300 Kč.

Xiaomi Redmi Note/Note LTE

Pokud byste spíše hledali model s moderními funkcemi a nevadil by vám o něco menší displej, hodí se Huawei Ascend G620s. Ten nabízí 5palcový HD displej, hlavním lákadlem je však podpora LTE a NFC. Potěší také lepší výdrž na baterii. Smířit se ale musíte s menší vnitřní pamětí nebo absencí druhého slotu na SIM kartu.

Huawei Ascend G620s

Mobilní telefon Doogee Dagger můžete zakoupit v obchodě Levnesmartphony.cz.

doogee-dagger
Klady
  • cena
  • displej
  • fotoaparát
  • svižné prostředí
  • boky imitující kov
Zápory
  • absence LTE a NFC
  • průměrná výdrž
  • chybí notifikační LED dioda
Diskuze ke článku
Nguyễn
Co je na tomto čínském křápu super velikánského?!
Davee
Vlastním už půl roku a naprostá spokojenost, HW zpracování perfektní. Ten foun by měl stát aspon o půlku víc, nechápu na čem maj marže :D
n7610
Na mém note 2 mám taky jen HD a je to naprosto v pohodě !
Dg550
Vcelku povedená recenze od autora. Více informací můžete nalézt zde: https://www.facebook.com/doogeedg550?ref=bookmarks

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze