Alcatel OneTouch Hero 2
recenze

Alcatel OneTouch Hero 2

Se vší parádou
37

Velký displej, vysoký výkon, hliníková záda nebo integrovaný stylus. Takto by se dal charakterizovat dnešní kousek, který chce zaujmout především příznivce tabletofonů. Nezahálí však ani po funkční stránce, je totiž vybaven v podstatě vším, od NFC a LTE až po infračervený port. Je to tedy ideální „obr“, nebo před námi přeci jen něco skrývá?

Před rokem jsme byli svědky představení tabletofonu s názvem Hero, který lákal především na velký displej, integrovaný stylus a zajímavý kryt v balení. Nyní k nám do redakce doputoval jeho přímý nástupce, který se snaží vylepšit neduhy první generace. Na první pohled vše vypadá velice slibně, jelikož vše dobré zůstalo a naopak byly přidány dnes už důležité funkce, jako je například podpora rychlých sítí. Výrobce se navíc opět snaží zaujmout už od základního balení, ve kterém najdeme i některé příjemnosti.

Srovnání Alcatel OneTouch Hero / Hero 2
Alcatel OneTouch Hero Alcatel OneTouch Hero 2
rozměry 157 × 81 × 8,5 mm 160,5 × 81,6 × 7,9 mm
hmotnost 177,6 g 175 g
čipset MediaTek 6589 MediaTek 6592
procesor 4×1,5 GHz 8×2,0 GHz
paměťové karty ne ano
LTE / NFC ne / ne ano / ano
baterie 3 400 mAh 3 100 mAh

Podrobné srovnání specifikací najdete v našem katalogu

Alcatel OneTouch Hero 2 – videopohled

Obsah balení

Tentokrát se u obsahu prodejního balení zastavíme, neboť hned na obalu vás přivítá DJ Avicii, jelikož jako majitelé telefonu máte možnost stažení jeho písničky zdarma. Uvnitř na nás kromě klasiky v podobě USB kabelu a zástrčky do zásuvky čeká speciální pouzdro sloužící k ochraně displeje. Ten se pomocí magnetu „přicvakne“ na zadní část telefonu a díky průhlednému okénku máte při zamčeném displeji přehled o čase nebo přehrávané hudbě. V tomto směru se Alcatel inspiroval u Samsungu, který toto pouzdro také nabízí. Ani to ale není vše. I náročnější posluchači jistě zajásají při rozbalení špuntových sluchátek značky JBL, která hrají opravdu dobře. Opět viditelné zaměření na hudbu. Nakonec tu ještě najdeme nástroj pro manipulaci se sloty na microSIM a paměťovou kartu.

  • USB kabel
  • zástrčka do zásuvky
  • špuntová sluchátka JBL s náhradními špunty
  • ochranné pouzdro
  • nástroj k manipulaci se slotem pro SIM
V balení na vás čeká spousta příjemností

Design a konstrukce: na nové vlně

Kromě zlepšování vnitřností se výrobce rozhodl také „zocelit“ celkovou konstrukci. Na rozdíl od předchůdce je totiž většina zadní strany vyrobena z hliníku. Kov narušují pouze dvě plastové lišty nahoře a dole, ve kterých jsou skryty všechny antény. Celistvost hliníkové plochy kromě vystouplé čočky fotoaparátu narušují ještě magnetické konektory pro připojení přiloženého pouzdra. Ve spodní části se potom nachází integrovaný stylus.

Telefon zaujme mimo jiné také tenkými rámečky kolem displeje

Největší pozornost však strhává přední strana v čele s 6palcovým displejem. Rámečky kolem něj jsou navíc dostatečně tenké, což ještě umocňuje „obrovitý“ pocit. Právě kvůli tomuto panelu činí celkové rozměry 160,5 × 81,6 × 7,9 mm. Hero 2 je tedy oproti předchůdci o několik milimetrů vyšší ale také užší. I hmotnost 175 gramů je trochu menší, rozdíl však v ruce nepoznáte. Celkově je to stejné „pádlo“, u kterého je ovládání jednou rukou v podstatě nemožné. Díky zaobleným rohům se však alespoň relativně příjemně drží. Pod displejem se umístila klasická trojice senzorových tlačítek s poosvětlením a vibrační odezvou. Nad velkým panelem naopak najdeme kompletní sadu čidel, přední kamerku a notifikační diodu.

Alcatel OneTouch Hero 2

Jelikož je zadní kryt neodnímatelný, slot pro microSIM se přesunul na levý a slot pro paměťovou kartu na pravý bok telefonu. Na pravé straně také nalezneme trojici tlačítek, která se tisknou spolehlivě. Mají však zvláštní ostře řezaný tvar a jsou o něco více vystouplé. Zprvu jsem o ně prstem nejednou zavadil a trochu jsem se bál, aby nedošlo k jejich vytržení, avšak po chvíli jsem si na jejich tvar zvykl a nakonec je to vlastně pohodlné. Ochranný kryt totiž v zaklapnutém stavu může malinko přečnívat a jejich vystouplý tvar přijde vhod. Co se týče zbylých prvků, tak na horní straně se nachází 3,5mm jack konektor spolu s infračerveným portem pro ovládání domácí elektroniky. Spodní strana potom hostí nabíjecí konektor a dvojici mřížek, bohužel však nejde o stereo reproduktory. Levá mřížka totiž skrývá mikrofon.

Hlavní inovací je hliníkový zadní kryt

Celkové zpracování je na dobré úrovni, avšak paradoxně kvůli hliníkovému krytu není vše ideální. Plastové předěly na zadní straně, po kterých musel výrobce sáhnout, by mohly být navrženy lépe nebo zabírat menší plochu. Takto se u nich bohužel setkáte s vůlí a mírným povrzáváním, což je vzhledem k jinak hodnotné konstrukci škoda. V tomto ohledu je na tom lépe jeho předchůdce, který sice disponoval celoplastovými zády, ale díky celistvosti k žádnému povrzávání nedocházelo.

Vzhledově se nástupce řády Hero opět povedl

Největší výtka však směřuje k zakomponování stylusu do těla. Nejde o špatné umístění či nepohodlnou manipulaci, ale o skutečné vrzání, kterým vás telefon obdaří při stisku onoho místa se stylusem. Drží sice pevně na svém místě, ale jeho zakomponování do plastové zdířky se ukázalo jako nešťastné řešení. Jinak je ale vše povedené a vzhledově se Hero 2 doopravdy vydařil, čemuž dopomáhají i boky imitující broušený hliník nebo tenké rámečky kolem displeje. Hliníková záda přidávají na exkluzivitě velmi decentně, jelikož kvůli použitému tmavě šedému zbarvení je kov na první pohled téměř nepozorovatelný.

Displej: kvalitní placka

Jedním z největších lákadel tohoto modelu je jistě displej, který bude nejspíše hlavním aspektem při výběru zařízení. Přeci jen taková velikost není pro každého a 6 palců si zvolí jen určité spektrum zákazníků. Ti však budou s tímto IPS panelem spokojeni, jelikož nabízí rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů. Jemnost 367 pixelů na palec je naprosto dostačující hodnota a vyšší rozlišení by bylo spíše zbytečné. Příkladné jsou také pozorovací úhly a čitelnost na přímém slunečním světle.

Na displej je opět krása pohledět

Jas si můžete nechat na automatice, která je většinou spolehlivá, avšak regulace je mnohdy otázkou několika vteřin, kdy si telefon musí „promyslet“, jakou úroveň nastavit. Displej nabízí také úpravu teploty barev a můžete si tak obraz upravit podle vašich představ. Jednou ze zajímavostí je, že disponuje citlivostí na kovové předměty. Pokud tedy používáte kovovou propisku, klidně ji můžete použít na ovládání tohoto telefonu, reakce na ně jsou bezproblémové. Škoda že chybí zvýšená citlivost pro ovládání v rukavicích. Displej však můžete odemknout dvojitým poklepáním, což může přijít vhod. Zamknutí stejnou cestou bohužel možné není.

Plochu displeje kryje odolné sklíčko DragonTrail a při šetrnějším zacházení postačí. Během testování jsem však několik vlasových škrábanců objevil, a doporučuji proto sáhnout po ochranné fólii. Oleofobní vrstva je však dostačující a s otisky nebudete mít problém. Telefon disponuje také notifikační diodou s bílým světlem, ať už jde o upozornění na příchozí notifikace nebo vybití telefonu, žádné nastavení bohužel neumožňuje. Její intenzita je ale na dobré úrovni a je viditelná i za denního světla.

Zvuk: tentokrát nezklame

V této kapitole jsme předchůdce velmi kritizovali za nekvalitní zvukový projev hlasitého reproduktoru. Nyní si ale dal výrobce záležet a ne nadarmo nabízí majitelům dnešního kousku jeden song od DJ Aviciiho zdarma. Telefon sice není vybaven stereo reproduktory, ale i jeden reproduktor umístěný na spodní straně telefonu podává dobré výsledky, kdy nechybí basová složka a zvuk je navíc poměrně hlasitý. Kromě hudby vám tedy skvěle poslouží i na upozornění na příchozí hovory či zprávy.

Alcatel OneTouch Hero 2

Ještě více vás potěší sluchátkový výstup, kdy je zvuk opravdu na výši a v tomto ohledu není co vytknout. Telefon navíc podporuje vylepšení zvuku Hi-Fi, které po zapnutí zprostředkuje bohatší zvuk s mírným důrazem na hloubky. Pro vychutnání vaší oblíbené hudby navíc nebudete muset investovat do lepších sluchátek, jelikož už v základním balení naleznete kvalitní špunty od známé firmy JBL, které hrají opravdu dobře.

Baterie a výdrž: solidní základ

Je jasné, že takový „obr“ vyžaduje nemalou dávku energie, aby s vámi udržel krok. Výrobce proto implementoval baterii s kapacitou 3 100 mAh, což je ale o 300 mAh méně než u předchůdce. Tento pokles se také projevil na výsledné výdrži, i když je stále na dobré úrovni. Jeden den zvládne zcela bez problémů, i když mu zavaříte surfováním na internetu, poslechem hudby, a k tomu si dopřejete i pár levelů oblíbené hry. S celodenním hraním ale nepočítejte. Pokud naopak omezíte připojení k internetu či zapínání displeje, výdrž se s klidem dvojnásobně prodlouží. Oproti první generaci bohužel Hero 2 přišel o režim „Maximální úspora energie“, v případě slabé baterie se tak musíte spolehnout pouze na klasický úsporný režim, který znáte z ostatních Androidů.

Alcatel OneTouch Hero 2

Bohužel v našem syntetickém testu výdrže telefon příliš dojem neudělal a při streamování FullHD videa s jasem a zvukem ve sluchátkách na 50 % vydržel fungovat 5 hodin a 38 minut, což je průměrná hodnota. Hero první generace vydržel zhruba stejně, ale například Samsung Galaxy Note 3 zvládl přehrávat video celkem 8 a půl hodiny. Rychlost nabíjení je naopak znatelně lepší a do 80 % se nabije za 1 hodinu a 16 minut. Do plné kapacity si počkáte 2 hodiny a 13 minut.

Telefon Kapacita baterie Stream FullHD videa Nabití (100 %)
Alcatel OneTouch Hero 2 3 100 mAh 5:38 hodin 2:13 hodin
Alcatel OneTouch Hero 3 400 mAh 5:30 hodin 2:45 hodin
Samsung Galaxy Note 3 3 200 mAh 8:29 hodin -
Lenovo Vibe Z2 Pro 4 000 mAh 8:42 hodin 2:07 hodin
Huawei Ascend Mate 7 4 100 mAh 9:40 hodin 2:41 hodin
Nokia Lumia 1520 3 400 mAh 8:47 hodin 5:06 hodin

Hardware: dvojnásobné zlepšení

Pod kapotou telefonu najdeme osmijádrový procesor MediaTek 6592 taktovaný na 2,0 GHz a grafickou část zajišťuje ARM Mali-450 MP. K dispozici jsou také 2 GB RAM, kdy po zapnutí zbývá něco kolem 1,4 GB RAM volných. Vnitřní paměť má hodnotu 16 GB, pro uživatele je však přístupných pouze 11,3 GB. Slot pro paměťové karty ale nechybí a podporované aplikace si s nimi dobře rozumí.

Výsledky benchmark testů: Vellamo, Quadrant, AnTuTu, 3DMark a NenaMark 2

Výkon telefonu nechybí a v klidu si zahrajete i nejnáročnější tituly jako Asphalt 8 nebo Dead Trigger 2. To ostatně dokazují také benchmarky, kdy v AnTuTu získal 33 503 bodů, čímž se zařadil těsně pod LG 3. Ve Vellamo benchmarku získal 2 475 bodů za prohlížeč Chrome, 1 556 bodů za test Multicore a 1 017 bodů za Metal. 3DMark potom telefon ohodnotil 7 327 body.

Uživatelské prostředí: klasika a spousta „appek“

Telefon běží na Androidu 4.4.2 KitKat, tedy na stále relativně aktuální verzi. Samotné prostředí je v podstatě bez větších změn oproti čistému Androidu, výrobce pouze přidává pár grafických úprav. Čemu se už ale věnoval více, jsou aplikace. Těch tu totiž od základu najdete hodně. Kromě nezbytností v podobě Facebooku, Twitteru a Google+ tu máme ještě WhatsApp. Z dalších potom jmenujme například AVG antivirus, Shazam nebo pár aplikací od Alcatelu jako Smart Live (alternativa obchodu Play) nebo Smart Suite (pomocná aplikace k propojení s počítačem). Výrobce také myslel na zábavu a připravil i trojici her, a sice Little Big City, Boyaa Tewas Poker a demo Spider-Man: Ultimate Power.

Prostředí a předinstalované aplikace

Velký displej je k ovládání jednou rukou nepohodlný, proto zde najdeme možnost připnout číselník nebo kalkulačku k okraji telefonu. Chybí zde ale například velmi pohodlné celkové zmenšení displeje. Výrobce naštěstí myslel na efektivnější práci a přidal možnost práce s více okny, kdy můžete naráz používat dvě aplikace. Stačí jen podržet tlačítko zpět a z levého okraje vyjede lišta s podporovanými aplikacemi.

Vzhled prostředí a režim rozdělené obrazovky

Co se týče plynulosti prostředí, tak v tomto ohledu vás telefon rozhodně nezklame. Reakce jsou rychlé a ani přepínání mezi spuštěnými aplikacemi mu nedělá problém. Jen zřídka vám ukončení náročnější aplikace potrvá trochu déle, nejde však o nic překvapivého.

Fotoaparát: největší nedostatek

Telefon dostal do vínku 13Mpx fotoaparát s automatickým ostřením, přisvětlovací LED diodou a dokonce i s optickou stabilizací obrazu. Prostředí aplikace se nijak neměnilo a stejné nastavení najdeme u ostatních modelů výrobce. Nechybí například HDR nebo Panorama, nastavení expozice či hodnot ISO. Na čem se ale šetřilo, je celková kvalita fotografií, která nenadchne. Tento aspekt jsme kritizovali již u předchůdce a zde se příběh bohužel opakuje, a to i přes papírově velmi zajímavé parametry.

Prostředí fotoaparátu

Snímky totiž většinou postrádají ostrost, neoslní přílišnými detaily a naopak je znatelná vyšší hladina digitálního šumu. Na displeji telefonu vypadají snímky povedeně, avšak na větší obrazovce jsou tyto neduhy dobře pozorovatelné. Je tedy škoda, že výrobce na kvalitě více nezapracoval a fotoaparát tak telefon zbytečně sráží.

Testovací fotografie

Video dokáže natáčet až v rozlišení FullHD s 30 snímky za vteřinu a opět nejde o nic převratného. Naštěstí je k dispozici digitální stabilizace obrazu, která dopomáhá k ostřejšímu obrazu. Přehlídku společných zážitků na velké televizi bych ale raději nepodnikal.

Alcatel OneTouch Hero 2 – testovací video, 1080p

Rozlišení předního fotoaparátu činí 5 Mpx, což už postačí na kvalitnější selfies. Pozor však na nedostatek světla, kdy se budete potýkat s vysokým šumem. Focení sama sebe tedy raději provádějte venku.

testovací snímek přední kamerkou

Multimediální funkce: 6palcový bavič

Toto je nejspíš kapitola, kvůli které budou případní zájemci volit tento model. Díky 6palcovému displeji je totiž hraní her nebo sledování filmů skutečná paráda. Zaměřme se ale nejdříve na hudební přehrávač, neboli aplikaci Hudba, kterou určitě znáte z ostatních Androidů. Nabízí jednoduchý vzhled, možnost rozdělení na interprety, alba, jednotlivé skladby a můžete si vytvořit i vlastní seznam. Nechybí zde i nastavitelný ekvalizér, kterým si můžete „dochutit“ váš hudební zážitek.

Další multimediální aplikací je Galerie, kde najdete jak své pořízené fotografie, tak i filmy a videa. Své snímky zde můžete také upravit oříznutím či otočením nebo přidat zajímavý efekt, například rámeček nebo jiný odstín. A nyní poutavější část – filmy. Ty zvládá telefon bez problémů, a to i v různých formátech, jako .mp4, .avi nebo .mkv, a samozřejmě ve FullHD kvalitě. Většina uživatelů ale stejně sáhne po alternativním přehrávači z Google Play, a to zejména pro možnost hlubšího nastavení nebo podpory externích titulků, se kterými si vestavěný přehrávač neporadí. Z dalších funkcí zmiňme FM rádio, které funguje až po připojení sluchátek a podporuje i funkci RDS.

Telefonování: dovoláte se

Telefonování je určitě dobře známá funkce a primárně i taková, kvůli které si telefon i v dnešní době stále pořizujeme. K volání použijete klasickou Android aplikaci, která nabízí známý seznam kontaktů, jenž se synchronizuje s Google účty, Facebookem nebo Skype kontakty. Samotný hovor potom probíhá bez jakýchkoliv problémů a sluchátko je dostatečně hlasité.

Zprávy: je libo SwitKey?

Další z primárních funkcí, kterou tento telefon sebejistě plní. Klávesnic si můžete vybrat celkem dvě, přičemž českou diakritiku s automatickými opravami vám poskytne pouze předinstalovaná klávesnice SwiftKey. Ta vám také poskytne různá nastavení spolu s možností připnout klávesnici k jednomu okraji pro snadnější zadávání jednou rukou. Samotná aplikace Zprávy pak pochází z čistého Androidu a kromě napsání a přečtení SMS neposlouží už k ničemu, funguje však bez problémů.

Ke kontrole vašich e-mailů můžete použít hned dvě aplikace, nativní E-mail a dobře známý Gmail. Obě aplikace fungují na stejném principu, přičemž Gmail již také využijete nejen pro účty Google. Stejně jako ve zprávách zde nenarazíme na nějaké převratné funkce, vše prostě funguje jak má, co více si přát.

Organizační funkce: okořeněné stylusem

V této kapitole bychom se nesetkali s žádným překvapením, kdyby telefon nedisponoval integrovaným stylusem. Kvůli němu tak výrobce implementoval celkem dvě aplikace, a to Sketch Mate a Fast Math. První poslouží buď na kreslení, nebo zápis poznámek, kdy přepnete do módu převodu na text. Převod je většinou spolehlivý a rozpozná i váš „krasopis“. V aplikaci máte také možnost provést výřez určité části a dále například kopírovat, upravit tloušťku nebo barvu, či vaše záznamy převést na text. Poté můžete svůj výtvor jednoduše sdílet jako obrázek nebo PDF soubor.

Aplikace rychlá matematika zase rychle vypočítá rukou napsané příklady. Samotný stylus je ale spíše obyčejné pero a není tolik provázaný s prostředím jako například u konkurenčních modelů Galaxy Note. Telefon vás tedy na jeho vyjmutí nijak neupozorní a při ztrátě ani nepípne. Z dalších funkcí zde najdeme budík, stopky či odpočet času. Pro zapomínavé nebo zaneprázdněné je tu připraven kalendář s možností propojení s účtem od Googlu. Nechybí také správce souborů, kalkulačka nebo aplikace pro záznam zvuku.

GPS a navigace: potřebný základ

Zařízení nechybí ani GPS modul, který využijete jak pro navigaci, tak i pro sdílení polohy se svými přáteli například přes Facebook. Jako mapovou aplikaci zde máme klasické Mapy od Googlu, které fungují spolehlivě, stejně tak i samotná GPS s podporou A-GPS. Zaměření polohy proběhne v rámci několika vteřin, pouze výjimečně to potrvá déle, a to zhruba půl minuty.

Datové funkce a konektivita: na vrcholu

V této kapitole si výrobce zaslouží pochvalu. Do telefonu totiž implementoval všechny potřebné prvky, které bychom v dané cenové kategorii ani nečekali, počínaje samozřejmostmi v podobě Wi-Fi a Bluetooth 4.0, EDGE, GPRS, HSPA+ a konče příjemnostmi v podobě rychlých sítí LTE se všemi potřebnými frekvencemi a podpory NFC. Výrobce dokonce implementoval infračervený port a skrze předinstalovanou aplikaci tak můžete ovládat domácí elektroniku. Nechybí ani USB OTG, nic vám tedy nebrání v připojení flash disku. S počítačem se propojí jako úložiště USB, mediální zařízení (MTP) nebo fotoaparát (PTP).

Alcatel OneTouch Hero 2

Závěr: povedená evoluce

Alcatel OneTouch Hero 2 měl za úkol vychytat všechny nedostatky svého předchůdce a nabídnout tak zákazníkům plně funkční zařízení, kterému nebude nic scházet. A my musíme říci, že se to téměř povedlo.

Nejvíce chválíme za moderní funkce jako LTE, NFC a infraport, které se určitě hodí a v cenové relaci kolem 12 000 Kč by už neměly chybět. Stejně tak potěší i slot pro paměťové karty, čímž se telefon rázem stává atraktivním i pro náročnější jedince. Oproti předchůdci doznal zlepšení také zvukový projev z hlasitého reproduktoru, který si navíc díky vhodnému umístění nezakryjete. Oblasti jako displej nebo integrace stylusu jsme chválili již u modelu Hero a zde se vše do puntíku opakuje. V neposlední řadě zaujme také vzhledově, čemuž dopomáhají tenké rámečky kolem displeje nebo hliníková záda.

Alcatel OneTouch Hero 2

Ani tentokrát se však kousek nevyvaroval menších zaváhání, z nichž nejvíce zamrzí kvalita fotografií. Výrobce se prostě žádným zlepšením nezaobíral a opět tu máme ryze průměrných 13 Mpx. Dále se výtky týkají konstrukčního zpracování, jelikož plastové předěly na zadní straně nepříjemně povrzávají, hlavně pak v oblasti stylusu, což už za tuto cenu nemůžeme odpustit.

Hero 2 je celkově velmi příjemným pokračovatelem řady a rozhodně se nejedná pouze o kosmetické úpravy. Pokud se na něj podíváme z pohledu nelítostné konkurence, sice nezáří jako jasná hvězda, ale také se neztrácí. Pokud tedy vyžadujete velký displej, jedná se o dobrou alternativu a jeho koupi můžeme doporučit.

Konkurence

Jako hlavní konkurent se jeví starší Samsung Galaxy Note 3, který vyjde na zhruba stejnou částku. Note 3 boduje především 3 GB RAM, dvojnásobným vnitřním úložištěm nebo výrazně propracovanějším stylusem S Pen, jehož funkce využijete v celém prostředí telefonu. O něco lepší jsou také výsledky fotoaparátu, především umožňuje natáčet až ve 4K rozlišení. Na druhou stranu ale může někomu vadit nepříliš dobře optimalizované prostředí TouchWiz a levnější plastová konstrukce.

Samsung Galaxy Note 3

Dalším konkurentem je Huawei Ascend Mate 7. Ten zaujme čtečkou otisků prstů na zádech nebo velkou baterií, díky které není problém i víkend na chatě bez nabíječky. Potěší také špičková kovová konstrukce a povedené uživatelské prostředí. Chybět vám ale může například infračervený port.

Huawei Ascend Mate 7

Velmi povedený tabletofon nabízí také Lenovo. Vibe Z2 Pro vychází na zhruba 14 000 Kč a nabídne QHD displej, lepší fotoaparát nebo velkou baterii. Potěší také 3 GB RAM nebo hned dva sloty na SIM karty.

Lenovo Vibe Z2 Pro

Pokud byste se poohlíželi po levnější alternativě, nabízí se Asus Fonepad Note 6. Ten totiž pořídíte už okolo 6 300 Kč a přitom také nabídne FullHD displej nebo šikovný stylus. Disponuje navíc stereo reproduktory, na druhou stranu postrádá LTE, NFC či infraport. Také 8Mpx fotoaparát bez blesku příliš nenadchne. Zamrzí také starší verze Androidu nebo méně výkonný procesor.

Asus Fonepad Note 6

Zajímavým kouskem je také THL T200, který si v oblasti výkonu s Alcatelem potyká a nabízí dokonce větší vnitřní paměť. Zaujme přední 8Mpx kamerkou, díky které pořídíte opravdu kvalitní selfies. Naopak největší slabinou je malá baterie, která model zbytečně sráží. Malou náplastí však může být druhá baterie v základním balení. Dále nepotěší absence LTE nebo starší verze Androidu. Cena nižší o zhruba 4 500 Kč ale mluví za vše.

THL T200

Konkurentem se systémem Windows Phone je Nokia Lumia 1520, která rovněž nabízí 6palcový displej. Ta je sice na trhu již více než rok a pomalu se doprodává, ale stále disponuje kvalitním fotoaparátem, bezdrátovým nabíjením, svižným prostředím nebo dobrou výdrží na baterii. Díky svému pokročilému věku navíc stojí okolo 11 000 Kč.

Nokia Lumia 1520
alcatel-onetouch-hero-2
Klady
  • displej
  • hliníkový zadní kryt
  • integrovaný stylus
  • dobře hrající reproduktor
  • infraport, NFC a LTE
Zápory
  • průměrné výsledky fotoaparátu
  • povrzávající konstrukce
  • malé funkční využití stylusu v prostředí
Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Celkom shit vzhľadom nw xperiu z ultra.
marek
No zda se mi to trochu divne. Mam ho a nejenze ma skvelou konstrukci a vsechno drzi jako pribite, ale i hodne dobre foti. A ostatni recenze z celeho sveta to jen potvrzuji. Nevim v cem je tedy presne problem, ale predpokladam, ze mate zapujcen model, ktery toho ma uz hodne za sebou. Ono je taky videt, jak je obity. Asi ma Alcatel jen jeden model na zapujceni a podle toho to potom tak vypada. Podle me patri prave fotak a konstrukce mezi hlavni tahaky tohoto mobilu.
Daniel Komár
Daniel Komár
Dobrý den,
ja jsem na mobilmanii četl že telefon nepodporuje 900 frekvenci...
Je to pravda...???
Marek Smékal
Marek Smékal
No nevim, za tu cenu bych šel spíše do Notu 3... Už minimálně proto, že na zádech telefonu vypadá lépe nápis Samsung, než Alcatel

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze