Real Racing 3 vyjde v únoru, těšte se na špičkovou grafiku

6

Série Real Racing patří bezpochyby k nejlépe zpracovaným závodním hrám pro chytré mobilní telefony. Studio Firemonkeys je právě plně zaměstnáno prací na připravě třetího dílu.

Pokud se mluví o hrách pro mobily s nejlepší grafikou, mnoho lidí si jistě vzpomene na závody Real Racing. Hra od vývojářů z týmu Firemonkeys (součást Electronic Arts) sklízí úspěch na obou stěžejních platformách - Androidu a iOS. Základem tohoto úspěchu je kvalitně propracovaný systém ovládání jízdy, a detailně provedený design závodních aut a vůbec celého prostředí hry.

Real Racing 3

Tip: přečtěte si také článek - Need For Speed Most Wanted - pirátem silnic snadno a rychle (recenze)

Studio již vloni v srpnu zveřejnilo informaci, že začíná pracovat na jubilejním třetím dílu slavné ságy. Datum vydání bylo původně stanoveno na konec roku 2012. Ukázalo se však, že vypilování všech aspektů hry zabere více času, než vývojáři původně zamýšleli. Aby zklamané fanoušky alespoň trošku utěšili, vydali na YouTube video, ve kterém někteří z nich hovoří o vývoji hry. Vylepšení se opět dočká grafika, která bude oproti starším verzím hry několikrát lepší. Studio stran licencí nenechalo nic náhodě, ve hře se tedy objeví desítky reálných automobilů známých značek. Děj by se měl odehrávat v ulicích australského hlavního města Melbourne. Ve videu také uvidíte několik letmých záběrů přímo ze hry, které naznačují, že se opět můžeme těšit na pořádnou pecku.

Video

Vývojáři uvedli, že Real Racing 3 plánují vydat v průběhu února. Je pravděpodobné, že si vyberou termín ještě někdy před uskutečněním Mobile World Congressu v Barceloně, který se koná 25 - 28. února. Ve změti novinek z největší mobilní akce roku by se totiž vydání nové hry zcela jistě ztratilo. Prioritou je pro studio platforma iOS. Až po bezproblémovém uvedení verze pro jablečná zařízení se prý bude pracovat také na uvedení Android varianty. Tento krok je z pohledu finanční bonity pochopitelný, jelikož majitelé Androidích zařízení nejsou ani zdaleka tak zvyklí platit, jako jejich kolegové z tábora Applu.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Boro
Už se na to těším, kéž by to stihli na androida do konce února. :-(
petr
Chci se zeptat jestli nevíte jestli to vyjde i na wp8. Děkuji.
Dede
Už sa teším ako to rozbehnem na Galaxy S4 :-)))
marek
Jsem zvědav jak bude náročná tato hra

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze