Řady Xperia Z a M skončí, naznačilo nám na MWC Sony

30

Sony ohlásilo na Mobile World Congressu v Barceloně restart. Uvedlo trojici nových telefonů patřících do čerstvě založené řady Xperia X. Ta má podle všeho skutečně znamenat nový začátek značky, protože do ní mají patřit nově všechny telefony, včetně střední třídy nebo vlajkových lodí. Na MWC jsme vyzpovídali Juna Makino, senior manažera produktového marketingu Sony.

Zatímco na veletrhu CES Sony neukázalo překvapivě vůbec nic a vypadalo to ne menší krizi, na veletrhu Mobile World Congress se vytasilo rovnou s třemi novými modely mobilních telefonů Xperia. Patří do nově založené řady Xperia X Series, která je pro mnohé překvapením. Přímo v Barceloně jsme měli možnost vyzpovídat jednoho z hlavních zástupců Sony, Juna Makino, senior manažera produktového marketingu. Upřesnil nám, jak to vlastně bude s X Series, novými wearables nebo tablety od Sony.

TIP: přečtěte si naše dojmy ze Sony Xperia X (Performance)

Na dotazy ohledně nové X Series nám na MWC v Barceloně odpovídal Jun Makino – senior manažer pro produktový marketing v Sony Mobile

Z Series a M Series postupně skončí

Zřejmě největší otazníky se točily kolem (ne)pokračování Xperií Z Series, případně M Series a C Series. Jak to s nimi bude? Zprávy nám Jun Makino, i když nepřímo, upřesnil. Řada X Series má znamenat restart v portfoliu značky, zcela novou řadu, novou filozofii. V řadě X pak chce Sony přinášet celé spektrum telefonů od velmi dobře vybavených (jako třeba Xperia X Performance) až po střední třídu (jakou představuje model Xperia XA). To zároveň znamená, že ostatní řady Sony postupně skončí, zejména to znamená stopku pro řadu Xperia Z nebo Xperia M. To potvrzuje také nejnovější vyjádření PR oddělení Sony zaslané některým médiím.

Sony Xperia X
Sony Xperia X

Zároveň to ale neznamená, že by Xperia X Performance byla nástupcem modelu Xperia Z5 a vlajkovou lodí pro rok 2016. Té se dočkáme později, bude však již zařazena podle všeho právě do řady Xperia X. To samé čeká také Xperie řady M. Je však nejasné, jakým způsobem bude v řadě X tolik různých modelů Sony označovat a jakého označení se dočká právě třeba nástupce modelu Xperia Z5. To už ale Jun Makino odmítl komentovat a je vidět, že v tom nemá jasno ani samotné Sony. Důležitou informaci jsme se dozvěděli ale o modelu Xperia X Performance, který bude určitě v prodeji i v Evropě. Sony jen řeší, na kterých trzích konkrétně.

Diskuze ke článku
Jenda
jinak řečeno do dvou let končí i Sony s telefonama.
Areon
Xperia X performance bude i na Českém trhu. Je zařazena v českém zastoupení SONY a kdo má sony mobile v odběrech na FB tak vidí jak spamují reklamní matroš na tento telefon.
http://www.sonymobile.com/cz/products/phones/xperia-x-performance/
Lukáš
Sony Xperia eXtra bezels :D
mrtvá žížala
choc do pyči s takovyma padlama...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze