Qualcomm si plácnul s Metou ohledně spolupráce na umělé inteligenci

Qualcomm si plácnul s Metou ohledně spolupráce na umělé inteligenci
Fotografie: Pixabay
  • Společnosti Qualcomm a Meta spolupracují na optimalizaci velkých jazykových modelů Meta Llama 3 pro budoucí procesory Snapdragon
  • Vývojáři budou mít přístup ke zdrojům a nástrojům v Qualcomm AI Hub, aby mohli optimalizovat Meta Llama 3 na míru pro Snapdragony

Společnosti Qualcomm a Meta oznámily formou tiskové zprávy spolupráci na optimalizaci velkých jazykových modelů Meta Llama 3 (LLM) přímo v chytrých telefonech, počítačích, soupravách VR/AR, vozidlech a dalších zařízeních, která budou pohánět procesory Snapdragon.


Oslavujeme otevřený přístup společnosti Meta k Meta Llama 3 a sdílíme její odhodlání umožnit vývojářům a podnítit inovace v oblasti umělé inteligence,“ uvedl Durga Malladi, generální ředitel pro technologie v Qualcomm Technologies. „Naše vedoucí postavení v oblasti umělé inteligence nám umožňuje rozšířit výhody ekosystému Llama po celém světě a umožnit zákazníkům, partnerům a vývojářům vytvářet novou generaci převratných zážitků s umělou inteligencí,“ dodal.

Jak stojí v tiskové zprávě, obě společnosti chtějí prostřednictvím spolupráce demokratizovat přístup ke schopnostem generativní AI tím, že OEM výrobci a vývojáři budou moci zpřístupnit Llama 3 na zařízeních poháněných nadcházejícími vlajkovými platformami Snapdragon. Vývojáři tak dostanou přístup ke zdrojům a nástrojům pro optimalizaci Llama 3 na platformách Snapdragon prostřednictvím Qualcomm AI Hub, jenž aktuálně nabízí přibližně 100 optimalizovaných modelů AI.

V případě, že vás zajímá umělá inteligence obecně, jistě si nezapomeňte pročíst naše podrobné porovnání toho, co umí ChatGPT, Gemini a Copilot. Dobrou zprávu máme také pro ty, kteří by rádi funkce umělé inteligence používali či alespoň vyzkoušeli – to mohou vlastně na jakémkoliv telefonu s Androidem, jak ilustruje náš podrobný návod.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze