První smartphone se Snapdragonem 820 představen, není to Samsung

13

Nejvýkonnějším procesorem od Qualcommu se letos stane Snapdragon 820, v jehož případě se čeká na komerční nasazení. Poměrně překvapivě se prvním odhaleným smartphone s tímto typem stal LeTV Le Max.

LeTV Le Max

Prvním telefonem se Snapdragonem 820 mělo být Xiaomi Mi5. To se však zatím neukázalo a naopak se objevila informace, že exkluzivitu na tento typ procesoru dostane Samsung, který se podílel na jeh vývoji. Očekávalo se tudíž, že Snapdragon 820 prvně spatříme při představení nové vlajkové lodi Samsungu. Veletrh CES 2016 však vše mění. Exkluzivita je částečně pryč, protože prvním smartphonem se Snapdragonem bude LeTV Le Max. Jde o poměrně neznámého výrobce z Číny, který se však dere rychle nahoru. Nový model byl prezentován na tiskové konference Qualcommu, kde byly demonstrovány nové možnosti Snapdragonu 820 jako je například technologie Snapdragon Sense ID pro čtení otisků prstů.

LeTV Le Max

Bohužel o novém telefonu žádné další informace nepadly. Šlo tedy spíše o polovičaté představení, které nás nicméně příliš trápit nemusí. S pravděpodobností blížící se jistotě se LeTV Le Max nikdy nepodívá nejen na český, ale ani na evropský trh.

Zdroje: androidpolice.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Martin
To se dalo čekat že Samsung nebude do dubna jediný se snap 820 to oni se chtěli jenom zviditelnit nic víc.
Dom
To Viki Svoboda: Osobně jsem stejného názoru - Snapdragon 810 byl a je průšvih, a otevřela se tak brána pro konkurenci (MediaTek, Huawei a zejména Samsung), což se v případě Samsungu ukazálo být pro Qualcomm fatální. Samsung si totiž vyzkoušel, že když chce, tak jeho procesory můžou být nejen konkurenceschopné, ale konkurenci přímo rozdrtit - a to přesto, že použil stejná jádra jako jeho největší konkurenti. Pochybuju proto, že bude Samsung ochotný použít ve své vlajkové lodi něco od konkurence (A snížit tak zisk a dost možná i výkon zařízení), když to umí sám udělat minimálně stejně tak dobře... Navíc dle uniklých informací, by měl být nový Exynos od Samsungu opět o něco výkonnější než nejvyšší procesor od Qualcommu... ;-)

Vše ale může být samozřejmě jinak, což se dozvíme již za pár měsíců... :-)
Tibb
Z tych pribudajucich cinskych telefonov mi je na grc. Kazdy rok novy a novy vyrobca a povacsinou mizerna kvalita cest vynimkam. Podpora a kazivost ale hlavne podpora nula bodov.
Karel Lang
Karel Lang
Ja si myslím, že je spíš zajímavÝ. :-)
Určitě více než předražené HTC.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze