Spekulace: 5,5palcový iPhone 6 bude mít zpoždění (aktualizováno)

Hlavním tématem budoucích týdnů zřejmě bude další generace iPhonu. Ta se totiž v nejbližší době představí. Nejnovější informace hovoří o tom, že větší z obou chystaných iPhonů 6 nabere větší zpoždění, než se původně předpokládalo.

Aktualizováno 14. 7. 2014

Čím blíže je oficiální představení nových iPhonů, tím více se spekuluje. Apple jako vždy mlčí a mlčet bude až do poslední minuty, nejnovější informace ohledně představení obou novinek však leccos poodkryjí. Zatímco menší iPhone 6 se 4,7palcovým displejem by měl dorazit dle dřívějších informací na podzim, větší iPhone 6 se 5,5palcovým displejem se s největší pravděpodobností představí na samostatné konferenci až ke konci roku 2014, případně začátkem roku příštího.

TIP: Apple iPhone 6 by mohl dostat NFC, bezdrátové nabíjení a lepší LTE

Důvodem jsou zřejmě problémy při výrobě (například nerovnoměrné zbarvení kovového šasi), což, jak se zdá, Apple trochu podcenil. Jedno je ale jisté už teď, větší z obou iPhonů 6 bude (logicky, vzhledem k zaměření) vyráběn v mnohem omezenějším množství, oproti tomu iPhone 6 se 4,7palcovým displejem by měl opět trhat všechny dosavadní prodejní rekordy, tedy tak, jak tomu bylo u všech jeho posledních generací.

Původní informace z 30. 5. 2014

Německý operátor Deutsche Telekom tuto informaci samozřejmě nezveřejnil. Na svědomí ji má zdroj blízký operátorovi, který tvrdí, že právě na pátek 19. září je plánováno zahájení prodeje nového iPhonu. Datum nicméně musíme brát s rezervou, neboť může jít jen o dobře mířený tip. Apple totiž už takřka tradičně zahajuje prodeje v září, což potvrdil například loňský rok s modely 5s a 5c.

Maketa údajného iPhonu 6 (vpravo)

Letos se kolem Applu znovu víří vody, neboť se očekává, že představí opět dva iPhony, ale tentokrát s většími displeji. Základní varianta by měla nabídnout 4,7palcovou úhlopříčku a možná se dočkáme ještě většího iPhonu, který vtrhne do lukrativního segmentu tabletofonů.

Zdroje: redmondpie.com, phonearena.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Mike
a: "ty máš iPhone 6?"
b: "jou"
a: "a jaký?"
b: "ten větší"

tohle mi k Applu ohledně telefonů nesedí. doufám, že se nenechají strhnout konkurencí a zůstanou při zemi. 4-4,3" by byly ideální. pořád je to top mobil, snad to tak zůstane.
Karel
Ach jo, zda se Apple nejvice se.re na sve zakazniky. Kdyz uz jsem si zvykl na 4palce, ak i to prestanu vyrabat. Predpokladam ze o dva roky bude na vyber jenom 5" a 6" padlo.
Mísaz
To zas budou fronty.
Lukes - Ogier
Myslite si, ze bude nekdy mit integrovane radio?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze