První informace o updatu pro Windows Phone 8: co přinese?

1

Server The Verge přinesl první informace ohledně aktualizace na Windows Phone 8. Update s kódovým označením Apollo Plus dorazí v příštím roce a přinese některá žádaná vylepšení.

Vývojářský tým Windows Phone se v Microsoftu při vývoji Windows Phone 8 dostal do časového tlaku způsobeného startem Windows 8, se kterými měla právě jejich osmičková verze odstartovat ruku v ruce. Tak se také stalo, ale Microsoft vzápětí přiznal, že některé funkce, které do osmičkové verze plánoval integrovat, už přidat nestihl, jako například notifikační centrum. První update by však měl některé kýžené prvky dodat.

Prostředí Windows Phone 8

Řeč je například o možnosti nechat Wi-Fi zapnuté i při vypnutém displeji, což nyní Windows Phone neumí a vždy se přepnou na mobilní síť. Vylepšen bude také zvuk a jeho nastavení, přibude VPN a mluví se také o dalších novinkách, v čele právě s notifikačním centrem, které mnozí na Windows Phone postrádají. Vzhledem k tomu, že se ale má jednat spíše o menší update, se spíše přikláníme k tomu, že tato nová funkcionalita se objeví až později v roce 2013, pokud vůbec. Ti z vás, kteří již update netrpělivě očekávají, si ale budou muset počkat. Microsoft údajně zveřejní více informací o updatu Apollo Plus v únoru na MWC v Barceloně. Doufejme tedy, že do té doby přidá co možná nejvíce funkcí.

TIP: přečtěte si naši velkou recenzi HTC 8X s novým OS Windows Phone 8

A co vy? Co vám na Windows Phone 8 vadí nejvíce a jaké nové funkce byste uvítali?

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
František Šafr
To notifikační centrum by bylo perfektní. Hezky na další "straně" za menu. Sice mi to přijde trošku zbytečné, když je dlaždice "Lidé", alena druhou stranu by to mohlo fungovat dost dobře. Pokud by to vypadalo jako notifikace u N9. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze