Microsoft chtěl notifikační centrum ve WP8, ale nestihl to

2

Před několika dny Microsoft oficiálně představil nejnovější operační systém pro mobilní telefony, Windows Phone 8. Přinesl spoustu novinek, ale ucelené notofikační centrum ne. Sám Microsoft nad ním ale uvažoval a zřejmě i dále uvažuje.

V dnešní době, kdy telefon už neslouží jen k telefonování a posílání SMS zpráv, ale naopak skrze něj vyřizujeme e-maily a sledujeme mnoho sociálních sítí, se rozhodně hodí mít v těchto událostech pořádek. Android má svou výsuvnou lištu, kde se zobrazuje vše, co jste zmeškali. Nokia Belle, Bada a iOS tuto lištu posléze přebírají. Zdá se tedy, že se našlo ideální řešení informačního centra. Jinou cestou se však vydal Microsoft se svými Windows Phone.

Tip: Vyzkoušeli jsme nové Windows Phone 8: co je nového? (video)

Možná podoba informačního centra

Jeho živé dlaždice, které si naskládáte na pohotovostní obrazovku vás neustále informují o novinkách. Zdálo se tedy, že ucelené informační centrum na telefonech s Windows Phone nikdy nebude. Opak je však zřejmě pravdou. Informační centrum mělo být již v aktuálních Windows Phone 8, jenže Microsoft jej nestihl připravit a tak jej prozatím vynechal. Stále ale existuje reálná možnost, že v nějaké příští aktualizaci se telefony s Windows Phone 8 dočkají uceleného notifikačního centra, kde se budou sdružovat veškeré události. Zbývá však několik otázek. Zda se centra uživatelé dočkají, kdy, a také v jaké formě jej Microsoft plánuje. Dejte nám do diskuze vědět, jestli byste něco takového na Windows Phone uvítali.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
EINEX
Jo uvítal bych to. Buďto výsuvna lišta jako na Androidu, nebo swipe doprava.
Pillowrecker
Jasně že jo - sem s ním - swipe vpravo se přímo nabízí. Lištu směrem dolu má každý :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze