První dojmy z Watch Fit 3: trenér na vašem zápěstí s pořádnou dávkou stylu

První dojmy z Watch Fit 3: trenér na vašem zápěstí s pořádnou dávkou stylu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Huawei Watch Fit 3 zaujmou hmotností pouhých 26 gramů a tloušťkou 9,9 mm
  • Elegantní hliníkové pouzdro doplňuje červená otočná korunka
  • Na zájemce čeká 1,82" AMOLED panel se špičkovým jasem i jemností

Huawei se řadí k z nejpopulárnějším výrobcům wearables, ať už se jedná o sluchátka, kdy dokáže překvapit i velmi neotřelým designem, či chytré hodinky a náramky. Poslední zmíněnou kategorii pak nově rozšířil model Watch Fit 3, ačkoliv by se dalo polemizovat nad tím, kde končí a začíná definice chytrých hodinek, respektive náramků. Tak či onak, nové Watch Fit3 již několik dní testujeme, a můžeme se tak s vámi podělit o naše dojmy.

Chtějí se líbit a daří se jim to

Začněme designem, který hraje u hodinek a náramků nepochybně důležitou roli, neboť je mnoho uživatelů považuje zároveň za módní doplněk. V tomto ohledu vás Watch Fit 3 nezklamou, neboť vypadají skutečně prémiově, což dává tušit elegantně zpracované hliníkové pouzdro se stejnobarevným tlačítkem a stylovou červenou korunkou, která působí jako příjemné osvěžení v záplavě hodinek/náramků, jež používají zpravidla korunku stejné barvy jako zbytek pouzdra.

Hodinky se na zápěstí rovněž nosí velmi příjemně, neboť váží pouhých 26 gramů a mají tloušťku 9,9 mm. Fyzické ovládací prvky lze velmi snadno nahmatat a spodní strana na první pohled působí skleněným dojmem, i když by se podle všeho mohlo jednat o kompozitní materiál. Novinka bude rovněž nabízena v několika provedeních s různými typy řemínků. Námi testovaný nylonový elastický řemínek může být skvělou volbou například pro zákazníky s tlustším zápěstím. V každém případě je velmi pohodlný a vzhledem ke konstrukci pochopitelně není problém si najít míru utažení přesně dle požadavků, takže na zápěstí nebude tlačit.

Pokud hodinky rádi ladíte do barev vašeho oblečení, jistě vás potěší také extrémně jednoduchý způsob výměny řemínků, kdy stačí jednoduše zatlačit na tlačítko na spodní straně a pásek se odepne. Kromě testovaného nylonového a fluoroelastomerových řemínků bude k dispozici i bílý kožený pásek z pravé kůže, Huawei se tedy zatím cestou veganské kůže nevydal. Z pohledu odolnosti je k dispozici klasická voděodolnost do 5 ATM, IP68 však schází.

Velký displej a pokročilý monitoring

Velkou parádu parádu dělá 1,82" AMOLED displej, který nabízí špičkové parametry, jako je jemnost 347 PPI či maximální jas až 1 500 nitů. Během používání jsme ani v těch nejnáročnějších světelných podmínkách neměli problém s čitelností. Stejně tak potěší 2,5D zaoblené sklo, které usnadňuje svajpování po obrazovce. V neposlední řadě si zaslouží pochvalu i modernizované rozhraní proprietárního systému HarmonyOS, které vypadá velmi povedeně a funguje svižně. Systém je nyní „barevnější“ oproti předešlým verzím, které zobrazovaly text obvykle na černém pozadí.

Velký a povedený displej jistě oceníte rovněž při sportovních aktivitách, které monitoruje senzor TruSeen 5.5 pro měření srdečního tepu a okysličení krve. TruSleep 4.0 se pak stará o přesnější monitoring spánku. Huawei Watch Fit 3 jsou vybaveny i virtuálním trenérem, kdy je kromě běžeckých plánů k dispozici i několik fitness kurzů, jedná se zpravidla o správnou rozcvičku před sportovní aktivitou či naopak protažení, které doprovází pěkně animovaná ikonka postavy, jež uživateli ukáže, jak má daný cvik/strečink provést.

Nabíjení probíhá velmi rychle, za 25 minut lze nabít baterii o více než polovinu její kapacity.

Huawei Watch Fit3 však mohou mít pod kontrolou také váš kalorický příjem díky speciálnímu ciferníku. Velmi snadno tak můžete získat přehled o tom, zda splňujete předem nastavený kalorický plán a do aplikace Huawei Zdraví provázané s hodinkami zadávat údaje o kalorickém příjmu. Mimo jiné hodinky disponují integrovanou GPS, která se jeví jako velmi přesná, stejně jako reproduktorem pro hovory, i když pouze v propojení s telefonem, neboť nemají eSIM.

Huawei Watch Fit 3

Co se výdrže týče, evidujeme prozatím se zohledněním aktivního používání, tj. příjmu veškerých notifikací, na které lze v propojení s Androidem také reagovat přednastavenými odpověďmi (nikoliv již s iOS) a každodenním monitoringem sportovních aktivit (avšak bez aktivovaného režimu Always-On), přibližně pětidenní výdrž na plné nabití. Jinými slovy při tomto stylu používání Watch Fit 3 za den (24 hodin) ztratí zhruba 20 % kapacity baterie. Nabíjení přitom probíhá velmi rychle a z 20 % se dostanete na 75 % za velmi slušných 25 minut.

Cena a dostupnost

Huawei Watch Fit 3 budou dostupné ve všech obchodech od 22. května za 3 999 Kč (159 eur), respektive 4 499 Kč (179 eur) při koupi provedení s koženým či nylonovým páskem. Od dnešního dne, tedy 7. května 2024 lze již novinku předobjednat a až do 16. června 2024 získat sluchátka Huawei FreeBuds SE 2 zdarma.

Provedení Cena v Kč Cena v EUR
Huawei Watch Fit 3 Active s fluoroelastomerovým páskem 3 999 159
Huawei Watch Fit 3 Active s nylonovým páskem 4 499 179
Huawei Watch Fit 3 Classic s koženým páskem 4 499 179
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze