Infinix Note 40 Pro je elegán s parádním displejem jako dělaný pro odpůrce 5G sítí

První dojmy
5
Infinix Note 40 Pro je elegán s parádním displejem jako dělaný pro odpůrce 5G sítí
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Kromě výkonného drátového nabíjení je k dispozici 20W bezdrátové a překvapivě také reverzní bezdrátové
  • Novinka je k dispozici zeleném a zlatém provedení, později dorazí i konzervativnější šedočerná verze

Prostřední model Infinix Note 40 Pro je v mnoha klíčových aspektech identický s lépe vybaveným sourozencem Note 40 Pro+, kterého se dočkáme v červnu. Jmenovitě nabídne stejný displej s optickou čtečkou otisků prstů, design i fotovýbavu v čele s primárním 108Mpx snímačem. Jaké jsou naše dojmy z modelu 40 Pro, který dorazil na test v líbivém provedení Vintage Green?

Design za jedna s hvězdou

Design je skutečně povedený a v mnoha ohledech připomíná moderní vlajkové telefony, i když zvýšenou odolností IP54 to rozhodně nebude. Novinka má však příjemně zaoblené boky, pohodlně se drží a nabídne také solidní haptickou odezvu. Veganská kůže na zádech má momentálně velmi moderní zelenou barvu a zajišťuje absenci jakýchkoliv otisků, jež by bylo nutné odstraňovat s hadříkem v ruce. Kromě zlaté varianty dorazí v budoucnu ještě konzervativnější tmavá verze.

Na spodní straně se nachází slot pro dvě nanoSIM karty, avšak ne pro paměťovou kartu. Interní úložiště o velikosti 256 GB by nicméně mělo postačit většině zákazníků stejně jako štědrá 12GB RAM. O výkon se stará MediaTek Helio G99 Ultimate, tedy soudě dle názvu vylepšená verze standardního Helio G99, jenž byl představen v roce 2022. Od výrobce bohužel v tuto chvíli nemáme informace o tom, v čem přesně je verze Ultimate jiná oproti základnímu provedení, každopádně 5G chybí. Novinka reaguje rychle a bez zaváhání, hraní her či benchmarky však teprve budeme testovat.

Další oblastí, kde novinka boduje, je displej, který má 6,8". Jedná se o 120Hz AMOLED s ochranou Gorilla Glass 5 a integrovanou čtečkou otisků prstů, která se nachází relativně nízko, avšak funguje spolehlivě a rychle. Obrazovka zaujme rovněž tenkými rámečky a maximálním jasem až 1 300 nitů.

Dalším prvkem, který stojí za pozornost, je podpora 75W drátového nabíjení. V tomto ohledu jistě potěší, že v balení je kromě telefonu také adaptér, kabel a dokonce i pouzdro či ochranné sklo na displej. S nasazeným pouzdrem lze pak využívat i magnetické nabíjení, tedy obdobu standardu Qi2. Pomocí drátového nabíjení si lze užívat výrobcem udávaný výkon 75 W, bezdrátově pak maximálně 20 W. Příjemným překvapením je rovněž podpora reverzního bezdrátového nabíjení, které nenabízí ani některé násobně dražší vlajkové smartphony.

Ptejte se, co vás zajímá

Novinku právě začínáme testovat, můžete se těšit na fotočlánek i recenzi. Vaše dotazy můžete pokládat v komentářích pod článkem.

Infinix Note 40 Pro

Rozměry164,4 × 74,6 × 7,8 mm, 190 g
DisplejAMOLED, 6,78" (2 436 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx
ProcesorMediaTek helio G99,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
G 99 Ultimate by měl být jen o 10% méně výkonný než procesor v nejvyšším modelu Pro +.
Otomar Thoma
Otomar Thoma
a kdo je v r.2024 odpůrce 5G ? To má být už standard ..m
Lukáš Ondriš
Odpůrce 5g by asi ale nepotěšil SAR nad limity mimo Evropu (1.6w/10g) 😀

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze